Ma bate gândul sa iau un mac mini 2009 si sa il tunez cu un ssd si 8 gh Ram. Mai am un mac pro , deci nu ma astept la foarte mult de la mini, dar l-as lua cu mine când as pleca prin deplasări sau pe la prieteni( nu stiu de ce, dar de când am intrat in contact cu lumea Apple am simțit o atracție fata de mini). Ce as cere de la el? Pai, sa fie smooth in aplicații usoare( safari, Skype etc.) si in unele jocuri( dota 2, counter si ce mai e disponibil actual pe steam pt mac).
Întreb posesorii/foștii posesori de mini, stiu ca modelul din 2009 are placa video shared cu memoria Ram, deci daca ii bag 8 gb Ram, teoretic vede 512. Se simte diferența real sau doar pe hârtie?( adică se câștiga ceva FPS in benchmarks sau in jocuri) ?
Eu am mini 2009 cu 8gb de ram, il folosesc zi de zi ca si calc de birou si se misca bine pentru ce ai zis tu mai sus, de jocuri nu stiu sa iti spun pt ca nu ma joc pe el si nici timp n-am avut sa testez, insa pt net filme si ce mai vrei tu sa faca, merge cu brio.
Depinde de joc. Fiica-mea se joaca toata ziua Sims (Origin) si Mac Mini-ul din semnatura se incalzeste cu toate ca ventilatoarele stau turate la maxim. Din cauza asta s-a si blocat de vreo doua ori ...
Pentru jocuri, cea mai ieftina solutie de la Apple ar fi un iMac de prin 2008-2009. Mac mini nu e pentru jocuri… Dota/Lol cred ca o sa ruleze pe la 30fps la 720p… Eu nu cred ca se merita investitia daca vrei sa te joci. Mai bine iti faci un pc custom pe la 2500-3000 de lei si o sa iti mearga orice joc la 1080p la setari medii spre ridicate.
Il vreau pt ca 1 îmi place ff mult designul si 2 pt Mobilitate. Ar mai fi o varianta sa astept sa iasă noul mac mini( poate o sa primească iris gpu) sau sa iau un MacBook air 11( si asta e dragalas in opinia mea).
Chit ca nu ai mari pretentii la jocuri, eu personal zic sa optezi pentru ceva cu placa grafica dedicata. In cazul actual, si eu as recomanda iMac. Daca vrei si portabilitate, mai bine iti iei un iPad. Nu gasesti chiar ceea ce vrei, dar oferta e atat de variata incat vei da de tone de alte chestii ce iti vor gadila retina. Jocurile date de tine nu sunt mari mancatoare de resurse, dar eu nu le-as juca pe o placa grafica de pe mini.
Pentru mobilitate iti recomand un Macbook pro 15,4 2009 2010 dual Gpu 9400 256mb si 9600 512mb dedicat, se poate folosi placinta ca un mini, cu displayul inchis pe extern si tastatura si mouse pe usb.
Ca sa iti faci o idee te poti juca cu un MBP 2008/2009 de 13 au aceasi placa video cu mini (9400 shared).
Am Ipad. Dar am gandeam sa îmi iau ceva pt la bucuresti, sa mai bag seara un dota. Nu am bani de iMac.
Referitor mbp 2008-2009 cu placa video 9400 din ce am citit sunt probleme, riscuri de fail.
As putea sa strâng si sa iau un MBA din afara… Dar asta înseamnă sa mai astept. Am văzut anunțuri pe net referitoare la mini ca se dau si cu 700 RON.
Pentru cei dedați la jocuri, vă rog io, nu mai recomandați nimic sub 512 GB RAM.
Deci: dacă vrei portabil, cel mai jos și mai jos e Intel 5000, iar pentru desktop, minim o placă grafică de la 2011 încoace.
Eu am macmini 2009.
Cu 8Gb de RAM o sa rezerve tot 256Mb pt video.
Nu e super la 3D. Eu nu ma prea joc pe el. Da-l forjez cu tot felul de aplicatii si masini virtuale pe doua monitoare si nu se plange niciodata de caldura - pentru ca are picioruse. Si cam o data la 2 ani il desfac si ii suflu praful din ventilator si radiator.
Poti adauga SSD-ul in locul unitatii optice.