1 din 2
1
ROUTER RDS
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.09.07

Vreau sa scap de cablurile din casa pentru 2 calculatoare PC (Desktop si laptop)si sa iau un router care sa mearga la feca viteza ca pe cablu la RDS cu abonamentul fober link 2.
Am un router obisnuit care stie n.
Ce sfaturi/pareri aveti?

Cristian

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]
Editor de imagine & Colorist și Cameraman

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 11.08.08
PROFESIONALUNU - 04 Aprilie 2014 11:39 AM

Vreau sa scap de cablurile din casa pentru 2 calculatoare PC (Desktop si laptop)si sa iau un router care sa mearga la feca viteza ca pe cablu la RDS cu abonamentul fober link 2.
Ce sfaturi/pareri aveti?

Cristian

Pe niciun router nu vei putea descarca la aceleasi viteze ca pe cablu. Dar eu personal iti recomand sa iei in chirie routerul de la RDS, e 5 lei pe luna si mie personal imi merge extraordinar si are si acoperire mare.
Acopera perfect un ap. cu 3 camere

Semnătură 

Today is the best day. You don’t know what you will get tomorrow !

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 11.08.08
DGC - 04 Aprilie 2014 12:08 PM
PROFESIONALUNU - 04 Aprilie 2014 11:39 AM

Ce sfaturi/pareri aveti?

Cristian

Pe niciun router nu vei putea descarca la aceleasi viteze ca pe cablu. Dar eu personal iti recomand sa iei in chirie routerul de la RDS, e 5 lei pe luna si mie personal imi merge extraordinar si are si acoperire mare.
Acopera perfect un ap. cu 3 camere

Iti faci cont online, daca nu ai deja la RDS si comanzi echipamentul pe site.

Semnătură 

Today is the best day. You don’t know what you will get tomorrow !

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 06.09.07

Multam fain,am cont smile

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]
Editor de imagine & Colorist și Cameraman

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 20.12.11

Salut,

Un router care sa mearga cu aceeasi viteza ca pe cablu este airport extreme (noul model sigur si cred ca si 5th generation).

Eu am varianta noua AC, si inainte sa imi schimb abonamnetul fiberlink 2 aveam un download de 10 mb/s wireless iar pe cablu nu trecea niciodata de 11 mb/s. diferenta de 1 mb/s e aproape inexistenta.

Cred ca orice router mai performant ar putea sa obtina aceleasi viteze de transfer pentru abonamentul respectiv.

Precizez ca daca iti vei schimba abonamentul din fiberlink 2 in fiberlink 500/1000, cu airport extreme vei obtine viteze de 15-18 mb/s.

Semnătură 

watch 42mm Stainless Steel Case with Milanese Loop
Iphone 6 16 gb
Iphone 5s Silver 16 gb
Retina Macbook Pro 15” Late 2013 2,3 Ghz Intel Core i7,  16 GB RAM, 512 Flash storage, Nvidia GT 750M.
Retina MacBook Pro 13” Late 2013 2,4 Ghz Intel Core i5, 8 GB, 256 Flash storage.
Airport Time Capsule 2TB 5th generation
Ipad 3rd generation Wifi only 16GB
Ipad Mini Retina Wifi only 16GB

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12
Lambrino - 04 Aprilie 2014 05:35 PM

....
Precizez ca daca iti vei schimba abonamentul din fiberlink 2 in fiberlink 500/1000, cu airport extreme vei obtine viteze de 15-18 mb/s.

Imediat cum a fost anuntata oferta de 1000 MB (adica acum cateva/multe luni) am aplicat si eu. Nici-un raspuns din partea RDS dar asta nu cred ca surprinde pe cineva.
Adevarul e ca nici eu nu m-am apucat sa presez, am tot asteptat sa vad la altii cum se comporta.
Ce spui tu, ca nu se obtin viteze mai mari de 15-18 mb/s (adica 120-144 MB) este departe de performanta asteptata de mine si nu prea se pupa cu ce am auzit/citit pana acum.
Poti sa-mi dai mai multe detalii? Viteza respectiva este obtinuta pe cablu intro retea gigabyte? Sau e pe wifi 802.11ac?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Vitezele mentionate sunt pe wireless (AC/N nu are importanta). Pe cablu viteza creste, in cazul meu pana pe la 25 mb/s, asta datorita routerului, dar sunt si routere care merg cu 45 mb/s.

Semnătură 

Iphone 6 16 gb
Iphone 5s Silver 16 gb
Retina Macbook Pro 15” Late 2013 2,3 Ghz Intel Core i7,  16 GB RAM, 512 Flash storage, Nvidia GT 750M.
Retina MacBook Pro 13” Late 2013 2,4 Ghz Intel Core i5, 8 GB, 256 Flash storage.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: Iasi
Macuser din: 08.11.12

Eu am de cateva zile TC 2013 si RDS FL 1000 si am facut download cu 8-9M/s.(am facut 3-4 downl. Asa ca nu stiu daca e relevant!!!)

