2 din 2
2
Ce părere aveți de jawbone up si up24?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Imi pare rau sa o zic, dar daca pui intrebarea asta inseamna ca nu intelegi la ce folosesc trackerele. Ele sunt pentru a te motiva pe tine sa te misti, nu sa te ajute sa-ti dai doctoratul in biodinamica.

Oricum ar fi, acuratetea tuturor e intrun interval de +/- 10% fata de standardul de aur. Sursa: http://news.yahoo.com/accuracy-fitness-bands-7-trackers-stack-140111874.html

Fata de ce ai citit, vezi in articol cum ca fitbit (Zip, wtf is that?) e pe locul 2 la acuratete.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
pitagora - 20 Mai 2014 01:26 PM

Dar in privința acuratetii huk, care e mai precis? Am citit pe net ca fitbit “cam baga de la el steps si calorii burns”

Frumusetea cu bluetooth e ca poti sa vezi LIVE cum numara pasii. Poti sa vezi cu Flex cum creste numarul la fiecare pas. N-am vazut niciodata sa inventeze pasi.

Era o comparatie pe net: cand inoti nu-ti numara asa de bine pentru ca misti bratul intr-un patern care nu sugestiv pentru mers (de exempl daca inoti broasca, brass). Dar daca mananci Doritos din punga, cu mana non-dominanta, numara fiecare chip ca pasi.

Ah, mi-am mai adus aminte de o tampenie la Up: daca uiti sa-l pui in modul sleep - adio sleep tracking! La Flex poti sa adaugi cand te trezesti pentru ca informatia e inregistrata oricum, doar ii zici cand te-ai culcat si cand te-ai trezit si el calculeaza cat te-ai zbuciumat in pat. Up era idiot: “aaahhh, ai dormit azi-noapte??? Pai eu de unde sa stiu? Eu am vazut ca nu mergi asa ca am taiat frunza la caini.”
De asemenea, UP era idiot pentru ca te scotea din modul sleep daca mergeai 200 de pasi (in total) in timpul noptii. Cei cu copii o sa inteleaga imediat de ce asta e o tampenie. Asta combinat cu 1. mai sus = am ratat tracking 25% din nopti.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.12.10

Si eu m-am uitat des cand mi-am luat flexul sa vad daca e precis la numaratul pasilor. Pot sa va spun cu incredere ca este foarte precis. Algoritmul e asa interesant ca uneori estimeaza in functie de ce faci si ajusteaza cand are date noi. Exemplu: daca alergi, ai deja o inertie si daca te opresti brusc el estimeaza inca cativa pasi pana isi da seama ca te-ai oprit, apoi ajusteaza. Si ajusteaza corect. Am facut teste. Va spun ca si unul dintre primii, daca nu primul utilizator de fitbit flex din Romania smile Am avut timp destul sa-l verific.

Semnătură 

Mac: iMac Pro 2017
Phone: iPhone X 256 GB Black
Tablet: iPad Pro Silver 128 GB + 4G
Watch: Apple Watch 3 42mm
TV: Apple TV 4 32 GB

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti/Constanta
Macuser din: 04.01.11

Hulk, dar in ce privește radiatia bluetooth. Înțeleg ca respecta anumite standarde si aceste noi dispozitive si ca sunt aprobate pt consum, dar la fel de bine si telefoanele sunt aprobate pt consum, si totuși, deși cică’ nu ar fi o legătura de cauzalitate directa între tumori, cancere etc si telefon totuși sunt ridicate anumite semne de întrebare. Ideea e ca, la telefon, poti folosi headphones, il poti pune pe birou când dormi, adică poti sa iti maresti distanță cu telefonul. In schimb, fitbit( acum am văzut ca au si alte culori decat negru si bleumarin si e tare:x) se presupune a fi un dispozitiv pe care il porti in permanenta, inclusiv când dormi( iar mulți dorm cu mana sub perna sau foarte aproape de cap). Bine e o mare diferența intre radiatii telefoanelor si cea bluetooth, nu stiu exact de ce, cea bluetooth e mai putin pericolasa decat prima.
Il porti zilnic, 24/7?

