Aceste estimări ale pieţei ne arată faptul că Apple reprezintă un procent foarte mic din TOTALUL computerelor vândute, ceea ce probabil că este o chestie adevărată, însă un pic irelevantă. Totalul vânzărilor include si acele segmente de piaţă pe care Apple nu concurează absolut deloc. De exemplu, în lume există sute de milioane de computere compatibile IBM care sunt folosite la casele de vânzări din supermarket-uri şi magazine, domeniu în care Apple nu are absolut nici o intenţie să intre pe piaţă. Nu e de mirare că dacă pui la socoteală aceste “terminale pt. vânzări” (şi altele) cota de piaţă Apple iese de vreo 2-3%. Cred că ar trebui ca estimările cotelor de piaţă să se facă defalcat pe segmente. Sunt convins că Apple ar avea peste 10% dacă s-ar număra câte computere Apple există în funcţiune în rândul utilizatorilor casnici, sau în educaţie, sau chiar small business (în SUA).
E ca şi cum ai socoti cota de piaţă a unui Mercedes ca fiind o bucăţică din toate vânzările de vehicule cu motor, incluzând barci, motociclete, snow-mobiles, ATV…
Domnilor
..., fara teorii inutile!
Va pun o intrbare simpla: Cum credeti ca va rula MacOsX pe un dual Xeon 3,6Ghz (HT enabled).
Din acel moment “Macurile” vor deveni cele mai rapide calculatoare de serie din lume!!!
Cine a lucrat pe windows cu xeoane in capota poate confirma cele spuse de mine.
Succes!!!!!
Ca tot veni vorba de cota piata… daca s-ar face un recensamant al calculatoarelor Apple din RO cate credeti ca ar iesi la numar?
O medie de 250 de macuri pe judet ar insemna vreo 10.000 bucati. Asta lasand la o parte Bucurestiul care sa zicem ca mai adauga inca 10.000 de bucati. Sa fie oare 20.000 de toate?
Ca tot veni vorba de cota piata… daca s-ar face un recensamant al calculatoarelor Apple din RO cate credeti ca ar iesi la numar?
O medie de 250 de macuri pe judet ar insemna vreo 10.000 bucati. Asta lasand la o parte Bucurestiul care sa zicem ca mai adauga inca 10.000 de bucati. Sa fie oare 20.000 de toate?
Întrebarea asta i-am pus-o Dorei acum mai bine de un an… nu știa… și eu estimasem (atunci) tot vreo 20.000 de toate, inclusiv cele câteva Mac Classic 8’’ care încă funcționează la Tinerama lui Max Banush, unde - în toamna anului de grație 1990 - am atins prima oară un mac, evident numitul Classic.
Just zise cineva p-aici că cele din redacții au altă conotație decât cele personale. Totuși, unii din redacții au, cert, și acasă. Academia Cațavencu este dotată cu macuseri de nădejde, unii poate și prin forum.
Tudor estimează că în jud. Suceava n-ar fi mai multe de 100, iar acum 2 ani un macuser constănțean estima că în C-ța sunt 4 (patru) macuseri. Băurăm bere pe terasă la Mamaia și făcurăm mac-politics.
Întrebarea asta i-am pus-o Dorei acum mai bine de un an… nu știa… și eu estimasem (atunci) tot vreo 20.000 de toate, inclusiv cele câteva Mac Classic 8’’ care încă funcționează la Tinerama lui Max Banush, unde - în toamna anului de grație 1990 - am atins prima oară un mac, evident numitul Classic.
Just zise cineva p-aici că cele din redacții au altă conotație decât cele personale. Totuși, unii din redacții au, cert, și acasă. Academia Cațavencu este dotată cu macuseri de nădejde, unii poate și prin forum.
Tudor estimează că în jud. Suceava n-ar fi mai multe de 100, iar acum 2 ani un macuser constănțean estima că în C-ța sunt 4 (patru) macuseri. Băurăm bere pe terasă la Mamaia și făcurăm mac-politics.
offtopic: mie mi-e tare greu sa-ti citesc posturile pt ca scrii cu diacritice pe care eu nu pot sa le vad nici acasa pe mac nici la serviciu pe pc. voi ceilalti cum vedeti??
offtopic: mie mi-e tare greu sa-ti citesc posturile pt ca scrii cu diacritice pe care eu nu pot sa le vad nici acasa pe mac nici la serviciu pe pc. voi ceilalti cum vedeti??
Daca folosesti Safari, trebuie sa se vada. Cu Opera la fel de bine. Cu Firefox si toata gama Mozila, vei avea æ in loc de ă (un stravechi bug al seriei Mozilla). Doar IE 5.x nu merge. Pe PC, singurele litere care pun probleme sint s / t comma below, rezolvabil daca inlocuiesti TNR si Arial cu cele romanizate sau alegi default font Palatino Linotype sau Tahoma sau MS Sans Serif.
Site-ul lui Tudor este pe UTF8 (corect), deci seteaza UTF8 encoding in browser si trebuie sa se vada corect. Acelasi lucru pe PC.