Offff…...va multumesc la toti ......am rezolvat. In schimb, am facut o alta mare prostie, luandu-ma dupa diverse sfaturi idioate, pana sa va gasesc pe voi. Am instalat chiar in prima zi un avg…..antivirus…..da, stiu, o mare prostie din partea mea. Problema mea e ca nu pot sa-l mai scot de pe mac. Dau sa-l mut din cos - din aplicatii - si-mi spune ca e deschis. Sunt disperata!!!!! Promit ca nu mai fac tampenii.
To uninstall AVG Antivirus for Mac:
Run the AVG AntiVirus for Mac.
Click the AVG AntiVirus Menu bar, and then click Uninstall AVG AntiVirus.
Click Uninstall AVG AntiVirus.
Follow the AVG AntiVirus Uninstaller to finish the uninstallation process.
Note: Please do not uninstall AVG AntiVirus by dragging it’s icon into Trash, as this will not uninstall the application correctly. In such case, please install AVG AntiVirus again, and then follow the instructions above to uninstall the application.
didiD, pe Mac nu ai în principiu nevoie de nici un antivirus. Dar dacă ții neapărat să instalezi unul (așa ca să mai verifici stick-urile altora și să nu cumva să infectezi PC-urile către care trimiți ceva) găsești în App Store Bitdefender care cred că nu te va dezamăgi…deși repet, pe Mac nu ai nevoie de așa ceva, mai ales unul care să ruleze aiurea tot timpul și să stoarcă din resurse.
Ca sfat general, ca să faci trecerea de la Windows la OS X, încearcă să te desprinzi de felul de a gândi specific utilizării Windows. A folosi OS X este pur și simplu altceva, o altă filosofie de folosire a unui calculator. Aș spune eu una simplă și la obiect. Și eu am lucrat 10 ani pe Winows dar trecerea la OS X a fost extraordinar de ușoară și de naturală. După aceea Windows-ul mi se părea complet idiot, ca un scrâșnet de roți. Și aplicând filosofia OS X pe Windows mi-am dat seama că și acesta devenea mai uman.
Aici este tot secretul. Nu încerca să scormonești prin motor. Urcă-te la volan și doar…condu! Ce face fiecare buton, vei afla, dacă este nevoie. Dacă nu afli, înseamnă că nu este nevoie.
Bucură-te, nu te chinui. Just…do!
Am reusit…...nu pot sa cred. Va multumesc mult la toti pentru sfaturi si incurajari. Intr-adevar incep si eu sa umblu pe el. Eram doar speriata ca tot ceea ce am factu pana acum pe assus-ul meu nu va putea rula pe mac. Dar m-am inselat inca odata.
Cat despre antivirus nu mai pun pe el nimic. Am sa incerc sa va ascult sfaturile, desi citisem pe forumuri ca foarte bun este ClamXav. Nu stiu ce sa zic.
Mai mult pentru a verifica stik-uri etc. Stiti ceva de acest antivirus?
Va multumesc mult inca odata….nu stiu ce m-as fi facut daca nu existati.
Buna,
Ca de obicei exista mai multe solutii - iata inca o metoda:
-)click dreapta pe folderul/itemul cu pricina si apoi alege “Get Info” din meniul care se deschide. Merge pe orice item. Din fereastra care se deschide, mai poti alege si altele. Experimenteaza. (Click dreapta = CTRL+click sau click cu doua degete).
Tot din fereastra care se deschide poti colora un item cu o culoare dedicata pentru o gasire rapida.
-) Configureaza Finderul: Click View din bara de sus si alege “Customize Toolbar” - alege ca ultim item Quick View si vei avea surprize - un .pdf de exemplu se vede direct - apasa space si il vezi mai mare. poti rece pagina dupa pagina. Apasa din npu space si revine la loc. Vezi si poze, muzica, etc.
-) pe bara de jos de tot, daca te uiti, in centru scrie cite itemuri ai intr-un folder selectat si cit spatiu disponibil este per total.