Ce pot sa zic,primele 3-4 zile sunt mai grele in utilizarea Mac-urilor pentru cei veniti de la windows,dupa pana le inveti toate scurtaturile parca este de 10 ori mai bun ca windows,cel putin pentru tine care lucrezi in editare text,Mac pentru asta este facut pentru ce faci tu plus ediatere video,foto,etc.Eu exact ca tine am fost,mi-am luat mac-ul fara a stii prea multe despre utilizarea lui(m-am uitat la ceva videouri pe youtube dar n-au ajutat prea mult),mi-a luat 4 zile pana sa ma invat sa-l folosesc cat de cat.In timp o sa fi foarte multumita de el si o sa spui ca si-a meritat banii.Nu o sa fi dezamagita de el.Spun din propia experienta.
salve
Mi-am luat un un MacBook Pro de 15” de vreo saptamana si inca le bajbai, probabil mai dureaza si la mine. cu toate ca nu sunt chiar urs, ma mai descurc insa mai apar intrebari.
Cum se face cu Daemon Tools, dupa ce montez imaginea, nu ar trebui sa o ia singur din loc? Vad ca am montat discul insa nu am idee, de unde trebuie sa-l accesez. Ma asteptam sa plece la dubluclick…
De ce DT? Majoritatea aplicatiilor pe mac vin in formatul .dmg. Un fisier cu aceasta extensie se deschide fara nicio aplicatie in plus. Odata ce ai dat dublu click se face o verificare a imaginii si apare in finder ca un CD.
Am inceput sa citesc ghidul… nu prea l-am terminat, recunosc!
Am pe acel CD un joc… la toata lumea merge, la mine probabil ca va fi ok.
Fisieruleste .dmg, in afara de Daemon Tools, mai am nevoie de inca un program ca sa mi-l citeasca?
Îmi permit să repet ce ți-au spus alți colegi un pic mai sus:
- Deschide Finder, mergi în folderul Aplicații, găsește Daemon Tools, trage-l peste coșul de gunoi din Dock - așa se dezinstalează programe pe Mac;
- Tot din Finder, mergi în folderul unde ai fișierul dmg cu jocul, dă-i dublu click pe el.
Acel fișier dmg se deschide direct cu Finder, nu ai nevoie de nici un Daemon Tools, nu e ca la pc.
Odată deschis, îl vei regăsi “montat” ca o iconiță pe Desktop, sau în bara laterală din Finder, de acolo îi vei putea accesa conținutul.
Dacă ai un fișier .pkg, dă-i dublu click. Dacă ai direct iconița cu jocul și alături o iconiță cu folderul Aplicații, trage cu mouse-ul iconița jocului peste iconița folderului Aplicații - așa se instalează programe pe Mac.
Da, am sters DT
totusi nu am gasit niciun fisier .pkg
am incercat sa accesez iconita jocului, din pacate primesc un mesaj care imi spune ca trebuie sa instalez jocul pe computer…
daca ma ajuta cineva cu TeamViewr, probabil ca o sa ma dumiresc si eu…
Am facut asta, dupa care am intrat in aplicatii am deschis folderul, am dat click pe iconita si am primit urmatorul mesaj:
Call of Duty 2 cannot be runoff the DVD. Please install the game onto your hard drive.
Bai nene, tu nu vezi ca ai vrut sa deschizi jocul din dmg-ul montat pe Desktop? Asa ca nu pot decat sa-ti mai zic inca o data: trage-l peste Applications, asteapta pana termina de copiat/instalat, deschide-l de acolo.