Aseara am pus si eu dp4. Cred ca l-am testat 30 de minute si dupa am intrat in Mavericks pentru ca era tarziu si nu mai aveam timp de testat. Ce pot sa zic… cum am intrat in Mavericks am avut aceeasi senzatie ca atunci cand am vazut un iPhone cu iOS 6 dupa ce m-am obisnuit cu iOS 7. Pe scrut, nu mai vreau Mavericks. Yosemite e foarte frumos ca design.
“The public beta version is the same version released to developers on Monday, so to start off, consumers and developers will be running the same software.”
Tocmai ce a venit pe mail:
Good news! OS X Yosemite Beta is now ready for you to test-drive. Remember, this is beta software, so please carefully review the guidelines before you decide to install this pre‑release version of OS X.
In weekend testez, dar o sa fac o noua partitie pe hdd si il instalez separat…
Cititnd despre metoda asta mi-am readus aminte de usurinta cu care faci lucrurile pe OSX, in lumea Apple de fapt..
Tutorialul:
Open Disk Utility (Applications > Utilities).
Select your Mac’s hard drive.
Select the Partition button.
Click the “+” icon and decide how large a partition you want (10-30 GB for Yosemite and a few apps should be fine, depending on how much you plan on using it).
Name your partition and click Apply.
Launch the Yosemite installer.
When prompted to choose a disk, click “Show all disks” and select the partition you just created.
Prima impresie e buna, imi place, in principiu, cum arata si mai ales cum se misca.
L-am instalat pe o partitie speciala de pe discul secundar din MBP 2009. Buba: nu a mai vazut volumul de boot Mavericks pana nu am scos discul cu Yosemite.
Ce-i cu bara aia de progres la butare? E inutila si urata. In plus, mi-au killårit avatarul meu???
In ecranul de login, ce rost are marul din stanga sus? Dau click pe el si ni’ca.
^
La fel am instalat și eu, pe o partiție separată.
Aplicații third-party, de ex. Chrome și Thunderbird, le-am lansat de pe partiția de Mavericks, din Terminal, cu profilul direct din Library-ul userului de pe Mavericks.
eu am deschis un video vlc fara sa am vlc instalat pe yosemite, si mi-a deschis automat vlc-ul de pe cealalta partitie, m-a si intrebat daca vreau sa transfer setarile.
Scriu de pe el.
Am instalat peste Maveriks. E fluent. Nici mai rău, nici mai bine decît Maveriks. Office, pe care-l folosesc cel mai des, merge șnur.
Îmi place de mor iconul de la Finder.
Safari are un comportament de cîine iubăreț, cum sare el din doc, dar m-a deconcertat la început. Taburile nu mai apar în bara de sus, ci le descoperi accesînd un buton de sus, dreapta.
În rest, cel puțin deocamdată, n-am a mă plînge. Nu-mi displace cum arată. Pare că tocmai s-a întors de la psihiatru: mai puține muchii, mai puține rotujimi, fără prea multă margine, mic și drăgălaș. Un soi de Enterprise mai modernă.
A, de undeva mi-a făcut rost de 6n Gb spațiu pe disc. Aveam liber 11, acum am 17 și ceva. E mai ... slim, poate un pic mai vioi.
Vreo două minute mi-a vîjîit ventilatorul de i-au ieșit bolboșile oichilor. Acum e mut.
După instalare am reparat permisiunile: erau o cîrcă.
Cam atît. Mai pun aici dacă mai găsesc ceva. Pînă acum îmi place.