probleme RAM IMac 20 inch mid 2007
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.10.05

Salut, am mac-ul asta: IMac 20 inch mid 2007,

cand l-am cumparat avea 1 giga de ram pe el de la Apple. Am facut un upgrade, si am luat un 2 giga de pe Crucial. A mers asa cu 3 giga cat a mers, la un moment dat n-a mai mers, am mers cu el la service autorizat Apple, mi-a scos unul din RAM-uri si totul a fost ok. Faza este ca de atunci un slot e mort. Daca pun ram in el (si am acasa 3 placute compatibile 1, apple, 2 crucial) scoate bip bip ala stie cineva care e poate fi problema.
Am vreo sansa sa pot face in upgrade la 4 giga de ram. Daca e prajit slotul sau stiu eu are ceva se poate repara ceva?

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 20.07.10

Daca muti placuta functionala (cea de 2gb) pe slotul mort ce se intampla?

Semnătură 

*Mac Mini (Late 2012), 2.5GHz Intel Core i5, 4Gb DDR3, 120Gb SSD
*iPhone SE Space Gray, 16GB; Apple Watch Sport 38mm Space Gray;
*2 x PS3 Slim 120Gb, XBOX 360 Slim 640Gb, XBOX Classic 250Gb, Wii, Wii U, NDS Lite, NES, Raspberry Pi, PSP;
*Canon 550D, Fujifilm S6500FD

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 20.07.10

Exista placuta si de 4gb pt acest imac.

Semnătură 

*Mac Mini (Late 2012), 2.5GHz Intel Core i5, 4Gb DDR3, 120Gb SSD
*iPhone SE Space Gray, 16GB; Apple Watch Sport 38mm Space Gray;
*2 x PS3 Slim 120Gb, XBOX 360 Slim 640Gb, XBOX Classic 250Gb, Wii, Wii U, NDS Lite, NES, Raspberry Pi, PSP;
*Canon 550D, Fujifilm S6500FD

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Modelul tau de iMac cred ca e 7.1, asta inseamna ca poti pune max 4 sau 6 GB RAM, la 667 MHz. Apple zice max. 4GB (2+2), OWC zice max. 6 (4+2), vezi in linkurile astea:
http://support.apple.com/kb/HT1423?viewlocale=en_US#2
http://macupgrade.eu/catalog/imac-imac-mid-2007-c-218_226_232.html
Daca unul din sloturi e mort (n-ar fi exclus, am patit-o si eu pe o placa la un PC), atunci ii pui doar 4GB RAM si gata. Iar daca tot umbli in el, pune-i si un SSD si te-ai scos smile. N-am auzit de sloturi reparate pana acum, dar cine stie, asta nu inseamna ca nu e posibil.
Memoria care-ti trebuie e asta: http://macupgrade.eu/catalog/owc-memory-4gb-sodimm-pc5300-667mhz-p-783.html
Pare cam scumpa, caut-o si pe alte site-uri. Poate fi si la frecventa mai mare, oricum va functiona la cat ii zice controlerul de pe placa de baza, adica numai la 667 MHz.
Dar inca o data, inainte de a comanda, lamureste-te clar daca SODIMM-urile de 4 Gb sunt vazute de placa de baza.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

pai da am schimbat placuta buna pe celalalt slot si tot bip face, asa am dedus ca s-a intamplat ceva cu el. Deja am 2 module crucial de 2giga. Chiar nu as vrea sa iau unu de 4 giga si sa nu mearga.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

uite niste screenshot-uri date de macktracker, intradevar ram-ul ala e foarte scump

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]