1 din 2
1
Parola iCloud / AppleStore - Atentie !!!
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Daca folositi aceiasi parola pe iCloud / AppleStore cu cea folosita pe eBay (sau alte site-uri) - schimbati-o ACUM.

http://www.ibtimes.co.uk/iphone-ipad-users-held-ransom-by-hacker-australia-1450096

Se pare ca eBay a fost spart, au fost furate toate parolele de acolo (verificati daca at devenit un dealer de droguri sau armament intre timp - si schimbati parola) si cei care au folosit aceiasi parola la iCloud incep sa se trezeasca cu mac-urile si iDevice-urile blocate din “Find My Mac/iPhone” cu instructiuni de a platii $100 la cineva pentru deblocare.

Concluzie:

Schimbati parolele la iCloud / AppleStore si eBay. Si sa fie diferite una fata de alta.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

Eu imi inchid temporar Find my Mac/iPhone pana se solutioneaza problema. Este mai simplu smile

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Daca ai folosit aceiasi parola la eBay si iCloud - problema se solutioneaza DOAR dupa ce le schimbi pe amandoua.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Thread-ul de discuții pe Apple Support Comunities:
https://discussions.apple.com/thread/6270410
Acolo sunt poveștile interesante.

Tonul discuțiilor este “serverele Apple sunt prea bine protejate ca să fie o vulnerabilitate directă, sunt afectați utilizatorii care aveau aceeași parola la iCloud și în alte locuri”, eBay fiind suspectul de serviciu datorită isprăvilor recente.
Ei bine, sunt utilizatori acolo care aveau parole iCloud unice și complexe.

Altă teorie vehiculată (singura care ar explica de ce problema este localizată la Australia / Noua Zeelandă) este cea conform căreia au existat prin februarie-martie - când aveam celebra de acum vulnerabilitate - un “hijack” sau manipulare de rute bgp sau de ce nu direct din dns , lucru prin care loginurile pe iCloud provenite de la câțiva furnizori de servicii internet locali “treceau” printr-un server al unor “băieți”.

Este acolo cineva care spune: “am avut două device-uri hăcuite din trei, toate pe același Apple ID. Singura diferență la cel scăpat nehăcuit era că avea (întâmplător) wi-fi-ul oprit, respectiv era conectat la net pe rețeaua 3G a operatorului, nu pe ISP-ul meu de acasă.”

În orice caz va fi interesant de urmărit.

A, și poate povestea asta e un bun motiv să-și pună toată lumea cod de acces pe device-uri. Orice cod, cât de simplu, numai să fie. Căutați “family sized serving of schadenfreude” în forumul Apple menționat.  blank stare

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bukale tata!
Macuser din: 12.01.13

E ce-a mai mare prostie sa ai aceeasi parola la iClaud/iTunes cu siteurile de cumparaturi sau forumuri sau mailuri smd….. pentru cumparaturi am PayPal.
Eu merg pe 2 parole complicate care le schimb intre ele odata la 4 luni pe mail sau siteuri importante….si alte 2 pe restul…iClaud si iTunes au aceeasi parola care NU corespunde cu PeyPal/forumuri sau mail si NU am schimbat-o de 6 ani de cand am iPhone.

Semnătură 

-iMac 24-inch, early 2009; Procesor: core 2 duo, 2.66GHz; RAM: 4GB; HDD: 640GB; Video: 256mb GeForce 9400; Tastatura wireless Apple si Magic Mouse. OS.X Mavericks
-iPhone 5 16 GB
-iPad Mini 16GB LTE
-AirPort Express Base Station

-In-Ear Headphones

Respecta ca sa fi respectat!!!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

Inchid preventiv iCloud-ul ca sa nu ma trezesc cumva ca mi se blocheaza dracariile, la asta ma refeream.
Mai stii ce buni sunt la ghicit astia parolele.. chiar si daca le schimbi :)

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Ieri am primit si eu email de la eBay cu mesajul ca trebuie sa imi schimb parola din motive de securitate… Azi m-am hotarat sa imi schimb parola, cand introduc parola noua imi da eroare ca este prea lunga, se pot introduce maxim 20 caractere… Inainte aveam parola din 30 caractere… Desigur si acuma mi-am facut parola din litere mici si mari, numere, semne de punctuatie…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

cum naiba țineți voi minte parole complicate de 15-20-30 de litere?
smile

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Eu am parole sub 15 litere, dar nu eu le tin minte, ci 1Password, cumparat atat pentru OS X, cat si pentru iOS. Din fericire, nu am avut aceiasi parola pe iCloud ca pe eBaY.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Se poate tine minte foarte usor o parola f lunga atata timp cat nu sunt litere random. Din punctul meu de vedere este cel mai inutil lucru sa pui litere random, nu are nimeni nimic cu tine astfel incat incat sa stea sa-i sparga parola, deci poti sa n-o schimbi pt 1000 de ani daca n-a fost furata. Sa o schimbi frecvent mi se pare la fel de inutil. Topicul asta tocmai mi-a dat o idee, voi pune peste tot aceeasi parola pt ca de cand cu litere mari si cifre mi-a dat peste cap parola originala, si voi adauga la sfarsit numele serviciului: ebay, gmail, macuser, icould….

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Mulțumim pentru informații,acum trebuie să-ți aflăm doar parola de pe macuser și gata. smile

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 29.05.14

Parolele si codurile toate le am diferite. Si pinurile de la carduri ( si am reusit sa imi blochez un card, ca nu mai stiam care din ele e bun ).
Parolele iCloud, Mail, Facebook si alte siteuri sunt foarte lungi, litere mari, mici, cifre, caractere speciale. Mie mi se pare simplu, poti sa-ti pui parola nume de orase in care inlocuiesti :i=1, o=0, 4=a, uppercase la inceput si te-ai scos. Poti pune o adresa completa: Adresa Apple, adresa bunicii, adresa ambasadei, adresa amantei, etc. :D

Niciodata nu mi-am pus anul nasterii sau luna+ziua.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Azi un coleg a primit un mail de la iTunes/Apple…
Pe “serverul de update” există și pagină pentru PayPal…

Degeaba ai parole diferite și greu de ghicit dacă răspunzi la phishing…
Dacă primești un mesaj ca cel atașat NU face update!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bukale tata!
Macuser din: 12.01.13

Fac update la Pay Pal numai cand apare pe telefon in AppStore…atat!
Niciodata de pe mail!!!

Semnătură 

-iMac 24-inch, early 2009; Procesor: core 2 duo, 2.66GHz; RAM: 4GB; HDD: 640GB; Video: 256mb GeForce 9400; Tastatura wireless Apple si Magic Mouse. OS.X Mavericks
-iPhone 5 16 GB
-iPad Mini 16GB LTE
-AirPort Express Base Station

-In-Ear Headphones

Respecta ca sa fi respectat!!!

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Doi puști.

The hackers - aged 17 and 23 - were detained in the course of “operational activities” by the Russian Interior Ministry, Russia’s Ministry of Internal Affairs said. They are both residents of the Southern Administrative District of Moscow and one has already been tried before, it said.

http://www.macrumors.com/2014/06/09/australia-device-hackers-arrested/

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

In atentia celebritatilor: autentificare iCloud in 2 pasi si parole particularizate pentru aplicatii 3rd party care acceseaza iCloud.
http://9to5mac.com/2014/09/16/apple-rolling-out-app-specifics-passwords-for-icloud-required-starting-on-oct-1/?pushup=1

1 din 2
1

‹‹ Exploit Siri      iOS 8 (Beta & GM) ››