1 din 2
1
instalare mac os x pe intel
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 17.02.07

Salut, am mai multe întrebări pentru user-ii cu experienţă în mac os x. Am un intel duo 2 core pe care am instalat xp. Aş dori să instalez şi mac os x şi să ruleze în paralel cu xp-ul. Se poate? Care sunt paşii care trebuiesc urmaţi pentru a rula cele două sisteme de operare pe acelaşi pc? Există o ordine cu privire la prioritatea sistemelor la instalare? Va mulţumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Paris
Macuser din: 04.11.06

incearca cu Parallels Desktop
help ai aici
ordinea ar fi macos apoi xp , nu stiu daca merge si invers, citeste documentatia

[ Modificat: 19 Februarie 2007 04:55 PM de shihawa ]

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
viorel1628 - 19 Februarie 2007 04:44 PM

Salut, am mai multe întrebări pentru user-ii cu experienţă în mac os x. Am un intel duo 2 core pe care am instalat xp. Aş dori să instalez şi mac os x şi să ruleze în paralel cu xp-ul. Se poate? Care sunt paşii care trebuiesc urmaţi pentru a rula cele două sisteme de operare pe acelaşi pc? Există o ordine cu privire la prioritatea sistemelor la instalare? Va mulţumesc.

Îmi poți spune cum ai instalat win xp pe un mac intel fără să ai deja instalat MAC OS X? Nu că nu s-ar putea, aș fi curios să știu cum ai făcut operațiunea asta.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

o fi avut intai hdd-ul format ntfs (sau fat32) si decat a instalat win?

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 17.02.07

Cred ca am fost inteles gresit. Am instalat XP-ul pe un pc. Aş dori să pot utiliza şi sistemul de operare MAC OS X în paralel cu XP-ul. Problema mea era că nu ştiu mai nimic despre instalarea MAC OSX. Care sunt etapele pentru instalarea celor două sisteme de operare? Partiţiile sunt în format NTFS. Se foloseşte Acronis Disk Director? Cum?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Baia Mare
Macuser din: 30.10.06

Poi, in caz ca nu stiai, e cam ilegal sa instalezi Mac OS X pe un PC.

Pentru lamuriri suplimentare treci pe la un Apple reseller si vezi raspberry hehe sau google it

Semnătură 

Lucky
MacBook Pro 15” 2.4 GHz i5 + 24” Acer S243HL LED

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Ilegal, dar merge bine…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Depinde de configuratie. Daca ai intel si nu cine stie ce placa grafica, nu cine stie ce placa audio si nu cine stie ce placa de retea, ai mai multe sanse. Dar, desi toti posesorii il lauda, OS X se simte cel mai bine tot pe un mac (chiar pe cel mai simplu mac).

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Intr-adevar. As dori enorm de mult sa vad cum ar merge OS X pe Pc-ul meu. Nu prea se comapara 32 video on board (mac mini) cu 128. La fel si procesorul.. 1,5 Core Solo fatza de 3.0 GHz P4

Dar tot stau toata ziua pe Mac. Urasc cand ma duc la un prieten si incep sa dau prescurtari de genu Apple + Space sa intru repede in vreo aplicatie.

In fine .. . asta devine cam off-topic.

Semnătură 

Lucky

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucalești
Macuser din: 28.01.07
nihilsineMac - 24 Martie 2007 01:47 PM

Ilegal, dar merge bine…

Acum am citit si eu “License Agrement”-ul ca m-ati facut curios. Si dupa ce deja am tras concluzia dupa primul paragraf ca nu se specifica nimic mi-a sarit in ochi al doilea paragraf, foarte interesant (2. Permitted License Uses and Restrictions). Nasol moment pentru mine. Citeste aici Software License Agreement for Mac OS X.

Acum ca mi-a trezit interesul (deci pana la urma mi-a fost de folos la ceva acest document), nu o sa mai incerc diseara sa instalez OsX pe noul laptop al unui prieten. Sper sa am aceasi reactie ca a lui nihilsineMac dupa neintentia mea.

