Lumea nu stie ce vinde. Ii ajuta cineva ?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

Salut,

Ma roade pe mine asa putin cand vad anunturi de vanzare gresite intentionat sau neintentionat pe forumul asta.

Exemple :

“Vand Macbook Pro 13” cu placa grafica Nvidia 256MB dedicata
“Vand Macbook Pro Retina model 2014
“Vand Macbook Air cu i7 Quad Core
“Vand iPhone 4s Neverlocked merge in orice retea cu Gevey Sim

Pentru cine nu si-a dat seama :

1. Nici un portabil de 13” de la Apple nu are placa video dedicata.
2. La ora actuala, ultimul model de MBP Retina a fost lansat in 2013, daca cineva l-a cumparat in 2014 nu inseamna ca e modelul 2014.
3. Da, modelul high-end de Macbook Air are processor i7, dar e o versiune Dual Core under clocked. Nici vorba de Quad Core.
4. Ori ii neverlocked din fabrica ori e decotat cu minunea alea. Ambele variante nu pot fi.

*Toate examplele sunt din Topic-urile de la vanzari, daca va uitati atent gasiti foarte multe anunturi cu “greseli” din astea.

De ce ma roade ?

Eu stiu daca anuntul ii gresit sau nu. Poate un user nou sau o persoana care nu e “tech savy”  nu stie si ia o mica teapa.
Saracul om crede ca isi cumpara un Macbook Air Quad Core cand defapt e Dual Core.
Ce-i drept, si cumparatorul trebuie sa se intereseze ce cumpara dar unii sunt mai lenesi.
Ma rog, unde bat eu e ca multi habar nu au ce vand sau multi fac aceste greseli intentionat ca sa scoata un ban in plus.

Cum trebuie sa procedam ?

Useri, admini, moderatori… comentati va rog smile

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Alt ex. un laptop de dinainte de 2012 cu usb 3 și nu știu câte alte porturi. Acum și cumpărătorul ar trebui să fie mai atent,nu?

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 09.02.13

Personal apreciez modelele 2006 -early 2008 “unibody” si cu “DDR3”.
Anul trecut am cumparat un i7 defect care sa dovedit a fi un late 2008 “pregatit” cu capac fund schinbat, serie ok.

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.09.06

http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/47697/

Atentie!
Acesta este un forum, nu un site de vanzari smile)

Daca locul n-are relevanta…daca pretul n-are relevanta…de ce ar avea produsul in sine?!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

SamGold e sarcastic…

Foarte buna observatia, hamilton!
Rugamintea mea este ca atunci cand vedeti greseli din astea (sa le spunem “greseli”...), dati click pe linkul Raportează (e in dreapta fiecarul post) si treceti acolo detaliile. Adminul o sa-l atentioneze pe vanzatorul cu pricina.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

sau, daca ai timp, poti sa te oferi sa moderezi zona. Trimiti un PM la Admin si zici cam ce ai scris mai sus, si Adminul se gandeste si decide. Nu e garantat, dar daca ai vrea sa faci asta poti sa incerci ...

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

anunțurile de vânzări reflectă personalitatea (uneori dedordantă) a autorilor smile

mercador -acum oleics, tocmai, okazii și altele, sunt sursele de inspirație nesfârșite, care dovedesc creativitatea românilor
ideea este că nu va corecta nimeni, niciodată, o arie de vânzări
costurile ar fi imense (impozitele la fel) și ne-ar dispărea trăsătura națională de pișicheri, nu?

smile

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

aaa, am uitat smile

oamenii vând fără să lase prețul, fără să spună localitatea, alte date de contact iar voi vreți preciezie tehnică?
cred că “se ard” niște etape aici
smile

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Ar mai fi o varianta: toate anunturile de vanzare sa fie moderate. Adica sa primeasca “bun de tipar” de la un moderator inainte de a fi postate. Asta ar evita si suprapostarile (5 anunturi/zi), reclamele etc.
Problema e ca un singur om n-ar putea sa tina sectiunea in functiune, ar fi nevoie de 2-3 moderatori pentru treaba asta.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 13.12.10

Aici e un forum si nu site de vanzari”” nu mi se pare o scuza buna. Nu inteleg de ce nu putem avea ordine si pe un forum. Daca adaugam cateva reguli in plus imbunatatim calitatea anunturilor si e un efort minim din partea admin-ului.

