Tocmai ce mi-au ieșit din garanție de 1 an si rame de 890 RON s-au dus pe apa Sâmbetei..cum s-au rupt? M-am Așezat cu fundu’ pe ele si mi se strambase un picior si când am zis sa o aduc in poziția initiala s-a rupt piciorul chiar din punctul de cotitura( ramele neavând balamale).. Nu știam ca titanul e asa de $£€@.. Ma așteptăm sa mi se rupă totuși din lentila, dar nu el la suprafața…
Anyway, cei cu rame acetat, sunt mai fiabile, mai rezistente, mai bune? Problema mare e ca la silhouette, fiind foarte subțiri nu aveam probleme sa ma uit cu coada ochiului sau cu aberațiile optice. Cele acetat fiind mai groase cred ca durează pana te obișnuiești..
Titanul este ceva mai rezistent decat otelul, dar mult mai usor si nu se corodeaza. La fel ca otelul, daca il indoi peste limita sa de elasticitate, se sparge. Vrei chestii care sa reziste sa te asezi pe ele ? Fie iei chestii din materiale mai maleabile pe care le poti indrepta usor dupa aia, fie iei chestii rezistente dar foarte groase - ca sa reziste la greutate (cu atentionarea ca daca nu se indoaie, atunci se infing in ceea ce se aseaza pe ele)
Recomand rame de metal ieftin - mai multe. S-a stricat o pereche, o iei pe urmatoarea.
Pai dupa ce m-am Așezat pe ele s-au îndoit si cand le-am adus in poziția initiala s-au rupt. E normal la titan? E adevărat, sunt subtiri, ușoare, dar s-au rupt in punctul care era cel mai groș, acolo unde intra in contact cu lentila, si un user de pe forum mi-a zis ca poate erau fake, in concluzie vreau sa stiu daca era normal sa se rupă ca si cand tai o teava cu flexu’. Am găsit sa cumpar alt brat( la pretul de 400 RON) dar nu vreau sa investesc intr un fake si sa stau cu frica ca se pot rupe iar, iar pe de alta parte nu e ieftină deloc soluția. De aceea întreb, e normal sa se rupă titAnu ca si cand ar fi rama din acetat? Degeaba flambeaza ea si se da in spectacol daca sunt asa proaste. Daca sunt fake măcar fac plângere la poliție si protecția consumatorului, chiar daca nu imi rezolva mie nimic.
Garanția acoperă așezatul doar la mobilier Titaniul se sudează cu tehnici speciale și chiar dacă reușește, nu arată bine. Ochelari frumoși costă cîțiva dolari cu tot cu lentile pe eBay. Experiența mea e bună. Designul și calitatea e ok, dacă ești atenti. Mai ales dacă ai o lentilă relativ simplă.
Cred, in proporție de 80%, ca următoarea pereche va fi una clasica de acetat! m-am lecuit cu titan, Fredrik la picior de lemn. Dara pana atunci, un lipici bun?:))
Nu o sa arate frumos - pentru o priza resistenta trebuie sa imbraci si un pic un jurul zonei lipite.
Pileste/smirgheluiese putin zonele adiacente, ca sa aiba “priza” mai buna.
Sa ai o mengina sau alta metoda sa lasi cele doua bucati presate si nemiscate dupa ce aplici lipiciul - ca sa se usuce bine.
Fa o poza la ruptura si ataseaz-o aici - poate mai are cineva si alte idei.