cum fac sa-mi mearga reteaua?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.06

Am un powermac G4,o imprimanta,un switch si un modem de cablu si nu-mi merg toate…. Modemul este conectat pe usb,iar la switch sunt conectate macul si imprimanta.Ori imi merge net-ul si nu-mi merge imprimanta ori invers…Imi trebuie neaparat un router sau nu ma pricep eu la setari? Daca imi trebuie router, imi trebuie unul anume,sau orice fel de router…acestea au si ele soft,trebuie unul cu soft pt osx? Scuzati-mi va rog ignoranta….

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

dar de ce tii imprimanta in sw? care-i faza cu imprimanta in sw? imprimanta are nevoie de net? daca are nevoie de net iti trebuie un router care sa faca ceea ce stie el: sa routeze semnal catre alte device-uri, alte computere. sw nu routeaza. pune si tu un cablu utp in placa de retea a mac-ului si in modem. in modem in portul de ethernet, nu in ala de telefonie. in portul mai mare ... ala pt rj45 nu pt mufe rj11. imprimanta conecteaza-o la mac.
uite un router bun. are si un alt macuser de pe aici si se pare ca e multumit. http://reviews.cnet.com/U_S_Robotics_MaxG_router/4507-3319_7-31341814.html

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Multumesc mult de tot,voi incerca!!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: UK+ Bucharest
Macuser din: 08.02.07

Nu-ti trebuie neaparat router si in principiu ar trebui sa mearga. Modemul conectat pe USB are driverele instalate de mac? cum e vazut totul? ca o placa de retea virtuala? Vezi ca e posibil sa fi activat ceva care sa nu mentina activ decat una din conexiuni. Adica daca printezi sa nu mai mearga conexiunea pe placa de retea virtuala. Nu vad nici o setare in mod normal asa ceva la network in system preferences… dar ptr placa de retea virtuala se poate sa existe.
In alta ordine de idei, tot acolo in network cand dai click pe configure in fereastra care apare du-te pe tab-ul ethernet, si treci din automatically pe manually.  Ptr orice eventualitate ca sa eviti pierderile de pachete pe reteaua locala cu imprimanta pune 10baseT si micsoreaza MTU-ul la 1000.
Eventual, ca sa nu te mai chinui, cum a zis si mediaconvertor, daca nu mere, fa un cablu crossover si leaga imprimanta direct la mac.

Semnătură 

Pe partea cealalta

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Buuuun, m-am complicat mai rau….Acum am un modem de cablu UPC, un router ce este conectat la G4 pe placa lui de retea, dar nu stiu ce sa fac caci nu-mi mai merge net-ul.Ajutati-ma va rog, sa-l cofigurez,nu stiu ca sa fac!!!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: DEVa-HD
Macuser din: 24.02.07

Sal. configureza routerul pe IPiurile primite de la UPC, iar din Networking Preferences de pe mac bagi gateway (router) ipiul routerului. La setari de pe Mac poti sa bagi orice IP, doar la gateway sa ai neaparat IPu de pe router. A si sa nu uiti sa bagi si DNSurile la Network, altfel nu iti va merge. (Aceasi prb am avut si eu mai alaltaieri.)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: UK+ Bucharest
Macuser din: 08.02.07

crissmc ai PM de la mine.

Semnătură 

Pe partea cealalta

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: cluj-napoca
Macuser din: 09.04.07

Am si eu o problema de retea…

Am un MacBook, un PC, un router wireless, imprimante… si un modem UPC. Ideea este ca imprimantele sunt legate la PC, un a direct pe cablu de retea la router, iar Mac-ul este wireless… Pot lista de pe Mac wireless pe vreo imprimanta legata la PC sau direct la router???? Teoretic vorbind stiu ca se poate, dar poate ati incercat voi si ma ajutati putin.

A doua intrebare este daca a incercat cineva sa se conecteze la net de pe Mac printr-un mobil NOKIA. Eu am un NOKIA 6233 si vreau sa intru pe net de pe Mac prin BT… Merge? ca stiu ca NOKIA nu prea are compatibilitati cu Mac.

Mersi mult de rabdare…

Semnătură 

MacBook Core 2 Duo 2.0 Ghz, 1 Gb RAM, 13,3 inch display, alb

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 17.12.06
macmaniac - 12 Aprilie 2007 06:46 PM

Am si eu o problema de retea…

Am un MacBook, un PC, un router wireless, imprimante… si un modem UPC. Ideea este ca imprimantele sunt legate la PC, un a direct pe cablu de retea la router, iar Mac-ul este wireless… Pot lista de pe Mac wireless pe vreo imprimanta legata la PC sau direct la router???? Teoretic vorbind stiu ca se poate, dar poate ati incercat voi si ma ajutati putin.

A doua intrebare este daca a incercat cineva sa se conecteze la net de pe Mac printr-un mobil NOKIA. Eu am un NOKIA 6233 si vreau sa intru pe net de pe Mac prin BT… Merge? ca stiu ca NOKIA nu prea are compatibilitati cu Mac.

Mersi mult de rabdare…

Poti printa pe imprimanta legata la router. Poti printa si pe imprimanta legata la PC, dar trebuie sa dai share la imprimanta in Win.
Referitor la a doua problema, merge sa iesi pe net cu Mac-ul prin Bluetooth pe Nokia. eu am un 6021 si merge fara probleme.

Semnătură 

“Simplitatea, dusă la extrem, devine eleganță.” - Jon Franklin