Semnătură 

Macbook Pro 15”
Iphone 5s
Ipad 3
Apple TV

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 05.05.07

http://www.speedtest.net/result/3420154038.png
Pe cablul de retea, dar obtin exact aceleasi viteze si pe wireless, pe Airport Extreme.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 16.11.12

E vechi threadul dar revin cu o intrebare.
Vreau sa iau un router cu AC. Pt fiberlink 500. Ce recomandati? Ce viteze prindeti pe wifi AC / router/ abonament/.
Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

rMBP late 2013 (AC), Time capsule 5th generatiin: 18 mb/s wifi si 25 mb/s ethernet. Abonament fiberlink 500.

Semnătură 

Iphone 6 16 gb
Iphone 5s Silver 16 gb

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 21.07.08

Salut,
Am semnat saptamana trecuta un contract cu rds&rcs; pentru fiberlink 1000 Mbps/125MBps.
Cat timp astept sa vina sa-mi faca conectiunea sunt in dubii ce router wi-fi sa-mi cumpar, Airportul Extreme 2013 cu AC, netgear r7000 sau asus rt-ac68u?

M-ar interesa ce router foslositi voi cu un abonament asemanator fiberlink 1000.

La laptopul din semnatura i-am atasat un bearextender turbo ce are cipul AC si poate duce teoretic 867Mbps, dar asta nu este important, vreau sa fie cat mai future proof routerul, dispozitivele ce se conecteaza la el se inlocuiesc.

Semnătură 

Early 2015 Retina MacBook Pro 2.9GHz 13”
June 2012 MacBook Pro 2.6GHz 15” vândut

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Io și cu mine, folosesc in 4 locații Airport generatia 1 fara nici o problema!
Acasă tine un MBA, Mini, Apple TV3, 2 iPad si 2 iPhone in funcțiune fara probleme, pe muzica, filme, streaming tv!
La oficiu un MBA, MBPro, Mini server, 4 iPhone, 2 iPad fara probleme. Nu vorbesc de casa lui soacră-mea sau maica-mea unde pentru un iPad e perfect.
Totul la RDS.

Nu am sincope, etc… Daca ai cont PPPoE va trebui sa le ceri si dns-urile, ca altfel nu pot sa le legi la rețea!
RDȘ nu are supărat pentru Apple, asa ca cauți pe aici informațiile.

E important sa obții dns-ul…

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 21.07.10

Se dau:
Apple AirPort Extreme (2013)
Internet RDS: 1Gbps.
Setup retea1: RDS<—->Apple AirPort Extreme(2013)<—->Calculator
Tip Conexiune LAN1: cablu cat5E.
Tip Conexiune LAN2: Wireless.

La testele efectuate(LAN1) cu speedtest.net si pagina de test de la RDS vitezele raportate au fost net inferioare celei de 1Gbps(<500 Mbps).
La testele efectuate(LAN2) cu speedtest.net si pagina de test de la RDS vitezele raportate au fost dezamagitoare(~10-12MBps).

Setup retea2: RDS<—->Calculator

La testele efectuate(LAN1) cu speedtest.net si pagina de test de la RDS vitezele raportate au fost apropiate celei de 1Gbps(>=700 Mbps).
La testele efectuate(LAN2) cu speedtest.net si pagina de test de la RDS vitezele raportate au crescut, insa nu spectaculos(~14-15MBps).

Ceva idei ??

Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Eu pot să spun că am obținut cu Airport Extreme 2013 viteze de ~90 MBps pe wireless, cu laptopul chiar lângă Airport.
Rețeaua de 2,4 GHz și cea de 5 GHz configurate cu același SSID, configurat ca airport nou, fără migrare setări de la unul existent.
Modul radio limitat la 802.11n, fără b/g.

Laptopul era un Toshiba vechiuț cu placă wifi 2,4 + 5 GHz, 802.11 n. Dar aceași viteză am obținut-o și pe iPhone 6+, 802.11 a/c.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 21.07.08
Quetzalcoatl - 16 Februarie 2015 05:08 PM

Se dau:
Apple AirPort Extreme (2013)
Internet RDS: 1Gbps.
Setup retea1: RDS<—->Apple AirPort Extreme(2013)<—->Calculator

La testele efectuate(LAN1) cu speedtest.net si pagina de test de la RDS vitezele raportate au fost net inferioare celei de 1Gbps(<500 Mbps).
La testele efectuate(LAN2) cu speedtest.net si pagina de test de la RDS vitezele raportate au fost dezamagitoare(~10-12MBps).

Setup retea2: RDS<—->Calculator

La testele efectuate(LAN1) cu speedtest.net si pagina de test de la RDS vitezele raportate au fost apropiate celei de 1Gbps(>=700 Mbps).
La testele efectuate(LAN2) cu speedtest.net si pagina de test de la RDS vitezele raportate au crescut, insa nu spectaculos(~14-15MBps).

Ceva idei ??

Multumesc.

Salut,
Nu poate mai mult, iti trebuie un router ce are hardware accelaration activat.

Este unul din motivele care nu l-am luat sa-l folosesc la rcs&rds; fiberlink. La inceputul lui ianuarie am cautat un router ce poate sa duca 1000Mbps sau cel putin aproape de viteza asta.
Pe lista mea erau doua routere wifi capabile pe pppoe-ul rcs-ului sa atinga 1000Mbps un netgear r7000 si asus ac68u, in final mi-am luat netgear.

Semnătură 

Early 2015 Retina MacBook Pro 2.9GHz 13”
June 2012 MacBook Pro 2.6GHz 15” vândut

1 din 2
1