Ceva e ciudat cu zip-ul ăsta. Să vă explic: în folderul de download am două fișiere: hei.zip si hei.zip.download. Când încerc să dezarhivez hei.zip îmi dă mesajul din prima poză. Acum, dacă dau click-dreapta pe hei.zip.download->Show package contents îmi arata un folder hei în care sunt fișierele din poza a doua. Mai mult, dimensiunile celor două fișiere diferă. A se vedea în poza a treia. Dacă încerc să copiez fișierele din ce îmi arată package contents merge.
Ai downloadat arhiva de undeva cu Safari, dar la terminarea download-ului nu a reusit sa scrie ultimii biti. In mod normal dupa un download reusit, arhiva din interiorul pachetului “.download” este mutata in afara acestuia, iar pachetul este sters. Ceva a oprit acest proces, de acolo arhiva este corupta, cu toate ca,continutul ei este intact.
În sfîrșit, să rezumăm (mulțumesc, dacuBurebista): arhiva primă are, într-adevăr, o problemă.
O dată se deschide, o dată NU se deschide și dă eroare (pe mac). Pe PC nu vrea neam.
Asta mă duce cu gîndul că macul de pe care s-a făcut prima compresie are o problemă (și mă gîndesc la niște cross-linkuri).
Ce e de făcut? Îți repari macul acasă (fsck -fy). Desfaci arhivele (acasă) și le recomprimi. Apoi le ștergi pe cele vechi.
Sau cauți un mac prin vecini și desfaci arhivele. Chiar dacă dau eroare, mai încerci o dată.