Sunt un mare impatimit al lucrurilor vechi si rezistente care se faceau odata, din pacate bugetul nu mi-a permis prea multe, am reusit sa achizitionez pana acum doar un HC2000 functional si un ZX Spectrum 2+. Parca mi-ar place si ceva vechi de la Apple, nu le-am prins (am luat contact cu lumea mac de curand cu un powerbook g4 si apoi macbook pro din 2006 deci ceva mai noi, nu am prins sculele cu mac OS clasic). Precizez din start ca nu prea ma pasioneaza calculatoarele desktop foarte mari, gen unitate orizontala, verticala, doar daca sunt mai mici sau gen incluse in tastatura ca HC-urile sau laptop. Apelez la cunoscatori, din gama Apple, ce vechituri ar merita cumparate? Nu stiu absolut nimic despre gama veche apple doar ce am vazut pe net, youtube.
Cu alte cuvine, daca ati fi colectionari (de ocazie nu profesionisti care au bani de investit in lucruri foarte scumpe si rare), ce scule din gama Apple v-ati achizitiona?
De 5300cs ce parere aveti? Am gasit unul pe la 60 ron arata bine insa nu are alimentator. Are vreo mufa mai speciala sau ar merge si cu alt alimentator decat cel original?
Daca te intereseaza as avea eu de dat un Apple IIc cu monitorul de IIc si stand si un IIsi fara monitor si fara tastatura/mouse, necesita tastatura si mouse ADB. Poate fi intersant pentru tine si un Macintosh Plus sau SE.
prefer un schimb cu alta piesa de colectie, daca e sa pun un pret, as zice 100 euro setul. Apple IIc + Monitor + Stand monitor + discheta sistem & pacman.