conexiune RDS… conectare deconectare
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 09.02.07

poate sa ma ajute si pe mine cineva… am iLink de la RDS si se pare ca nu l-am config corect… netul merge dar din cand in cand ma intreaba daca vreau sa ma deconectez.. iar daca nu sunt pe langa comp se autodeconecteaza automat… ce setare tre sa ii fac sa nu s mai intample asa?\

nu sunt un user avansat d mac de aceea va rog sa imi explicati babeste.. am OSx Panter si sitem PovverBookPro

10x

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

la rds, ai sunat?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 09.02.07
dacuBurebista - 19 Februarie 2007 03:39 PM

la rds, ai sunat?

Am sunat… e prea amuzant. smile) nu ofera suport pt mac…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Paris
Macuser din: 04.11.06

incearca asta

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
dacuBurebista - 19 Februarie 2007 03:39 PM

la rds, ai sunat?

omu’ a zis: 

netul merge dar din cand in cand ma intreaba daca vreau sa ma deconectez

de ce trebuie sa sune la provider? sa-l intrebe ce sa raspunda la intrebarea pusa de sistemul de operare? sistemul de operare este facut/vandut de provider? are providerul contract cu firma producatoare a os-ul pt a oferi support tehnic pt eventualele probleme?

shane, nu cumva te intreaba acel lucru in momentele in care nu faci nimic, in care nu ai trafic? si ce inseamna “iLink” ?

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

parca vrem sa nu stie nimeni de noi…
daca suna 50 de oameni la rds, si mai suna 50 si tot asa, nu o sa mai zica ca nu ofera suport tehnic = nu-i asa mediaonvertorule?

si apoi, daca ei nu ofera suport tehnic pentru mac, atunci cum l-ai configurat gresit, shane?

off-topic = suntem 1000 de useri pe forum / daca dam un telefon pe zi, fiecare, la rds sa le zicem: am un mac, vreau internet de la voi - care credeti ca ar fi urmarea?

smile

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

nu pot sta sa-ti explic, a 3a oara, cum stau treburile cu supportul tehnic la isp-istii din romania. si nu pot sa stau pt ca am de verificat conexiunile lu’ peste prajit…toti uidozari ordinari.
iar 1000 de abonati LA NIVEL DE TARA ... cu un ab mediu de 15$ .... se duce undeva la 15000$ pe luna .... fa si tu o socoteala luand in calcul salariu de, sa zicem, 1000ron pe cap de cunoscator de os x si intra pe siteul isp-ului sa vezi cate filiale are ca sa afli cati angajati iti trebuie (pune si tu 2 per filiala ca sa nu lucreze unul 24 h). si nu uita sa iei in calcul faptul ca un utilizator de mac e posibil sa te sune 1 data pe luna. si apoi te gandesti: cati buni cunoscatori de os x care sa-mi poata ajuta clientii cu acest sistem de operare, ar accepta sa-mi lucreze 8h pt 1000ron?! pe actualii angajati nu-i pot forta sa invete os x. isp-istii nu au masini mac .... au pc cu linux.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Eu unul spun in ultima vreme ca am Mac. Nu se mai crizeaza, dar eu oricum le spun sa-mi zica ce sa fac, nu sa deschid Control Panel etc.

Mediaconvertor, tu clar stii mai bine cum merge treaba, dar acum pe bune, cat poate sa ia un training despre networking (partea necesara legarii la net) in Mac OS X? Doua ore? Plus o pagina tiparita pe care s-o aiba langa el cel de la Call Center.
Zic si io…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

nu configurarea protocolului tcp/ip sau realizarea unei conexiuni pppoe este problema. nu-i nevoie de training deosebit pt asa ceva….se poate rezolva avand in fata acest link. luati la rasfoit forumul si vedeti cu ce probleme s-au confruntat cei 1000 de utilizatori, probleme ce au implicat providerul. nu sunt complexe dar nici de nivelul introducerii unor ip-uri nenorocite. utilizatoul de mac, de os x nu este atat de idiot precum cel de windows .... pb cu care se confrunta si care implica providerul sunt ceva mai speciale.  si va explica inca o data: cei cu care vorbesc clientii, nu sunt persoane tehnice. clientii nu suna la departamentul support tehnic. ei suna in callcenter. ISP-istii nu au nevoie de oameni cu super skill-uri tehnice, in callcenter. acolo sunt oameni care se presupune ca stiu sa vb frumos, oameni cu nervi de otel dar pe care-i duce capul cat de cat sa completeze niste “formulare” si sa dea un ping nenorocit. ei preiau problema clientului si o trimit catre support tehnic care daca e cazul suna clientul.  nu zic ca nu ai dreptate, ca nu aveti dreptate si ca ar trebui sa se ofere support tehnic pt orice os dar, incercati sa va puneti in pielea actionarului, cu cel care baga banu’ si faceti niste calcule… o sa va dea cu minus. ori ca “pierd” X$ pe luna platind oameni care sa ofere ajutor clientilor cu os x si linux ori RISC sa pierd X-n $ pe luna din clientii cu os x si linux care reziliaza. 
in alta ordine de idei, cred 1000 clienti la nivel de tara, pt operatori gen upc sau rds, reprezinta .... (completati voi spatiile punctate)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Sunt convins ca daca Peugeot ar hotara maine sa renunte la asigurarea Service-ului catre masinile gata vandute, actionarul ar fi fericit ca n-ar mai exista componenta cu minus. Dar la semnarea contractului s-a obligat sa repare masinile in garantie asa ca o face. La semnarea contractului, utilizatorul de OS X se asteapta sa beneficieze de suport tehnic pentru problemele lui speciale aparute in timpul folosirii netului. E evident ca atunci cand ai 3 provideri de net si in zona mea doar unul sau retele de cartier, problema se pune altfel, masini sunt de toate tipurile, multe marci.

