Nu recomand service-macbook.ro
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Salut tuturor. Urăsc să fac asta dar am avut o experiență destul de neplăcută cu tipii de la http://www.service-macbook.ro și cred că e și de datoria mea de avertiza pe alții. Știu că cei de la service-ul respectiv frecventează forum-ul și sper să se sesizeze și ei.

Am trimis Macbook-ul meu (early 2011, 15”) la service la ei pentru că placa video cedase și trebuia înlocuită (6750m) și pentru că tastatura și trackpad-ul nu mai funcționau (după ce au cedat astea l-am folosit cu mouse și tastatură externă). Am profitat de ocazie și am spus să mai pun la punct alte lucruri la el: portul de Ethernet nu mai funcționa de mult timp, capacul negru de la balamalele display-ului era puțin crăpat și avea clemele rupte și nu stătea cum trebuie. De reparat au reparat cum trebuie dar tot mi se pare puțin făcută treaba la mișto. Capacul care trebuiau să mi-l schimbe l-au înlocuit cu unul care arată mult mai rău decât al meu și culmea are și clemele rupte. Pentru că procesorul atingea 70 de grade în idle și pentru că zăngănea ceva în el am spus să-l desfac să văd ce naiba au făcut pe acolo. Șuruburile de la ventilatoare dar și altele incluzând pe cele de la heatsink-ul de la cpu și gpu strânse la mișto. Înauntru am găsit și bucăți mici de hârtie cu care probabil au șters procesorul. La cele 2 cip-uri care au și ele un mini heatsink au aplicat un burete termic PESTE pasta termică care era de dinainte. La cpu și gpu, surpriză mare, nu era nici urmă de pasta sau burete termic. Nu exagerez, erau curate cipurile și heatsink-ul. Laptop-ul a stat la ei la reparat aproximativ o lună (chiar dacă a fost și Paștele între timp mi se pare o perioadă enormă) iar când a venit coletul a venit și mai scump cu 10 lei decât vorbisem la telefon. Dacă făceau treaba cum trebuie nu îmi părea rău și nici nu pomeneam de asta. De asemenea nu am primit factură dar nici un simplu bon fiscal.

Cu toate acestea pot spune că de reparat au reparat ce au spus dar nu i-aș recomanda nimănui și nici eu nu aș mai apela la ei.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 30.08.07

Eu nu as avea curajul sa trimit la neautorizati, singurele service-uri de incredere sunt NouMax si iStyle.

Semnătură 

Mac 4 Ever!

Mac Mini Late 2012
Intel i5 @ 2,5 GHz / Intel HD 4000 / 500 GB HDD

iPad Mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Da dar te-ar și usca de bank. De exemplu, în situația mea ei ar fi schimbat placa de bază cu totul.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

de bani^

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 30.08.09

Nu prea îmi stă în caracter să mă bag în treburile altora dar… dacă chipsetul video a trebuit fi înlocuit atunci este explicabilă durata de timp ( comandă externă, nu cred că stau chipseturile pe acolo precum castraveții ). Cât despre factură ( bon fiscal ) bănuiesc că nu ai cerut, știu că ele trebuiesc eliberate obligatoriu dar asta este altă treabă... și eu am colaborat cu domnii de acolo, am avut varianta înlocuirii chipsetului video sau înlocuirea logicboard-ului cu unul SH, am ales a doua variantă. Timpul total de execuție a lucrării a fost de 72 ore cu tot cu drum dus-întors Constanța-Cluj… în varianta în care optam pentru înlocuirea chipsetului grafic am fost informat că se prelungește treaba până ar fi sosit el din străinătate. Despre celelalte aspecte menționate nu comentez, tu știi mai bine ce ai găsit în interiorul MB-ului reparat. Eu unul am beneficiat de o garanție verbală de 6 luni, logicboard-ul înlocuit a mai dus-o vreo 7-8 până a cedat și el. Nu am pus asta pe seama dumnealor, din punctul meu de vedere s-au achitat de răspunderea asumată. Am trimis MacBook Air-ul cu pricina la București la un service pentru un reball ( reflow ), s-a rezolvat problema cu un reflow ( reball-ul era riscant după spusele celor de acolo ), Air-ul funcționează după părerea mea mult mai stabil acum, nu stau să menționez de ce cred asta… cât o mai duce asta e, vedem la momentul acela ce mai este de făcut. Ca o concluzie personală... atunci când alegi variante mai ieftine de reparat cam la asta trebuie să te aștepți. Produsul poate trece testele de rigoare dar cu timpul imperfecțiunile lipirii se pot manifesta din nou, din punctul meu de vedere dacă rezistă atât cât primești garanția este Ok. Repet, nu apăr pe nimeni, nu iau partea nimănui… dar știu că orice intervenție pe chipsetul grafic nu este 100% garantată ca o rezolvare a problemei… dacă stau bine să mă gândesc problema a plecat de la lipiturile făcute din fabrică care cu timpul au cedat.

