iMac 27 late 2013 - Instalare SSD si desfacere iMac
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 23.05.12

Salut !

Vreau sa instalez un SSD in iMac-ul de 27” proaspat cumparat dar am inteles ca display-ul este sustinut in banda dublu adeziva.
Ideea e ca nu pot sa-l duc la Noumax si o sa fac singur instalarea. Problema este ca nu stiu ce banda dublu adeziva sa folosesc. Trebuie ceva foarte bun care sa tina si sa fie subtire ca sa nu existe “gap” intre sticla si metal.
Ce imi recomandati ? Nu vreau iFixit, ceva din Bucuresti sa fac operatiunea repede si usor..nu sa stau dupa comenzi.
Am cam tot ce imi trebuie mai putin banda dublu adeziva.

Semnătură 

*am multe device-uri Apple si nu simt nevoia sa le expun aici*

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 11.10.05

Nu as vrea sa te descurajez, dar n-as incerca.
Sigur ca un SSD in acel iMac e un performance boost imens (am unul cu SSD de 1 TB BTO care booteaza in 10 sec deci stiu ce vorbesc) dar sansele sa iti reuseasca perfect operatia sunt mici. Nu cred ca vrei sa te trezesti cu praf sub LCD sau ca iti cade ecranul in cap ulterior….

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Woland - 17 Martie 2014 06:54 PM

Nu as vrea sa te descurajez, dar n-as incerca.
Sigur ca un SSD in acel iMac e un performance boost imens (am unul cu SSD de 1 TB BTO care booteaza in 10 sec deci stiu ce vorbesc) dar sansele sa iti reuseasca perfect operatia sunt mici. Nu cred ca vrei sa te trezesti cu praf sub LCD sau ca iti cade ecranul in cap ulterior….

Display-ul am inteles ca e dintr-o bucata so nu are cum sa intre praf. De lipit am cumparat banda adeziva dubla industriala 3m acrilica.
O sa fac niste poze si daca imi reuseste dau o bere la urmatorul meeting.
Daca nu.. sa ma fereasca Steve Jobs smile)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Ok. Operatiunea “cartof” a fost facuta cu succes. Am stat ceva pana am lipit banda dubla adeziva (3M acrilica si industriala).
SSD-ul instalat curat, am preferat asa decat clonare.
Acum ma chinui sa bag Intel® SATA Solid-State Drive firmware update tool pe un USB sa ii dau un update la firmware-ul SSD-ului.
A meritat, am invatat ceva nou, nu am stat sa dau 104euro + TVA la Noumax (imi pare rau baieti, chiar l-as fi facut la voi ca deobicei), insa nu recomand oricui daca nu are rabdare si tot ce ii trebuie smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 13.04.14

salutare si felicitari, o treaba destul de complicata, eu sincer prefer sa il montez tot la noumax chiar daca platesc ceva in plus, macar am garantia ca nu stric ceva prin el.. plus de asta nu risc sa pierd garantia :D

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti
Macuser din: 03.01.09

... am cumparat banda adeziva dubla industriala 3m acrilica.

Poti te rog sa dai detalii despre banda asta adeziva? Cum arata si de unde ai luat-o? Merci.

Semnătură 

iThink, therefore iMac.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: 
MacAndrew - 12 Noiembrie 2014 02:23 PM

... am cumparat banda adeziva dubla industriala 3m acrilica.

Poti te rog sa dai detalii despre banda asta adeziva? Cum arata si de unde ai luat-o? Merci.

Am gasit pe OLX dar nu e exact ca cea folosita de Apple. Din experienta, ti-o recomand pe cea distribuita de iFixit deoarece e mai safe.
Pe iMac-ul pe care am facut operatia imi e si frica sa-l mai desfac (long story short pisica mi-a omorat display-ul).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Ce SSD ai folosit in iMac?