In aceasta dimineață, am constat ca in mesajele mele sa strecurat noapte trecuta, în jurul orei 3, o conversație iMessage care nu îmi aparține, cu un număr pe care nu il cunosc…
A mai pățit cineva asa ceva?
Acolo problema era ca nu ajungeau mesajele destinate unui fost utilizator de iPhone.
La mine mesajele au apărut din senin. dețin numărul asta de telefon din ‘99. iar contul de iCloud este utilizat doar de mine.
Esti sigur ca bunica-bunicu’, mama-tata, sotia, copii nu au umblat cu el? Si este numai one way in sau si telefonul tau a scris ceva? Adica este un mononlog ori dialog intre 2 numere. Poate a dat cineva un copy paste ceva.
Print screen sa ne distram si noi, de rau nu poate fi.
Am sa pun un print-screen cu mesajul.
e amuzant pana la un punct, în care realizezi ca erai singur, ca nimeni altcineva nu a avut acces la tel, ca nu cunoști persoana cu care ai conversat (am aflat ulterior al cui e numărul)....
Folosesti acelasi imessage id si pe alt device decat telefonul? Ceva pe acolo s-a intamplat, eroare sa ajunga mesaj aiurea in telefon nu cred.
Ori, mai este o varianta: este un mesaj mai vechi care a ajuns acum.
nu folosesc decat pe telefonul asta, si sa conversez in somn nu mi sa mai intamplat….
poate e “fro” eroare, a facut “atigere” pe undeva….
sau o fi “cuplajul”....
da, cuplajul )
acum serios, am o cunostinta pe orange prepay si daca nu raspunde atunci cand o sun, atinge sau cine stie ce se intampla ca suna la altcineva (nu este redirectionat). si acum partea grozava: suna la un tip care asculta manele exagerat de tare de fiecare data, nu conteaza ora la care sun. ai noroc, prin imessage nu auzi manele… inca, doar vine ios8.
Soția s-a trezit că primește iMessage de la propriul id, un mesaj din trei litere. Tot așa, pe la o oră imposibilă, noi dormeam. S-a întâmplat o singură dată, am schimbat a doua zi parola AppleID-ului.
Cu mențiunea că identitatea de la care s-a trimis imessage era adresa @icloud.com, care pe ambele ei deviceuri, iphone și ipad, era debifată ca identitate de la care să trimită imessage.
Cuplajul, ce pot să zic. Sau faptul că pe iphone4 a rămas la iOS6. Parola nu era deloc trivială.