1 din 2
1
3D flipping book
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Bună ziua,

Am o mică / mare problemă. Am cumpărat un soft pentru a genera 3D flipping book. Acesta acceptă fișiere în format: jpg, png,swf. Am reușit să creez o revistă folosind fișiere in format jpg. Problema este că fiecare pagină conține linkuri care în format jpg nu mai sunt active. Așa încît m-am gîndit să export proiectul InDesign (în care am creat catalogul) ca și fișiere swf. Singura mea problemă este că, indiferent de frame rate, cînd pun fișierele swf în proiectul 3D, paginile au un flicker deranjant.

Are cineva vreo idee la ce rezoluție să export aceste fișiere swf din InDesign?

Asa ar trebui sa arate: http://www.export.gov.il/files/publications/movie2013/movie2013/index.html

... si asa arata: https://dl.dropboxusercontent.com/u/3794714/3DBookPremiumProduction/3dbook_no_media_icons.swf

Cu stimă,
Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

sper să nu zic o prostie, dar:
- jpg RGB
- export swf / advanced: frame rate 24, resolution 72 ppi
- din HTML nu poti face proiectul?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 20.06.09

La mine de la pagina 8 incepand, textul apare cu caractere chinezesti (vezi imaginea atasata) si flicker-ul acela dispare. Pana la pagina 7 textul apare normal dar paginile au acel flicker.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

La mine arata excelent. Nici flampanit, nici chineza… Am mers pana la capat.
Safari 6.1.1. pe Lion. Preferences: Style sheet None Selected. Default encoding: Western (Iso Latin 1)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Multumesc frumos pentru feedback.

Ideea este următoarea: am nevoie ca acele linkuri să fie active. Dacă repar partea cu flickerul, nu mai am linkuri. Am găsit o soluție să export documentul InDesign ca și FLA, apoi să-l deschid cu Flash și să-l export de acolo ca și SWF. Apoi, importat în proiectul 3D book paginile sunt stabile, dar nu mai am niciun link, nici măcar pointerul nu se schimbă.

Dacă rămîn la exportul ca și SWF direct din InDesign, nu știu exact daccă flickere sau nu, dar știu că linkurile sunt active. Acum, partea interesantă este că din ce am ciitit pe forumul Adobe, se pare că sunt ceva restricții privind rularea fișierelor Flash pe computer, mia exact accesarea linkurilr din filmele Flash. Ceva legat de securitate. Dacă am făcut un Preview la fișierele SWF, din InDesign, pe Safari, se comportă minunat iar linkurile sunt active.

Rămîne să merg mai departe cu gîndul că odată urcat pe un server, va rula bine, lucru care nu mă prea încîntă.

O să văd ce voi face.

Cu stimă,
Sebastian

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mai este cineva curios să facă o probă?

https://db.tt/6DvkwnGt

Am exportat fiecare pagină din IND ca și SWF. Am dezactivat orice posibilă tranziție, animație din IND.

Sunt curios:

1. Dacă linkurile/adresele web din pagini funcționează.
2. Dacă emailurile sunt active.
3. Fiecare pagina, are în stînga jos un link către pagina de cuprins. Merge? Este activ?
4. Pagina de cuprins este concepută astfel, ca în momentul în care dai click pe numele unei companii să te ducă pe pagina companiei respective. Merge?

Documentul este în Chineză. Deci, nu este vreo eroare.

Cu stimă,
Sebastian

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

deși am ultima versiune de Flash, uite ce primesc

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da. Primesc și eu același mesaj. De aceea am încercat să primesc și alte feedbackuri, în speranța că e doar de la mine.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

ce mi se pare mie ciudat este ca nu iti accepta pdf-uri. toate flipbookurile accepta pdf-uri ceea ce face mult mai usoara viata cu link-uri…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Well, te contrazic. Am descarcat acum doua zile un alt soft, varianta demo a lui Kvisoft care in prezentare accepta PDFuri. Da, m-a lasat sa import PDFul dar linkurile nu mai functionau. PDF l-am creat din InDesign, ca si PDF Intercative, adica toate hyperlinkurile active. Am fost impresionant de multitudinea de setari, de formatul final, pana la faza cu linkurile.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Daca deschizi swf-urile exportate de indesign separat flickare sau e alb? Chestia e ca probabil ti-a creat un swf cu 2 frameuri, pe primul este pagina si pe al doilea nimic. Deschis separat s-ar putea sa nu faca loop ci sa ramana la frameul gol, dar incarcat in revista face loop, si-l face la framerateul revistei nu la framerateul paginii. Oricum nu de aici se rezolva, trebuie sa vezi cum exporti un singur frame.
Pe web linkurile vor functiona, doar local e treaba cu securitatea.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu strica sa te duci pe un forum de flasheri daca vrei sa rezolvi rapid alta data, aici toate lumea uraste flashul (mai putin eu) dapai sa mai stie cum functioneaza…

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

@.ral:cr: Da. Este exact cum ai spus tu. Hmmm. Ai dreptate. Cele doua frameuri ar putea rezulta din faptul ca documentul a fost construit pe doua layere. Pe unul este designul pagini cu anumite elemente fixe, pe al doilea layer este textul.

Sa vad daca pun totul pe un singur frame.

Buna idee. nu m-as fi gandt la aceasta, mai ales ca nu am deloc experienta cu Flashul.

Fac un test si revin.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Uite aici screenshoturi cum arata optiunile de export din InDesgin ca si SWF. Am pus totul pe un singur layer si am sters celalalt layer. Totusi tot asa imi face. Uite un screenshot. (https://www.dropbox.com/s/501un0vrqkj9ggd/Screenshot 2014-02-26 20.23.30.png)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu vad nimic in neregula, ar trebui sa mearga. Daca exporti fla zici ca nu merg linkurile? Fa-mi si mie un fla sa vad, indesign nu am.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Uite fisierul FLA: https://www.dropbox.com/s/aqup1gm4unqtdf7/pag00.fla

si uite un fisier SWF: https://www.dropbox.com/s/z60xjwjwfk0v15c/pag00.swf

Multumesc pentru ajutor.

Sebastian

Semnătură 

1 din 2
1