Salut,
O tema pentru doctorat.
Se dau:
mai multe imac-uri
rooter cisco
2 switch-uri
anexe (imprimanta, scanner etc.) toate pe retea.
conexiune RDS prin fibra optica business
ce se intampla:
Accesez un website (al firmei):
http://www.pantravel.ro
(nu vi l-am spus ci ca sa faceti teste eventual cei care au mai multe devise-uri
DATELE TEMEI:
1. Doua calculatoare legate in retea pe cablu.
Accesez site-ul de mai sus cu un calculator. E OK.
Vreau sa il accesez de la un alt calculator: merge ca rama prin colb (prima pagina se incarca in cca 15-20 secunde, urmatoarele la fel, cu imagini lipsa).
Daca inchid browserul sau parasesc site-ul, al doilea calculator acceseaza bine site-ul.
Nu va grabiti cu raspunsul, nu e tot, si nu e rooterul. S-a inlocuit si rooterul, si switch-ul.
2. Accesez prin retea (cablu) site-ul cu primul calculator.
Accesez prin wireless-ul prietenilor de langa mine acelasi site cu al doilea calculator. Merge rau (dar wireless-ul este pe Romtelecom).
In permanenta, primul calculator devine master (merge bine) iar urmatorul o ia pe ulei)
3. Am mers cu un macbook pro la firma de hosting. Ne-am legat amandoi prin reteaua lor wireless. Aceeasi simptoma: daca ma leg eu primul la site, laptop-ul lor (Windows) nu se mai leaga
Dar daca se leaga ei cu doua laptopuri Windows la site, merge. Si ma pot si eu lega, dar unul din laptopuri se blocheaza dupa ce ma leg la site.
E ceva de zona crepusculara.
Cine are vreo idee? Sau cine poate sa incerce simultan cu doua calculatoare Mac sa vada cum si daca se repeta defectul.
Mentionez ca am incercat si cu combinatii de browsere Safar i+ Safari, Safari + Mozilla, Mozilla + Mozilla.
Spor la cugetat!!!