Mircea Mihai - 08 Mai 2014 05:29 PM
Salut tuturor. Urăsc să fac asta dar am avut o experiență destul de neplăcută cu tipii de la http://www.service-macbook.ro și cred că e și de datoria mea de avertiza pe alții. Știu că cei de la service-ul respectiv frecventează forum-ul și sper să se sesizeze și ei.
Am trimis Macbook-ul meu (early 2011, 15”) la service la ei pentru că placa video cedase și trebuia înlocuită (6750m) și pentru că tastatura și trackpad-ul nu mai funcționau (după ce au cedat astea l-am folosit cu mouse și tastatură externă). Am profitat de ocazie și am spus să mai pun la punct alte lucruri la el: portul de Ethernet nu mai funcționa de mult timp, capacul negru de la balamalele display-ului era puțin crăpat și avea clemele rupte și nu stătea cum trebuie. De reparat au reparat cum trebuie dar tot mi se pare puțin făcută treaba la mișto. Capacul care trebuiau să mi-l schimbe l-au înlocuit cu unul care arată mult mai rău decât al meu și culmea are și clemele rupte. Pentru că procesorul atingea 70 de grade în idle și pentru că zăngănea ceva în el am spus să-l desfac să văd ce naiba au făcut pe acolo. Șuruburile de la ventilatoare dar și altele incluzând pe cele de la heatsink-ul de la cpu și gpu strânse la mișto. Înauntru am găsit și bucăți mici de hârtie cu care probabil au șters procesorul. La cele 2 cip-uri care au și ele un mini heatsink au aplicat un burete termic PESTE pasta termică care era de dinainte. La cpu și gpu, surpriză mare, nu era nici urmă de pasta sau burete termic. Nu exagerez, erau curate cipurile și heatsink-ul. Laptop-ul a stat la ei la reparat aproximativ o lună (chiar dacă a fost și Paștele între timp mi se pare o perioadă enormă) iar când a venit coletul a venit și mai scump cu 10 lei decât vorbisem la telefon. Dacă făceau treaba cum trebuie nu îmi părea rău și nici nu pomeneam de asta. De asemenea nu am primit factură dar nici un simplu bon fiscal.
Cu toate acestea pot spune că de reparat au reparat ce au spus dar nu i-aș recomanda nimănui și nici eu nu aș mai apela la ei.
Azi am aflat de aceasta ” problema” si cred ca in calitate de administrator al Service Macbook pot face cateva precizari:
1.Durata reparatiei a fost prelungita din cauza sarbatoriilor,a fost o nebunie cu coletele atat trimis cat si primit( acest lucru a fost lamurit cu clientul si sa stabilit de comun acord cu clientul.
2.Dl. Mircea a trimis laptopul pentru rezolvarea problemei cu cipsetul grafic(problema care a aparut in urma unei interventii in laptop(cipset video ciobit) la constatare cand a ajuns laptopul in service la noi erau suruburi lipsa si suruburi torx cu capul dus)
3.Capacul de plastic a fost schimbat si anuntat clientul este Second!
4. 70 de grade pentru Macbook pro de 15 NU e o problema, pasta termica nici nu se pune problema sa lipseasca! Dupa inlocuirea placilor grafice laptopurile stau in teste minim 8 ore pe ASD/4K/FULL HD (fara pasta termica sa fim seriosi ...)
5.Buretele pentru cele 2 cipuri stimate dle Mircea este un burete special care trebuie inlocuit dupa un timp de funtionare al laptopului, si NU are nevoie de pasta termica(documentativa) serviciu oferit din partea casei pentru toate MBP din aceasta generatie,daca o sa cautati o sa vedeti ca buretelul montat de catre noi este de cea mai buna calitate!
6.La partea cu hartia cred ca ati observat pe placa un mic autocolant care este “Sigiliul”,bucati de hartie nu au cum sa ramana prin laptop placa e curatat cu alcool izoproilic si perie.
Per ansamblu Dl. Mircea a platit O inlocuire de cipset Video 650 RON ATI 6550/2011, reparatie Controler KBC (Tastatura+ Mouse nefunctionale) 150Ron,capac display 40Ron. si acum partea interesanta…
pentru reparatie placa de retea si 4 suruburi noi puse la capacul de pe fund am luat fabuloasa suma de 10Ron.(rotunjirea pana la 50ron cu capac cu tot)
Am discutat personal cu dl. Mircea la telefon dupa ce a primit laptopul,si a exprimat nemultumirea pentru acel capac de plastic,am fost de acord sa restituim suma platita pentru acel capac, am stabilit sa ne trimita un cont in care sa returnam suma,nu am primit nici contul nici un telefon in care sa ne spuna vreo problema din cele prezente mai sus.
Dl. Mircea poate sa confirme toate prezentate mai sus.
Concluzie:
Nu suntem perfecti,incercam sa facem treaba buna si ieftina pe cat e posibil, si sa se inteleaga suntem un SERVICE IT!
Multumeesc dl. Mircea pentru post cine are vreo nemultumire pe vitor poate sa o prezinte in acest topic.