1 din 2
1
Configurare retea cu 2 switch-uri
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Mi-am luat de curand un router wireless (USRobotics MAXg Router), in special pt. ca mi-era peste mana sa ma plimb cu laptoapa prin casa si sa schimb cabluri din camera in camera. Problema este… doua:
1. Am si doua sisteme desktop, care-s cablate direct in modemul/routerul Romtelecom (SpeedTouch 546) si, daca dau un IP la wireless in range-ul modemului (192.168.1.x/255.255.255.0), wireless-ul nu se conecteaza la net (el servind IP la laptop din locurile ramase libere de la modem - 192.168.1.y/255.255.255.0). De fapt, wirelessul este conectat la net dar laptoapa nu. Daca dau un alt range la wireless (192.18.2.x/255.255.255.0), merge netu’ da’ nu mai vad reteaua de pe laptop, ca e-n alta retea.
2. Cu wirelessul in modem si toate calculatoarele (3) legate la wireless merge totul OK, mai putin DC++ si alte d-astea ca nu am reusit sa dau gauri in ambele firewall-uri.
Daca n-am fost destul de explicit (sau prea explicit de nu se mai intelege nimic) intrebati si va raspund ca-i interesul meu grin
A! Toate sistemele sunt Windoz, asa ca nu va chinuiti sa-mi dati raspunsuri decat legate de teorie despre retelistica.
M-am gandit sa setez modemu’sa lucreze cu un range de genu’ 192.168.1.x / 255.255.255.128 si wireless-ul pe ceilalti 128, da’ nu-sh daca e posibil. Ma rog, astept pareri (vizati direct: mediaconvertor si psergiu). Daca si altii se pricep in primu’rand sa-nteleaga ce-am zis eu aici, nimic mai apreciat!

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 14.10.05

Ma oboseste dizertatia ta asa ca iti dau o solutie pe care o cred de cuviinta:
se dau 2 routere unu de la RTLC si unu WiFi + 3 compuri unu cu Wifi
Faci asa: lasi RTLC sa-si faca treaba, dai drumu la DHCP pe el. La WiFi il pui sa fie AP (acces point) ii dai un ip in Range si gata. Pe Mac setezi sa ia IPu de la DHCP.
Pentru DC++ tre sa deschizi port TCP si UDP pe Router, si tot ala sa-l pui la DC++.
Daca nu te-am lamurit intreaba-ma.

Succes

Semnătură 

Pretul este evident negociabil.

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

nu stiu cum merge tigaia aia de la rtc ... cand voi avea ceva timp liber, o sa caut pe net sa vad ce pot sa aflu despre ea (azi muncesc doar pana la ora 20 si nu cred ca am timp) dar eu as fi facut altceva. as fi cumparat un router wireless care sa stie si ethernet la care as fi conectat desktoapele.  evident, presupunand ca va putea fi conectat la echipamentul de la rtc .... in acest moment, nu vad de ce n=ar putea. daca ai un link cu specificatii tehnice ale tigaii, baga-l aici si ne uitam..cercetam…

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

hmmm…cred ca ai facut acest lucru. sa citesc inca o data postul tau…............................................................................................
mda, well…. pune pe router ip de link oferit de rtc ... ip de link, gw, nm, dns si seteaza routerul sa ofere ip prin dhcp catre cele 3 computere. daca rtc nu-ti aloca IP manual ci prin dhcp, seteaza pe router sa-si ia prin dhcp si sa ofere la cele 3 calc tot prin dhcp. sau chiar daca-ti da rtc prin dhcp, banuiesc ca stii sa afli ce setari de ip ai si le pui manual pe router. exista unele routere care routeaza semnal catre alte IP routabile sau numai catre IP neroutabile.

hmmm…nu cred ca ai inteles… si mie mi-ar fi greu… da-mi un pm sau pe mess nr tau de tf si te sun eu

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ok. inteleg ca aceasta conexiune de la romtelefon e un banal pppoe iar routerul tau stie de pppoe. in cazul asta, conectezi routerul in unul dintre cele 4 porturi, setezi routerul sa mearga pe pppoe si apoi il setezi sa dea net la cele 3 calc prin dhcp.

