Foarte ciudat, pe 3G Vodafone nu pot comunica pe Viber, in schimb What’sUp merge.
Viber-ul e blocat de Vodafone? Sau este vreo problema temporara cu serverele Viber?
Ati citit contracul ala lung-lung de la Vodafone ? Zice pe-acolo ca nu puteti folosi conexiunea de date pentru chestii care provoaca prejudicii Vodafone, adica daca vreti sa vorbiti cu cineva, nu puteti folosi VoIP peste GSM/3G deoarece asta prejudiciaza Vodafone de banii de la o eventuala convorbire telefonica pe care sa o taxeze ei. La fel - chat versus SMS/MMS.
Noile abonamente de la Vodafone nu mai au aceasta restrictie referitoare la servicile VOIP. M-am lovit si eu de aceasta problema in trecut iar solutia era activarea unei optiuni extra pentru serviciul VOIP, nu mai tin minte costul parca era undeva intre 2-3 euro lunar.
Si eu am vrut net mobil de la Vodafone (cartela nu abonament, ca il folosesc mai rar) dar pe site-ul lor se specifica clar ca traficul VoIP este posibil doar cu o extraoptiune la abonament. Ma rog, trebuie si concurenta sa traiasca.
In cazul meu, cu abonament RED pe Vodafone nu exista nici o problema. Cred ca situatia se repeta in toate abonamentele, indiferent de operator, pentru care au minute nelimitate. Astfel, nici pe ei nu ii deranjeaza 3g.
@Lambrino: ai constatat tu asa ceva, sau e vreo stire de undeva?
Ati citit contracul ala lung-lung de la Vodafone ? Zice pe-acolo ca nu puteti folosi conexiunea de date pentru chestii care provoaca prejudicii Vodafone, adica daca vreti sa vorbiti cu cineva, nu puteti folosi VoIP peste GSM/3G deoarece asta prejudiciaza Vodafone de banii de la o eventuala convorbire telefonica pe care sa o taxeze ei. La fel - chat versus SMS/MMS.
Pai si iMessage si Facetime de ce functioneaza pe 3G (Vodafone)? Pana la urma urmei este acelasi tip de prejudiciu ca si in cazul Viber…
Păi cu Apple au contract - diverși bani trec dintt-o mână în alta cu fiecare iPhone vândut cu abonament umflat.
Da Viber și ăilalți aduc vre-un câștig ? Nu. Atunci îi tăiem.
De aia e mare scandal în US cu “Net Neutrality”. ISP-urile, lăsate de capul lor au venit cu idei să limiteze accesul la Google, Netflix, Hulu - cerându-le acestora bani pentru a lăsa lumea să îi acceseze. Dă Microsoft banu’ gros ? Bing merge bine, Google din doi în trei.
Cu “Net Neutrality” se încearcă în US crearea unor legi prin care accesul la internet să fie tratat ca o utilitate. La fel cum compania de curent electric nu–ti poate interzice să alimentezi aparate de la firma X că nu sunt prieteni cu ei, nici ISP-urile nu au voie să impună limitări artificiale traficului clienților săi.
La noi … dacă ar veni Microsoft cu ploconul mare, s-ar redirecta direct tot traficul google către bing. Și ar declara și echipamentele Apple ilegale - așa - ca bonus.