1 din 2
1
Upgrade util??
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 14.10.05

Se da acest iBook: http://www.everymac.com/systems/apple/ibook/stats/ibook_g4_1.33_14.html
Acum am 512 Mb RAM
Ce parere aveti, daca, mai pun RAM pina la 1,25 (care e maximum), si eventual schimb si HDDul actual ( - 60 Gb/4200 rpm) cu unu de 80/100 Gb - 5400 rpm cu 8 Mb cache ...... performantele vor creste simtitor sau nu merita investitia?
Mai fac cite ceva intr-un Photoshop, Illustrator etc. nu panotaj - o mapa, un flyer etc.

Semnătură 

Pretul este evident negociabil.

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

e ok, bine ar fi sa gasesti un hard mai rapid…
macar unul extern pe FW

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
dacuBurebista - 14 Februarie 2007 04:18 PM

e ok, bine ar fi sa gasesti un hard mai rapid…
macar unul extern pe FW

Hm ... HDD extern pe fireware? pai nu intentionez sa port si hddul extern cu mine, si HDDul extern pe fireware ar fi mai rapid? decit un 5400/8Mb cache? de ce ar fi?

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

ca ai gasi unul la 7200 rpm si de 250 G?
si atunci cind ai lucra ceva ai salva pe el si ai lua pe laptop numai datele esentiale?

poate nu… lucreaza doar pe laptop smile

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

lucrez doar pe laptop
HM ma gindesc la varianta cu fireware.

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

nu ti-am zis sa lucrezi pe altceva smile
uita-te la costuri / avantaje

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Aha .... is atent mai mult la discursul presedintelui si comentarii acu ..... raspberry

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Ma gindesc la un adaptor (cutie) 3,5 si un HDD bun ... ce zici?

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

ei, eu eram dor pe forumul macuser, nu in parlament :beer:

e ok solutia aia

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti

HDD-uri firewire gasesti numai la 7200 RPM; nu stiu daca mai sunt la 5400. Eu am unul pe USB 2.0 si e destul de rapid. Cel pe firewire cred ca e si mai bun.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
nevrozel - 14 Februarie 2007 05:39 PM

HDD-uri firewire gasesti numai la 7200 RPM; nu stiu daca mai sunt la 5400. Eu am unul pe USB 2.0 si e destul de rapid. Cel pe firewire cred ca e si mai bun.

As prefera sa iau un adaptor SATA FW (sper ca exista) :D pt un HDD normal SATA II de 3.5’ unde pot pune 7200/8mb cache si 200-250 gb
Ma gindesc totusi ca ar ajuta foarte mult un HDD care sa-l inlocuiasca pe cel actual sa fie unul mai bun adica 5400/8 Mb cache

[ Modificat: 14 Februarie 2007 06:42 PM de costas ]
 Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.09.06

Eu am avut asa ceva si am fost foarte multumit de el…ia-l in considerare ca o buna optiune si nu-ti va parea rau wink

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Multam de sugestie
Totusi, raman la parerea mea ca HDDul sistem schimbat va imbunatati functionarea calculatorului - HDDul pe care e swapul si sist de operare. Am gasit Seagate 2.5’ ATA100/7200RPM/8Mb - 100 Gb; am o singura problema - sa schimbi HDDul la un iBook e crima - tre sa desfaci tot compul si de aia cred ca o sa renunt.

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
costas - 14 Februarie 2007 03:35 PM

Se da acest iBook: http://www.everymac.com/systems/apple/ibook/stats/ibook_g4_1.33_14.html
Acum am 512 Mb RAM
Ce parere aveti, daca, mai pun RAM pina la 1,25 (care e maximum), si eventual schimb si HDDul actual ( - 60 Gb/4200 rpm) cu unu de 80/100 Gb - 5400 rpm cu 8 Mb cache ...... performantele vor creste simtitor sau nu merita investitia?
Mai fac cite ceva intr-un Photoshop, Illustrator etc. nu panotaj - o mapa, un flyer etc.

Nu merită, părerea mea. Dar tu știi mai bine, după ce faci estimarea preț/performanțe.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member

S-ar putea sa ai dreptate Cattus. Daca fac repede o socoteala ar insemna sa adaug investitiei initiale inca 300 eur (180 un hdd 7200 rpm/8Mb + 1 Gb RAM) asa as avea un iBook care m-a costat 900 eur. La banii astia as putea avea un sistem ceva mai performant. Acum totusi iBookul meu nici cu 500 nu reusesc sa-l vind - vad ca fuge gasca de iBook-=uri ca de altceva. Deci daca fac iar socoteala si pun iBookul la 450 eur (cit mi s-a oferit pe el) ies 750 eur, bani cu care as putea lua cel mult un PB cu aceiasi configuratie (doar ca as cistiga ceva in plus la placa video - ATI 9700/64 Mb fata de ATI 9200/32 MB si ceva in plus la Bus Speed). Problema e merita upgrade la PowerBook sau upgradeul iBookului la 1.25 Gb RAM si un HDD 100 Gb hdd 7200 rpm/8Mb (si ramin si cu componentele existente - 1 Dim 256 + HDD iBook 60 Gb.

Cam asta ar fi dilema si astept citeva pareri.
Multumesc

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

cumpara ram si hard extern
daca vrei sa vinzi apoi masina, pastrezi hardul extern, iar ram-ul il poti vinde si separat, daca nu cumva il poti folosi
astfel, investitia ta in iBook este minima

1 din 2
1