2 din 2
2
instalare mac os x pe intel
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
Rank
Newbie
Din: Oradea
Macuser din: 29.12.06
iaru - 02 Aprilie 2007 04:39 PM

Pai, eu cred ca te-ai obisnuit cu Windows! De aia iti pare greu! Ce importanta are ca e pe stinga sau pe dreapta? Apoi, ferestrele nu se inchid ca in Windows, exista comenzi suplimentare pentru asta (Command W sau Command Alt W).
Repet, daca isi instaleaza cineva mac ca sa aiba, de fapt, tot un fel de Windows, va avea o experienta tare amara!

Nu este adevarat, intradevar sunt obisnuit cu windows dupa cum am specificat, dar asta nu inseamna ca nu imi place cum merge mac-ul.
Intradevar imi va lua timp sa ma obisnuiesc, dar faza cu butoanele de inchis pe stanga si nu pe drepta ii chiar enervant.
Dupa cum am spus, daca eram stangaci atunci era ceva, dar asa sa ma plimb cu mouse-ul pe dreapta pana in coltul stang nu este chiar o treaba eficienta…
De exemplu si majoritatea distributiilor de linux daca nu toate tot pe dreapta au butoanele de minimize, maximize si close.
Am sa folosesc mai des shorcuturile, deja foloseam alt+w si ctrl+q ... dar atunci cand am mouseul in mana si ma pun la operatii cu el, este mai cumbersome de
lucrat asa.
Nici nu am vrut sa instalez mac-ul si sa am impresia ca folosesc un fel de windows, am vrut terminalul ... am vrut stabilitate si viteza de linux(unix), cu popularitatea
programelor de windows. (deci mac-ul este un castigator detasat pt mine.)
Sincer imi va fi greu sa ma obisnuiesc cu finder-ul, foloseam numai explorer setat pe list la view, si rar ceva de genul total commander, dar ma voi mai uita la ceva
tutoriale de mac, sa mai prind ceva workflow mai eficient.
Si mi se pare greu pt ca orice sistem de operare vine cu un learning curve, defapt orice program dar acum vorbim de sisteme de operare.
Inchei cu afirmatia ca m-am obisnuit prea tare cu windows din moment ce a fost singurul sistem de operare decent pe care il puteam folosi, pana sa pot rula osx tiger, dar m-a ajutat si el, sa imi configurez singur netul, placa de sunet, si alte chestii, multe chestii din windows putand sa fie traduse(facute) si in tiger.

2 din 2
2