Semnătură 

Slackware forever!!!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.09.07

Ce discutii si ce de bani aruncati naste Apple,cred ca se cracaneaza de ris aia!
Produc asa zise ‘scule’dupa care crapa lamentabil si ne vedem la service unde si acolo aruncam o gramada de bani..!
Un orice alt laptop nu cred ca ar fi avut atitea probleme cum le au ‘sculele’’ astora.
Ideea e sa stii cind sa te opresti smile

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]
Editor de imagine & Colorist și Cameraman

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

Mai nasol este ca apar unele pe piata de vanzari sh, iar asa ceva este cam greu de verificat pe loc, fara o mini dezmembrare.
Dupa mine, treaba cu cipurile si reballingu este inca o modalitate eleganta de a arunca cu banii pe geam.

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05
PROFESIONALUNU - 09 Mai 2014 08:28 AM

Un orice alt laptop nu cred ca ar fi avut atitea probleme cum le au ‘sculele’’ astora.

Nu fii atat de sigur.
HP, de exemplu, nu a recunoscut niciodata ca ar fi existat o problema cu chip-urile NVidia si nu au reparat nimic niciodata in afara garantiei. Am un amic care a patit-o.
Acelasi amic si-a luat dupa aia un Asus “Lamborghini”. Care daca lasai CPU-ul la 100% facea shutdown dupa cca 20-30 de minute. La garantie i-au zis ca asa e normal, nu au ce repara. Daca reinstalai Windows-ul si nu mai aveai CD-ul original cu driverul de setat viteza ... ghinion.
Sa nu mai zic de laptoapele Dell Latitude (alea cica “profesionale”) - carora le cad fizic butoanele daca nu apesi chiar pe centrul lor - asta zic din ce am vazut cu ochii mei. Sa nu zic de povestile de groaza auzite de la baietii de la vanzari cu balamale care se “pleostesc” dupa o luna la intreaga serie de laptop-uri high-end si alte minuni ...

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 30.08.09
Aetherius - 09 Mai 2014 01:15 PM

Mai nasol este ca apar unele pe piata de vanzari sh, iar asa ceva este cam greu de verificat pe loc, fara o mini dezmembrare.

Dap… cu afirmația asta sunt și eu de acord. Sunt mulți care “binevoitori” care au probleme de gen, fac un reball ( reflow ) și apoi vând produsul ca neatins… ce să mai zici…

Semnătură 

Slackware forever!!!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 09.02.13
Mircea Mihai - 08 Mai 2014 05:29 PM

Salut tuturor. Urăsc să fac asta dar am avut o experiență destul de neplăcută cu tipii de la http://www.service-macbook.ro și cred că e și de datoria mea de avertiza pe alții. Știu că cei de la service-ul respectiv frecventează forum-ul și sper să se sesizeze și ei.

Am trimis Macbook-ul meu (early 2011, 15”) la service la ei pentru că placa video cedase și trebuia înlocuită (6750m) și pentru că tastatura și trackpad-ul nu mai funcționau (după ce au cedat astea l-am folosit cu mouse și tastatură externă). Am profitat de ocazie și am spus să mai pun la punct alte lucruri la el: portul de Ethernet nu mai funcționa de mult timp, capacul negru de la balamalele display-ului era puțin crăpat și avea clemele rupte și nu stătea cum trebuie. De reparat au reparat cum trebuie dar tot mi se pare puțin făcută treaba la mișto. Capacul care trebuiau să mi-l schimbe l-au înlocuit cu unul care arată mult mai rău decât al meu și culmea are și clemele rupte. Pentru că procesorul atingea 70 de grade în idle și pentru că zăngănea ceva în el am spus să-l desfac să văd ce naiba au făcut pe acolo. Șuruburile de la ventilatoare dar și altele incluzând pe cele de la heatsink-ul de la cpu și gpu strânse la mișto. Înauntru am găsit și bucăți mici de hârtie cu care probabil au șters procesorul. La cele 2 cip-uri care au și ele un mini heatsink au aplicat un burete termic PESTE pasta termică care era de dinainte. La cpu și gpu, surpriză mare, nu era nici urmă de pasta sau burete termic. Nu exagerez, erau curate cipurile și heatsink-ul. Laptop-ul a stat la ei la reparat aproximativ o lună (chiar dacă a fost și Paștele între timp mi se pare o perioadă enormă) iar când a venit coletul a venit și mai scump cu 10 lei decât vorbisem la telefon. Dacă făceau treaba cum trebuie nu îmi părea rău și nici nu pomeneam de asta. De asemenea nu am primit factură dar nici un simplu bon fiscal.