stiu ca tudor tot pin romtelefon se da pe net….poate ne spune el ce si cum ca parca avea mai mult de 1 computer.
si nu inteleg titlul thread-ului tau….. ce sw? unde ai sw? nu-ti trebuie sw.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Damn… deci:
Modemul (o sa-i zic “modem” ca sa-l deosebesc de Routerul Wireless) SpeedTouch 546 are 4 porturi ethernet, in care sunt infipte 2 sisteme desktop si un laptop. Are activata functia DHCP si serveste IP-uri in retea in range-ul 192.168.1.1-4 / 255.255.255.0 (asa l-am setat eu). IP-ul public este fix, 85.34.173.xxx. Intr-unul din cele 4 porturi este infipt router-ul (USRobotics MAXg Router), care are si el o intrare WAN, antena wireless (normal), alte 4 porturi si un USB pt. imprimanta. IP-ul WAN al router-ului este cel dat de Modem (192.168.1.4) si, la randul lui, serveste IP-uri prin DHCP device-urilor conectate la el (Wireless sau cablate) din range-ul 192.168.2.x. Dat fiind faptul ca cele doua device-uri care servesc IP-uri in retea au range-uri diferite (192.168.1.x si 192.168.2.x) de pe device-urile conectate la modem nu le pot vedea pe cele conectate la router si invers. Am rezolvat (romaneste) problema adaugand manual pe laptop share-urile de la sistemele desktop (de genul \\192.168.1.x
ume_share) si vad c-a mers.
De forward-at porturile am incercat si ori sunt eu prea cretin si n-am facut ceva bine, ori n-am inteles eu ce tre sa fac, bottom line - n-a mers.
@costas: Nu stiu de unde sa setez router-ul Acces Point, in interfata de configurare aparand doar o optiune “Access Point Isolation” (“Access point isolation prevents wireless clients from sharing files and printers. This is useful in situations such as public hotspots where the clients access the router for Internet access but they should not access each other.”).

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Pai tre sa ai setarile in zona de Wireless. Eu am un Dlink (numai AP) si setarea respectiva e la zona Wireless. Acolo il poti face AccesPoin, Repeater etc.

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

normal, 192.168.1.1-4 si 192.168.2.x nu sunt din acelasi subnet si nu se vor vedea niciodata. in aces moment, singura solutie pe care o vad, este sa conectezi, cum ti-am spus mai sus, toate calc in router si DOAR routerul sa-l conectezi in modemul de la rtc

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
mediaconvertor - 18 Februarie 2007 03:31 PM

normal, 192.168.1.1-4 si 192.168.2.x nu sunt din acelasi subnet si nu se vor vedea niciodata. in aces moment, singura solutie pe care o vad, este sa conectezi, cum ti-am spus mai sus, toate calc in router si DOAR routerul sa-l conectezi in modemul de la rtc

Asta am incercat si, intr-adevar, a mers. Problema pt. care nu am lasat totul asa este ca nu mai aveam DC++, pt. ca trebuia sa dau gauri in ambele firewall-uri (si de la modem, si de la wireless). Dupa cm am mai zis, acum laptopul rea IP-ul 192.168.2.2 si desktop-urile 192.168.1.2 si .3. Am rezolvat cu share-ul adaugand manual pe laptop share-urile sistemelor desktop (\\192.168.1.2\Date).
O sa mai sap zilele astea. Sa scap de vigilenta nevestimii grin

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

pai….am inteles ca ti-ai rezolvat “problema” dar cautai raspunsuri la intrebarea: de ce nu se vad direct intre ele? iar raspuns la intrebarea asta ti-am dat eu: nu sunt din acelasi subnet. poti sa sapi pana iesi pe partea celalalta ca nu vei rezolva altfel smile
poate daca reinventezi protocoalele de comunicare ... daca rescrii matematica (sistemul binar..zecimal…)
oricum, eu sper sa reusesti si sa simplifici lucrurile din link-ul dat in postul anterior! :D

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pai, de-aici a plecat acest thread: Sunt doua retele diferite si nu se vad calculatoarele din cele doua retele intre ele. Eu cautam o solutie sa configurez cele doua device-uri care servesc IP-uri sa le serveasca din acelasi range, desi sunt… “cascadate”, cum sa zic?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Daca cineva na-nteles despre cum arata reteaua mea, postez doua poze:
1. Caz 1 reprezinta configuratia actuala, conexiunea la share-ul de pe sistemele desktop este facut manual (\\192.168.1.x
ume_share), cele doua retele nu se vad intre ele.
2. Caz 2 reprezinta o configuratie in care trebuie sa dau gauri in firewall-urile ambelor device-uri (modem si router) si mi-am prins urechile.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

pai ai 2 ip cu 2 subneturi diferite. ca sa faci ceea ce vrei tu ai nevoie de un subnet comun pt cele 2 ip. nu ma duce foarte mult capul dar nu cred ca e posibil sa ai asa ceva.
ia incearca sa pui routerul in mod bridge

LE ... mda, nu prea stie bridge

[ Modificat: 18 Februarie 2007 05:50 PM de Mediaconvertor ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

pe mine nu vrei sa ma asculti ..... treaba ta

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
costas - 18 Februarie 2007 05:49 PM

pe mine nu vrei sa ma asculti ..... treaba ta

Ba da, da’ nu stiu de unde sa-l fac Access Point.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

stai ca acu am inteles.
Opreste DHCPul de pe USRob si intra cu semnal pe LAN nu WAN. Astfel o sa ai aceiasi clasa de IP si pe Lap, IP pe care o sa si-l ia din modemul RTLC

Semnătură 

Apple user!

1 din 2
1

‹‹ gmail beta      Apple remote desktop ››