Problema de Hardware sau de software cu ecranul unui Iphone 4?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 25.03.14

Am primit de craciun atat eu cat si sotia mea cate un Iphone 4 cumparat din america. Initial am avut dubii cu privire la originalitatea lui ca si device, dar ulterior m-am convins ca erau “the real deal”. Poate nu erau ele luate din apple shop, dar nici chinezarii ordinare nu erau (am vazut si un astfel de exemplar).
Sotia mea a nimerit telefonul cu IOS 6.0. ceva, iar eu cu IOS 7.0.2.
Problema este urmatoarea:
- in urma cu doua luni am observat ca atunci cand deblocam telefonu si nu il atingeam 2 secunde ecranu incepea sa licareasca foarte slab, licarit care disparea imediat cum atingeam ecranul inapoi apoi dupa doua secunde licarea inapoi, an so on and so forth… Nu am dat prea mare importanta deoarece eram multumit cum se misca telefonul cu IOS 7 despre care multi zic ca suprasolicita modelul.
- licaritul a degenerat si s-a transformat intr-o singura liniuta orizontala, apoi doua… trei culmea toate dispareau cand atingeam ecranul inapoi (la fel ca licaritul) si numai pe fundalul intunecat al wallpaperului pus cu zedge
- azi liniile s-au inmultit in asa hal incat wallpaperul de fundal abia se mai distingea, iar cele de pe ecranul deblocat nu mai dispareau cand il atingeam… astfel a ajuns si ca sa tremure ecranul in sus si in jos ( tremuratul se opreste la atingere)
- chestia absurda care ma baga in dubii cu privire la o problema hardware este ca in meniul de configurere zici ca este nou, nici o linie, nici o licarire nimic.
- daca umblu la iluminare si o las pe manual cu am vazut pe un site strain dispar si flickeru’ si liniutele dar zici ca procesorul grafic pica si zici trece pe 8 biti.

- flickerul si liniutele se diminueaza vizibil daca schimb wallpaperele (cel de home si cel de lock) cu imagini mai deschise…

efectiv sunt perplex si sper ca poate ma ajuta cineva pana ajung la un service de telefoane sa-mi ceara ala o groaza de bani ca poate o fi aia sau aialalta…

cam asa face telefonul meu   https://www.youtube.com/watch?v=UrMvV66Enp8

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 20.07.10

fa si tu un restore din itunes, si asa ios 7.1 merge mai bine pe iphone 4 si mai rezolva si din buguri.

Semnătură 

*Mac Mini (Late 2012), 2.5GHz Intel Core i5, 4Gb DDR3, 120Gb SSD
*iPhone SE Space Gray, 16GB; Apple Watch Sport 38mm Space Gray;
*2 x PS3 Slim 120Gb, XBOX 360 Slim 640Gb, XBOX Classic 250Gb, Wii, Wii U, NDS Lite, NES, Raspberry Pi, PSP;
*Canon 550D, Fujifilm S6500FD

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 25.03.14

Am facut si restore implicit si update-ul la IOS 7.1 si nici o schimbare
Un tip de la un service tocmai mi-a raspuns acuma si mi-a spus ca a mai intalnit problema asta si se rezolva prin inlocuirea display-ului…

Oare chiar asta sa fie problema si nu procesorul grafic sau alta piesa costisitoare?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Este clar de la display. Eu as incerca sa-l desfac si sa scot mufa de la display si sa o bag iar. Poate de la vreun soc a iesit putin de la locul ei.

‹‹ iPhone 6 [zvonuri]      Notificari / SMS ››