Cu toate acestea pot spune că de reparat au reparat ce au spus dar nu i-aș recomanda nimănui și nici eu nu aș mai apela la ei.

Azi am aflat de aceasta ” problema” si cred ca in calitate de administrator al Service Macbook pot face cateva precizari:
1.Durata reparatiei a fost prelungita din cauza sarbatoriilor,a fost o nebunie cu coletele atat trimis cat si primit( acest lucru a fost lamurit cu clientul si sa stabilit de comun acord cu clientul.
2.Dl. Mircea a trimis laptopul pentru rezolvarea problemei cu cipsetul grafic(problema care a aparut in urma unei interventii in laptop(cipset video ciobit) la constatare cand a ajuns laptopul in service la noi erau suruburi lipsa si suruburi torx cu capul dus)

3.Capacul de plastic a fost schimbat si anuntat clientul este Second!

4. 70 de grade pentru Macbook pro de 15 NU e o problema, pasta termica nici nu se pune problema sa lipseasca! Dupa inlocuirea placilor grafice laptopurile stau in teste minim 8 ore pe ASD/4K/FULL HD (fara pasta termica sa fim seriosi ...)

5.Buretele pentru cele 2 cipuri stimate dle Mircea este un burete special care trebuie inlocuit dupa un timp de funtionare al laptopului, si NU are nevoie de pasta termica(documentativa) serviciu oferit din partea casei pentru toate MBP din aceasta generatie,daca o sa cautati o sa vedeti ca buretelul montat de catre noi este de cea mai buna calitate!

6.La partea cu hartia cred ca ati observat pe placa un mic autocolant care este “Sigiliul”,bucati de hartie nu au cum sa ramana prin laptop placa e curatat cu alcool izoproilic si perie.

Per ansamblu Dl. Mircea a platit O inlocuire de cipset Video 650 RON ATI 6550/2011, reparatie Controler KBC (Tastatura+ Mouse nefunctionale) 150Ron,capac display 40Ron. si acum partea interesanta…
pentru reparatie placa de retea si 4 suruburi noi puse la capacul de pe fund am luat fabuloasa suma de 10Ron.(rotunjirea pana la 50ron cu capac cu tot)

Am discutat personal cu dl. Mircea la telefon dupa ce a primit laptopul,si a exprimat nemultumirea pentru acel capac de plastic,am fost de acord sa restituim suma platita pentru acel capac, am stabilit sa ne trimita un cont in care sa returnam suma,nu am primit nici contul nici un telefon in care sa ne spuna vreo problema din cele prezente mai sus.

Dl. Mircea poate sa confirme toate prezentate mai sus.

Concluzie:
Nu suntem perfecti,incercam sa facem treaba buna si ieftina pe cat e posibil, si sa se inteleaga suntem un SERVICE IT!
Multumeesc dl. Mircea pentru post cine are vreo nemultumire pe vitor poate sa o prezinte in acest topic.

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bukale tata!
Macuser din: 12.01.13

Foarte tare asta…deci a-ti primit in service un calculator in care s-a umbat in prealabil…si s-a umblat cu dalta si ciocanul….si acum bocim pe forum ca nu e treaba, treaba.
Dati-mi voie sa zambesc macar. smile
E foarte usor sa aruci cu pietre…cand habar nu ai! :D

PS:“Situatia in care te afli….este consecinta faptelor si actiunilor tale! ”

Semnătură 

-iMac 24-inch, early 2009; Procesor: core 2 duo, 2.66GHz; RAM: 4GB; HDD: 640GB; Video: 256mb GeForce 9400; Tastatura wireless Apple si Magic Mouse. OS.X Mavericks
-iPhone 5 16 GB
-iPad Mini 16GB LTE
-AirPort Express Base Station

-In-Ear Headphones

Respecta ca sa fi respectat!!!