Semnătură 

Mac: iMac Pro 2017
Phone: iPhone X 256 GB Black
Tablet: iPad Pro Silver 128 GB + 4G
Watch: Apple Watch 3 42mm
TV: Apple TV 4 32 GB

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

E munca nasoala sa stai sa verifici fiecare anunt de Mica Publicitate, daca sunt corecte specificatiile, daca si-a trecut locatia, pretul, daca nu e duplicat etc. Daca sunt doritori, PM la Admin si vedem.

Adminul incearca sa identifice pe cei care isi bat joc de regulament; nu suntem vătafi si nici nu consideram Regulamentul ca fiind vreo Biblie, dar macuser.ro nu o sa fie niciodata tarabă!

Cum a zis si dacu, daca vanzatorul nu-si trece datele, cine suntem noi sa ii facem educatie? Eu ma gandesc ca-i interesul meu, daca vreau sa vand ceva, sa imi prezint marfa si conditiile.

Din Regulament:

De asemenea toate thread-urile de vânzări/cumpărări/schimburi care sunt deschise vor fi șterse în totalitate și fără preaviz dacă:
  1) Titlul mesajului nu descrie corect și pe scurt ce se vinde/cumpără/schimbă: “Componente apple: card airport, mouși, diverse cabluri” e ok, “URGENT VANZARE PIESE” nu e ok. “Vând laptop powerbook g4 12inch” e ok, “VAND LAPTOP” nu. „Schimb iBook G4 cu Macbook” e ok, ”Schimb Mac” nu.
  2) Informațiile despre obiectul vândut/schimbat nu sunt corecte și complete - gen “G5 Intel”, “PowerMac Core” sau modele/procesoare încurcate

Deci reguli ar fi suficiente.

In alta ordine de idei, Adminul sterge saptamanal multe sute de spammeri – toti gugulanii aia cu nume ciudate care mai apar la Cei mai noi membri.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10
Fotograful Anonim - 10 Iunie 2014 10:55 AM

Aici e un forum si nu site de vanzari”” nu mi se pare o scuza buna. Nu inteleg de ce nu putem avea ordine si pe un forum. Daca adaugam cateva reguli in plus imbunatatim calitatea anunturilor si e un efort minim din partea admin-ului.

Adminii au muncit din greu si din timpul lor liber pentru a creea aceasta comunitate, si toate astea pe gratis, si voi le cereti sa munceasca in plus pentru a satisface cativa utilizatori care vor sa foloseasca acest forum pentru vanzari?
Cum a mai spus si Altero, daca vreti sa ajutati comunitatea, raportati mesajele care vi se par gresite. Sau si mai bine, oferiti-va voluntari pentru a modera zona de vanzari. raspberry

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Fotograful Anonim - 10 Iunie 2014 10:55 AM

...Daca adaugam cateva reguli in plus imbunatatim calitatea anunturilor si e un efort minim din partea admin-ului.

In aprilie 2011 a fost modificat regulementul si s-au tot postat anuturi pe forum pentru useri sa-l citeasca/reciteasca cu atentie. In 2 saptamani, doar vre-o doua persoane l-au citit. (pentru mai multe detalii, citeste regulamentul, povestea este acolo grin ). Degeaba se pun reguli peste reguli daca lumea nu le citeste si nu le respecta.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 13.12.10

Eu ma ofer moderator daca regulile se schimba.

Semnătură 

Mac: iMac Pro 2017
Phone: iPhone X 256 GB Black
Tablet: iPad Pro Silver 128 GB + 4G
Watch: Apple Watch 3 42mm
TV: Apple TV 4 32 GB

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

Sincer ar fi interesant un sistem in care sa putem aproba vanzarile inainte sa apara pe site. Asa sunt 2 avantaje pe care le vad eu personal:
1. Nu imi mai scapa tampenii
2. Sunt la curent cu tot ce se vinde

Dezavantaje ar fi volumul insa acum cum suntem 3 moderatori, daca sistemul le centralizeaza cumva ca sa avem toti acces, e OK. Practic ne salvam din munca de dupa, de “vanatoare”, cand oricum editam titluri, le trimitem in trash, apoi sa vezi scandal pe PM etc.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

Eu n-am gasit asa ceva in EE. Mai sap.