2 din 2
2
Conectare mai multe calculatoare la internet
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Ah, Mariane, asteptam sa intri si tu!
Zi-mi te rog acel v.gif l-ai reperat unde anume? In pagina de index? Sau si in alte pagini?

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, chiar asa. E ceva destul de vechi…

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Exista in mai multe locuri.
Ai (avut) un mac care avea HDD-ul denumit “imac G4 HD” catre care este directionat link-ul.
Mergi pe un mac care nu are acel disc si in preferintele de la Safari activeaza, in tab-ul “Advanced”, “Show Develop menu in menu bar”.
Dupa, dupa ce incarci pagina, mergi in menu bar, Develop si activeaza “Show Web Inspector”.
Asa o sa vezi detalii despre ce si cum se incarca…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Multumesc Marian. inca am lampa…

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Marian, am barbierit ce era de negasit, dar tot asa face. ramasesera niste gifuri de la o mutare care nu isi gaseau calea de rootare.
Cand cuplez al doilea calculator la site-ul pantravel, primul nu mai raspunde cand accesez orice din site…

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Pagina indexen.htm are 61 de imagini specificate în HTML-ul principal într-un table, deci toate trebuie să se încarce “deodată” pentru ca browser-ul să poată să afișeze pagina corect & complet.
Safari se pare că le încarcă câte 50 deodată, deschizând tot atâtea conexiuni către server.

Din răspunsurile de la server se pare că conexiunile, odată deschise, sunt păstrate deschise pentru un maxim de 80 de secunde.

Dacă nu a modificat nimeni la Apache-ul acela valoarea implicită de MaxClients, care este 256 pt prefork, într-adevăr, cam 5 conectări simultane la această pagină în mai puțin de 80 de secunde vor omorî tot serverul.
Și din cum văd timpul de răspuns la conexiuni, acel Apache nu pare să fi fost tunat pentru multe conexiuni simultane.

Părerea mea (care poate să fie greșită) este că trebuie să se întâmple măcar una din următoarele:
1) Hostingul tunează Apache-ul. Dacă știu cum. Este o meserie, sunt oameni care trăiesc din asta.
2) Tu refaci paginile ca să ai maximum 10 obiecte pe ele (incluzând HTML-ul propriu-zis și toate CSS-urile)

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

2 din 2
2