Semnătură 

MacBook Alb, Core 2 Duo 2GHz, 1G RAM (acu’ are o juma de cana de cafea in el)
Ducati Monster 600 (bestial)

Curat murdar!!! Toate

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

am citit si eu. mersi pentru link . . .
deci dupa cum se stia, doar pentru “apple-labaled” computers hehe raspberry

hei am primit 2 stickere cu fiecare produs de la ei . . as putea pune unu pe pc si e apple labeled raspberry hai ca m-am scos :D

Semnătură 

Lucky

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 11.10.06

Sincer să fiu, nu știu cât de nerecomandabil ar fi să încerci Mac OS X pe PC. Eu am avut Mac OS X de la ProjectOSX86 o vară întreagă și am devenit switcher. Pe forumul de la ProjectOSX86 sunt o groază care spun (sau spuneau) că și-au cumpărat un Mac. Probabil de asta cei de la Apple nu și-au flexat foarte rău mușchii să închidă acest proiect.

Dacă vrei să încerci, o să ai probleme majore dacă n-ai tastatura și mouse-ul pe USB (driverele de PS/2 erau foarte proaste) și dacă ai placă de rețea mai ciudată. Dacă ai placă video integrată Intel ți-o recunoaște din start.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Merge foarte bine cu tastatura si mouse PS/2, dar depinde de placa de baza, ce suport ofera. De exemplu sunt placi de baza in care nu sunt recunoscute hardurile SATA, in altele sunt partial recunoscute (le vede ca SCSI) iar in altele sunt total recunoscute. Cele mai bune placi de retea sunt cele mai ieftine (realtek). Cele mai bune placi video sunt placile Intel GMA onboard, dar cu drivere facute (pe genunchi cum spun unii) de entuziasti, merge bine si pe unele placi video ATI sau nVidia. Consultati situl despre care se vorbeste mai sus. MacOSX poate merge bine pe PC, dar nu merge pe orice PC.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie
Din: Oradea
Macuser din: 29.12.06

cu un sistem proaspat intel luat la numai 3.8 MIL cu tot cu placa de baza smile un pentium 630- la 65nm am reusit sa instalez mac os tiger smile
nu imi vine sa cred cat de usor a fost cand ai o documentatie buna.
inca nu am acceleratie 3d, urmeaza sa imi caut driver, soundul imi merge pe portul de microfon,  a treubuit sa imi iau un driver
pt network, dar am reusit apoi sa imi fac ppoe-ul singur fara ajutor smile cu toate ca m-am uitat si la mesaje mai ales la oamenii care
tipau pe forum pt ajutor smile  ideea ii ca se poate si singur:)
Nu am mai folosit niciodata mac, si sincer imi este inca straniu, folosind windows de pe cand era 3.1 smile
Lucrul care ma enerveaza este ca sunt butoanele de inchidere pe stanga si nu pe dreapta… sper sa ma uit undeva sa vad daca nu le pot muta
pe dreapta pt ca nu sunt stangaci.
Overall am fost surprins de cat de repede buteaza in el, si la 1 giga de memorie merge mult mai bine decat windows smile poate ca ii si un fresh install
dar mama fain va fi odata ce ma obisnuiesc cu el smile
Va fi de foarte mare folos pana imi voi lua un macbook adevarat smile inca lucrez la banii pt el, si astept noua platforma intel si leopardul. Acum ca am tiger
chiar nu ma grabesc.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Nu poti muta butoanele de la ferestre.
Da, booteaza mai repede si decat Vista, amandoua clean install.
O sa te obisnuiesti repede.
O sa iti placa.
wink

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Pai, eu cred ca te-ai obisnuit cu Windows! De aia iti pare greu! Ce importanta are ca e pe stinga sau pe dreapta? Apoi, ferestrele nu se inchid ca in Windows, exista comenzi suplimentare pentru asta (Command W sau Command Alt W).
Repet, daca isi instaleaza cineva mac ca sa aiba, de fapt, tot un fel de Windows, va avea o experienta tare amara!

1 din 2
1