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Administrator

Prima lege a termodinamicii zice ca energi pe care o poate disipa nun e mai mare decat cu cat il incarci tu; chiar daca toata energia din el s-ar duce in capul tau sa te iradieze, tot ar fi infima fata de ce ai in jurul tau: telefoane, monitoare, computere, banane, linii de tensiune pe deasupra casei, firele de electricitate din perete, etc.

BT 4.0 e low energy, iar Flex-ul are o baterie mica comparat cu ce ai in viata de zi cu zi. Chiar si asa, nici macar pentru telefoane n-au vazut risk crescut, si asta a inclus telefoanele de acum 10 ani… http://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_radiation_and_health

Daca te gandesti ca un om de stiinta adevarat the hardest endpoint e decesul. Ce preferi? Un risk nedovedit probabil infim sau 2% (1 din 50) ca o sa o mierlesti din cauze cardio-vasculare in urmatorii 10 ani? http://www.escardio.org/communities/EACPR/Documents/score-charts.pdf Romanie e pe graficul de risc crescut.

Cancerul sperie pe toata lumea, dar inima te omoara cel mai adesea. Valabil pentru obezitate, viata sedentara, fumat.

In fiecare zi murim cate putin (o zi = 1 micromort). Eu cred ca Flex ma ajuta sa mor mai putin in fiecare zi. Eu sunt ala care merg si eu sunt ala care alerg, dar merg mai mult si alerg mai mult decat fara el si pana nu vad o masura in micromorts a “radiatiei” Bluetooth, o sa-l port ca si acum: 24/7.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

... Și chiar dacă ar fi periculos, din cancer la încheietura mâinii nu se moare grin In cel mai rău caz o să porți un cârlig de pirat și toți o să zică că ești “cool”. grin

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Administrator

Sau prima mana inteligenta aprobata de FDA: http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm396688.htm

ohhh dar si aia emite radiatii!!!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Administrator

Mda, toate aceeasi branza…

In ianuarie nu mi se incarca si am inteles ca contactele trackerului se murdaresc foarte usor si trebuie tot timpul curatate cu o agrafa inainte sa-l pui la incarcat.
In martie plasticul/cauciucul bratarii slate s-a denaturat atat de rau incat devenise prea larg. Am primit un replacement si mi-am mai cumparat un pachet de 3, diferite culori.

Acum trackerul nu mai tine decat 10-12 ore la o incarcare… nu e normal sa ai un device care moare, intr-un fel sau altul, in mai putin de un an. 10-15% rata normal de failure e ok, dar cred ca toate cad intr-un an. In £100 cred ca si-au luat in calcul ca le inlocuiesc pe toate cel putin o data in garantie. N-am vazut nicaieri un tear-down pentru fitbit, dar imi imaginez ca nu poate costa mai mult de 10-12$ in piese de schimb. 

Astept un respuns de la garantie acum… :(

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.12.10
huk - 21 August 2014 01:03 PM

Mda, toate aceeasi branza…

In ianuarie nu mi se incarca si am inteles ca contactele trackerului se murdaresc foarte usor si trebuie tot timpul curatate cu o agrafa inainte sa-l pui la incarcat.
In martie plasticul/cauciucul bratarii slate s-a denaturat atat de rau incat devenise prea larg. Am primit un replacement si mi-am mai cumparat un pachet de 3, diferite culori.

Acum trackerul nu mai tine decat 10-12 ore la o incarcare… nu e normal sa ai un device care moare, intr-un fel sau altul, in mai putin de un an. 10-15% rata normal de failure e ok, dar cred ca toate cad intr-un an. In £100 cred ca si-au luat in calcul ca le inlocuiesc pe toate cel putin o data in garantie. N-am vazut nicaieri un tear-down pentru fitbit, dar imi imaginez ca nu poate costa mai mult de 10-12$ in piese de schimb. 

Astept un respuns de la garantie acum… :(

Nasol. N-am auzit de astfel de cazuri. Eu il am de peste un an si in afara de uzura bratarii nu am probleme cu el, nici cu bateria nici cu contactele. Si il folosesc non stop.

Semnătură 

Mac: iMac Pro 2017
Phone: iPhone X 256 GB Black
Tablet: iPad Pro Silver 128 GB + 4G
Watch: Apple Watch 3 42mm
TV: Apple TV 4 32 GB

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Administrator

Mi-a venit ieri alt Flex, in garantie.

Semnătură 

2 din 2
2