Plexus Apartamenticus
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 02.05.07

Se da urmatorul setup:
- Mac Mini instalat in sufragerie cu un singur scop: media server / player. Caracteristici:
  - 14TB in harduri externe atasate (USB si FW);
  - Plex Media Server / Plex Home Theatre;
  - o colectie simpatica de filme HD (MKV);
  - Apple Wireless keyboard / magicpad, IR remote;
  - un LCD TV (non-smart TV) atasat prin HDMI;
  - un sistem audio 5.1 conectat digital (optic);
  - iesire online wireless (din motive de cabluri insirate prin casa).

In dormitor mai instalez un LCD zilele astea, tot non-smart, pe care as vrea sa-mi accesez cumva colectia de filme. Exista vreun dongle sau alt device care mi-ar permite sa fac streaming de pe Mac-ul din camera alaturata?
Orice idee care nu implica o carca de bani e binevenita.
Am luat in calcul deja:
- un alt Mac Mini, poate chiar second hand - scump;
- o tableta cu port hdmi care aduna praful printr-un sertar - nu ai telecomanda;
- un spliter (habar nu am daca e posibil) - din nou lipseste telecomanda, mai rau - trebuie sa mergi in camera alaturata sau sa folosesti un Plex remote instalat pe un smartphone (hm… parca nu e o idee atat de rea, nu?).

Thx.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 23.08.11

Ca si “telecomanda” ai putea folosi un air mouse (ca asta). Eu folosesc un astfel de dispozitiv pe un miniPC cu Android si controlul e decent.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Foarte tare linkul tau, dar ce mi-a atras atentia nu a fost telecomanda ci MINIX NEO X7 smile E o varianta buna la problema mea, e ieftin, vine cu telecomanda wink

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Roku a incercat cineva?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Sibiu
Macuser din: 04.11.11

Eu am un Chromecast, din păcate suportul pentru Plex e incă beta (destul de multe probleme) și members only ($3.99 / lună). Dar mă aștept să rezolve problemele în scurt timp.

Semnătură 

iMac 27” Late 2013
MacBook Pro 13”  late 2011
iPhone 6 64GB Space Grey
iPad 2 16GB WiFi

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 20.07.10

exista ceva se numeste xbmc4xbox este un soft media center care lucreaza pe console xbox clasic.are si client pentru plex asa arata in actiune:
http://www.youtube.com/watch?v=PAnQfgn6R8M

pe la 150 de lei gasesti la noi pe siteurile de anunturi o asemenea consola.

Semnătură 

*Mac Mini (Late 2012), 2.5GHz Intel Core i5, 4Gb DDR3, 120Gb SSD
*iPhone SE Space Gray, 16GB; Apple Watch Sport 38mm Space Gray;
*2 x PS3 Slim 120Gb, XBOX 360 Slim 640Gb, XBOX Classic 250Gb, Wii, Wii U, NDS Lite, NES, Raspberry Pi, PSP;
*Canon 550D, Fujifilm S6500FD

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.01.09

MINIX NEO X7

mare grijă la cutiuțele astea cu Android, nu prea strălucesc la decodare peste 720p. Verifică pe xbmc.org experiența altora cu ele…
În principiu ai putea să faci streaming de pe Mac Mini pe un Apple TV…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

Multam de sfat. Am sa studiez un pic cum e cu streaming-ul pe Apple TV. Am gasit pe amazon.co.uk Roku 3 la un pret rezonabil (muuult mai bun decat in DE), deocamdata mi se pare cea mai buna varianta.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Sibiu
Macuser din: 04.11.11

Plex are acum support pentru Chromecast pentru toată lumea, nu mai ai nevoie de PlexPass, doar applicați iOS/Android: https://blog.plex.tv/2014/03/13/chromecast-free-everyone-great-new-features-ios/

N-am apucat încă să folosesc update-ul foarte mult, dar din câte am vazut funcționează mult mai bine, m-am uitat la 2 episoade și n-am avut nici una din problemele de până acum. Aplicația iOS merge mult mai bine, se reconectează mai ușor, scrubbing-ul e mai rapid și nu se mai blochează.

Părerea mea e ca Chromecast e o opține viabilă acum mai ales dacă bugetul este restrâns smile

Semnătură 

iMac 27” Late 2013
MacBook Pro 13”  late 2011
iPhone 6 64GB Space Grey
iPad 2 16GB WiFi

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Am mers pe Roku 3 pana la urma, a fost vreo 100 de lire pana la urma, cu tot cu transport, de pe Amazon UK.
E mai mic decat ma asteptam, instalarea a fost usoara, in 10 minute ma uitam la film. Telecomanda are mufa de casti, mi se pare super cool sa-ti faci orice casti wireless smile
Inca nu stiu cum e cu abonamentul de Plex, e posibil sa am o perioada de trial de 30 de zile apoi sa platesc PlexPass.
Multam pentru sfaturi.