Morala mea: daca nu se poate tine de cuvant, actionarul are 2 variant: sa se lase de afacere, sau sa isi bage picioarele in Ț % din utilizatori. Inca 2 cuvinte: FORD PINTO.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

eu pot sta sa explic cum, la 2 banci din rominia, mi-au spus ca nu au auzit de safari si apple si totusi, in maxim una saptamina am primit mail ca au rezolvat aceasta problema si si-au cerut scuze pentru eventualele neplaceri

la fel de surprinsi au fost colegii de forum care -la indemnul lui cattus- au facut cite un mail la diversi autori de programe si au primit rezolvari pozitive

din aceste motive am intrebat (si indemnat) sa sune la provider

atita timp cit incercam sa ocolim contractul pe care il incheiem cu un provider, ne situam in afara legii sau in zona gri daca folosim un router (!)
si atunci, de ce sa nu incercam sa le schimbam perceptia celor din jur?

:thumbsup:

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

La semnarea contractului, utilizatorul de OS X se asteapta sa beneficieze de suport tehnic pentru problemele lui speciale aparute in timpul folosirii netului

huk, ISP-ul iti da net, nu-ti vinde OS-uri sau calculatoare sau componente. el iti ofera support, service sau cum vrei sa-i spui, pt produsul/serviciul pe care ti-l da. tu-i dai bani pt banda internet (asta vinde un isp) si el pt asta-ti ofera service. pe el nu-l intereseaza ce faci tu cu netul ala, cu ce-l folosesti ...
comparatia ta e aiurea. nu am carnet, nu ma pricep la masini. dar cred ca peugeot face o masina si-ti recomanda sa folosesti un anumit tip de benzina. tu poti folosi orice benzina vrei dar e posibil sa busesti ceva ... poate te ajuta peugeot sa-ti rezolvi problema dar cred ca te va costa. la isp sta altfel treaba: nu-ti recomanda un os anume ... poti sa folosesti orice iar obiectul activiatii lui nu este repararea calc clientilor. nu vrea el sa faca treaba si cu asta basta. cine vrea sa-i fie client bine, cine nu…sanatate! daca o firma vinde pixuri rosii cu capac verde, poti tu sa-i impui, sa-i reprosezi de ce nu vinde pixuri verzi cu capac galben?!

si iar incepem sa vorbim desopre un subiect asupra caruia nu se va ajunge la nici un consesn si omul asta care a deschis threadul nu a primit nici un raspuns. eu nu sunt un macuser experimentant…..nu stiu toate pb ce pot aparea pe un mac os ....
poate daca-mi va raspunde la intrebari o sa gasim o solutie pt el

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Inca o mica precizare: UPC nu se mai crizeaza nici cand aud ca am router. Inainte mai ca-mi tranteau telefonul in nas. Acum par sa inteleaga ca avem voie sa avem mai mult de un computer.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 19 Februarie 2007 07:22 PM

atita timp cit incercam sa ocolim contractul pe care il incheiem cu un provider, ne situam in afara legii sau in zona gri daca folosim un router (!) si atunci, de ce sa nu incercam sa le schimbam perceptia celor din jur?

sunt convins ca isp-istii seriosi din tara asta, nu au nimic impotriva routerului tau. cel putin cel la care-mi pierd eu vremea, nu are. si stiu sigur ca nici la ceilalti. astfel de pb apar cu pseudo-isp-istii pt care conteaza un 1-2 abonamente in plus. nu va saraci upc, rds sau rtc-ul daca un abonat homeuser isi pune un router si-i da lu vecinu.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
altero - 19 Februarie 2007 07:32 PM

Inca o mica precizare: UPC nu se mai crizeaza nici cand aud ca am router. Inainte mai ca-mi tranteau telefonul in nas. Acum par sa inteleaga ca avem voie sa avem mai mult de un computer.

nu e vb ca au inteles ca ai voie cu 14mii de computere ci probabil, cei cu care vorbeai, aveau impresia (poate si tu puneai in acel fel problema) ca le ceri ajutorul in rezolvarea unei pb ce tine de routerul tau. eu ca isp, neavand un contract de admin server cu un client, nu o sa-i ofer niciodata consultanta pt a-si rezolva pb cu routerul. pt ce am in oferta de servicii administrare server daca ofer mok acest lucru? ceea ce observi tu altero, poate fi o imbunatatire a calitatii oamenilor angajati in callcenter, o imbunatatiri a micilor traininguri ce le sunt facute…..

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: UK+ Bucharest
Macuser din: 08.02.07

Nush daca ai rezolvat sau nu ... dar totusi iti povestesc… Iti atasez doua poze…
Presupun ca pana la prima fereastra stii sa ajungi… acolo dai click pe PPP options. Va apare fereastra nr 2, reprezentata de poza 2. unde la optiunile de acolo faci in felul urmator:

la prima: bifezi Connect automaticaly when needed
la a douya: debifezi prompt every XX minutes to maintain connection
urmatoarele cele incercuite…:: debifezi disconnect when idle for xxx minutes:
                                    disconnect when user logs out
                                    disconnect when switching user accounts
                                    bifezi redial if line is busy si pui un nr cat mai mare de redial 9999 times de exemplu (asta e maxim parca)
                                            lasi 10 secunde pauza intre redialuri ptr urmatoarea optiune
                                    lasi bifate Send echo packets
                                                Use TCP header compression
ultimele trei optiuni le lasi nebifate…

Spor la Internet acu!

Semnătură 

Pe partea cealalta