Drivere nVidia pentru merele noastre
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

nVidia a lansat driverele OSX 10.9.1, pentru noile placi video cu chip GK110B (lansate dupa septembrie 2013), ROM 80.80.xxx (revizia B sau 2 a placilor video).
Rezolva problemele legate de OpenGL si crash-urile tuturor aplicatiilor care folosesc OpenCL (Preview, MS Office for Mac etc).
Pachetul este disponibil aici: http://us.download.nvidia.com/dMfCTEwWd5bvEIglG4b8ya6U4erhZeeC/WebDriver-331.01.01b07.pkg
Testat de mine pe Gigabyte GeForce GTX 780 OC WindForce 3X 3GB DDR5 384-bit v2, merge perfect, inclusiv in jocuri. Deocamdata este mai bun decat driverul nativ OS X, sa vedem cu ce vine OSX-ul 10.9.2.
Din lista de placi testate de alti utilizatori, se pare ca a rezolvat problemele GK110B aferente GTX 780 Ti, GTX 780 OC 3GB, GTX 770 4GB, GTX 770 OC, GTX 660 2GB OC.
Se pare ca merge OK si pe placi mai vechi, gen GTX 460 (ROM 70.04.xxx), OSX 10.9.1.
Driverul nu merge pe 10.9.0 si mai vechi.
N-am apucat inca sa testez CUDA, aici parerile sunt impartite (se pare ca mai sunt cazuri de crash-uri). Revin, daca nu uit :D

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member

O completare: placile cu ROM 80.10.xxx (mai vechi de septembrie 2013) nu au nevoie de acest driver, cel din OSX merge perfect (sau asa ar trebui).

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Deva
Macuser din: 11.11.08

Interesant, poti sa-mi spui si mie de ce pe Imac-ul meu   ruleaza jocul League of leagends mai bine pe windows decat pe OSX ? Ar trebui sa-mi caut un driver update la placa video ?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Nu cred ca e de la placa video. Nu stiu jocul respectiv, dar probabil a fost dezvoltat pentru Windows si apoi portat pe Mac. Daca sapi putin prin folderul jocului, o sa gasesti dll-uri, exe-uri si alte formate specifice Windows.
Deci, nu are sens sa inlocuiesti driverul video, nu are ce sa se imbunatateasca. Din contra, risti sa inceapa crash-urile pe alte aplicatii.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05
VamvY - 10 Februarie 2014 01:35 PM

Interesant, poti sa-mi spui si mie de ce pe Imac-ul meu   ruleaza jocul League of leagends mai bine pe windows decat pe OSX ? Ar trebui sa-mi caut un driver update la placa video ?

Din pacate marea majoritate a jocurilor sunt portari de pe Windows, adica nu ruleaza nativ. Pe langa asta Windows are implementare mai buna pentru jocuri prin al lui DirectX. Practic, aproape orice joc care este pe ambele platforme va rula mai bine in Bootcamp pe Windows.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Deva
Macuser din: 11.11.08
nevrozel - 10 Februarie 2014 06:18 PM
VamvY - 10 Februarie 2014 01:35 PM

Din pacate marea majoritate a jocurilor sunt portari de pe Windows, adica nu ruleaza nativ. Pe langa asta Windows are implementare mai buna pentru jocuri prin al lui DirectX. Practic, aproape orice joc care este pe ambele platforme va rula mai bine in Bootcamp pe Windows.

Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Gen, cu 30-40% mai bine.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Imediat dupa lansarea 10.9.2 (final) a aparut si update pentru driverul video: http://us.download.nvidia.com/W68s843JXDZ1FhKmnrfhz8rPdfv7rKfM/WebDriver-331.01.01b15.pkg (este b15, cel precedent era b07)
Asa cum scriam mai sus, nu are sens sa instalati driverul daca nu aveti o placa grafica cu GK110B (lansate dupa septembrie 2013), ROM 80.80.xxx (revizia B sau 2 a placilor video).

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

nVidia este foarte activa, tocmai a lansat inca un update pentru 10.9.2 (driver 331.01.01f01): http://us.download.nvidia.com/Mac/Quadro_Certified/331.01.01f01/WebDriver-331.01.01f01.pkg
Se pare ca este dedicat placilor Quatro, dar merge perfect si pe restul placilor cu cip GK110B.