Mutare date iBook
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 14.10.05

Salutare
Am hotarit sa tin iBookul G4/1.33 pentru ca nu s-a gasit un cumparator la un pret decent si ramane sa trec la MacBook cind o sa-mi permit - poate pina atunci mai scad preturile la Used.
Asa ca mai fac pun 1 Gb de memorie si maine fac un schimb de HDD - pun unu mai mare si mai rapid.
Dilema este, cum fac sa nu reinstalez sistemul ci doar sa mut datele (OS si aplicatii si tot) de pe partitia de boot (am 2 momentan). Detin un adaptor extern USB de 2.5’ in care pot pune HDDul vechi.

Ce operatiuni ar trebui sa fac?

Semnătură 

Pretul este evident negociabil.

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Poti sa clonezi discul (partitia) vechi pe discul nou. Nu stiu daca merge pe USB, dar nu vad de ce nu.
CarbonCopyCloner sau SuperDuper.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Asta inainte de a inlocui HDD-ul in iBook probabil

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai nu conteaza: chestia e sa vada programul de clonat ambele discuri. (si sa ai grija sa nu clonezi discul gol peste cel plin…  :electric: )

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

he asta-i tare .....
problema e ca eu butez de pe ala ..... plin
Tra sa poata sa cloneze si partitia de boot - stiu ca osx e sensibil la partitia butabila.
Si mai am o problema HDD plin are 60 Gb cel gol are 80 Gb - teoretic clone nu e posibil .... doat cu redimenasionare de partitii.

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
costas - 19 Februarie 2007 08:07 PM

Salutare
Am hotarit sa tin iBookul G4/1.33 pentru ca nu s-a gasit un cumparator la un pret decent si ramane sa trec la MacBook cind o sa-mi permit - poate pina atunci mai scad preturile la Used.
Asa ca mai fac pun 1 Gb de memorie si maine fac un schimb de HDD - pun unu mai mare si mai rapid.
Dilema este, cum fac sa nu reinstalez sistemul ci doar sa mut datele (OS si aplicatii si tot) de pe partitia de boot (am 2 momentan). Detin un adaptor extern USB de 2.5’ in care pot pune HDDul vechi.

Ce operatiuni ar trebui sa fac?

Un bun backup și reinstalarea sitemului durează MULT MAI PUȚIN decît ceea ce intenționezi să faci. Acuma, știi, sînt gusturi și gusturi, some like it hot, and long.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

N-ai tu treaba, stie softu’ mai bine.
Eu folosesc SuperDuper, care stie sa copieze tot si numai ce trebuie, astfel incat sa ai o clona perfecta si functionala (bootabila). Hardul meu are 80 GB, cel pe care fac clona are 40 si totul merge uns. Alt avantaj: clona e si defragmentata, ca softul copiaza fisierul intreg, nu ia informatia ca prostu’, cum o vede pe hardul original.
Poate ca face la fel si CCC, dar nu prea l-am folosit pe asta.

Asta asa e, cum zice Cattus, dureaza multicel. Dar pana la urma, daca ai mult de back-up-uit, si ala dureaza ceva.

[ Modificat: 19 Februarie 2007 11:15 PM de altero ]

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Cattus Thraex - 19 Februarie 2007 11:12 PM

Un bun backup și reinstalarea sitemului durează MULT MAI PUȚIN decît ceea ce intenționezi să faci. Acuma, știi, sînt gusturi și gusturi, some like it hot, and long.

Da da am luat in calcul si asta - folosesc si eu iBackup si oricum asta era solutia la care ma gindeam. Fac backup total la OSX, reinstalez dupa care fac restore. E o varianta.

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
altero - 19 Februarie 2007 11:12 PM

N-ai tu treaba, stie softu’ mai bine.
Eu folosesc SuperDuper, care stie sa copieze tot si numai ce trebuie, astfel incat sa ai o clona perfecta si functionala (bootabila). Hardul meu are 80 GB, cel pe care fac clona are 40 si totul merge uns. Alt avantaj: clona e si defragmentata, ca softul copiaza fisierul intreg, nu ia informatia ca prostu’, cum o vede pe hardul original.
Poate ca face la fel si CCC, dar nu prea l-am folosit pe asta.

Asta asa e, cum zice Cattus, dureaza multicel. Dar pana la urma, daca ai mult de back-up-uit, si ala dureaza ceva.

Aha - o sa vad.
Multam fain

Semnătură 

Apple user!