reinstalare OS si partitionare
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251
Macuser din: 11.10.05

din nefericire, am ajuns la concluzia ca trebuie sa reinstalez sistemul de operare… :(( Totodata, am inteles ca ar fi mai bine daca as partitiona sistemul. Pentru mine, asta nu inseamna nimic. Poate sa ma ajute cineva cu niste sfaturi, trucuri si chestii pe care ar fi bine sa le fac daca tot reinstalez OS-ul? Sunt utile si link-uri, daca cunoasteti.

Va multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

De ce trebuie să reinstalezi? Ai avut belele majore care nu pot fi reparate nicicum?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

nu mai pot sa reinstalez ms office-u’. nu stiu daca pot fi reparate sau nu, dar mie nu mi-a mers. nu stiu cum, nu ma pricep. wink se mai intampla…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ce versiune de microsoft ai?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Nu stiu daca poti repara sau nu ce s-a paradit, din ce am citit in celalat post, ai incercat destule.
Dar nu te speria de o eventuala reinstalare. Daca iti faci un backup la ce te intereseaza si ai conexiune la net, restul e simplu. Si eu mi-am reinstalat sistemul (clean install) acu’ vreo 2 zile si acuma e mult mai vioi!
Eu nu am partitii, dar am doua HDDuri externe. In principiu, partitiile sunt bune la casa omului, mai ales de cand au aparut solutiile de redimensionare a lor fara stergerea datelor (dureaza de imbatranesti, dar functioneaza). Din punctul meu de vedere, partitiile separate pe acelasi disc sunt utile numai pentru siguranta (backup), nu si pentru viteza. Eu mi-as face 2 partitii, din care una mica pe care sa-mi pun backupurile si cea principala unde sa stea frumos sistemul si tot restul, asa cum au fost ele gandite de Apple. Dimensiunile partitiilor le hotarasti tu, ca stii mai bine care-ti sunt cerintele.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
dacuBurebista - 16 Decembrie 2005 06:35 PM

ce versiune de microsoft ai?

office 2004.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

vektor: Copie pur si simplu de pe CD folderul numit “Microsoft Office 2004” in Applications. Eu asa il instalez, nu folosesc installerul ala automat. E posibil sa ai o problema cu permisiunile, sau chiar sa ai CD-ul cu Office busit. Reinstalarea OS-ului este ultima-ultima-ultima masura pe care ar trebui sa o iei. Nu e ca in Windows.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
vektor12 - 16 Decembrie 2005 04:34 PM

din nefericire, am ajuns la concluzia ca trebuie sa reinstalez sistemul de operare… :(( Totodata, am inteles ca ar fi mai bine daca as partitiona sistemul. Pentru mine, asta nu inseamna nimic. Poate sa ma ajute cineva cu niste sfaturi, trucuri si chestii pe care ar fi bine sa le fac daca tot reinstalez OS-ul? Sunt utile si link-uri, daca cunoasteti.

Va multumesc.

Dacă e vorba doar că a picat ms office, nu e nevoie să reinstalezi tot sistemul. Dacă însă ai o singură partiție și ai auzit că e bine să ai două (prima pt os, a doua pentru orice altceva) atunci fă-o. Ulterior, vei putea face backup pe a doua partiție dacă e nevoie să reinstalezi.
Pentru a salva „datele sensibile” (keychain access, baza de date din address book, e-mail, safari bookmarks etc.) folosește cu încredere ibackup, este excelent. pentru restul (fișiere de orice fel) le copiezi, pur și simplu, pe un suport extern împreună cu directorul creat de iBackup.
Partiționarea o faci din Disk Utility după boot cu cd/dvd-ul de instalare mac os x, imediat după ce apare ceva scris pe ecran. Disk Utility se află sub Tools (Tiger) sau sub merișorul albastru din stînga sus (Jaguar + Panther). Dacă ai salvat tot ce trebuie, installer-ul te va ghida pas cu pas ce trebuie să faci.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…