iPhone 5S SMS
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 13.06.14

Salut !

O cunostinta detine un iPhone 5S neverlocked cu iOS 7.1.1.Problema este ca nu poate sa trimita nici un SMS.De primit primeste fara nici o problema.La iMessage apare ca trebuie sa astept pentru activare.Am oprit iMessage si tot primeste SMS dar nu poate trimite.Am urmarit cam tot ce am gasit pe internet :factory reset, network settings reset, airplane mode trick si nimic.Ce este de facut ?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Am pățit chestiunea asta în mod repetat atunci când un coleg nou vine cu numărul de la vechiul angajator și trebuie să și-l porteze pentru că schimbă rețeaua.
Ca să nu se mai semneze cesiune de contract se practică schema următoare: la vechiul angajator cere transformarea numărului în cartelă prepay, portează cartela, apoi noul angajator preia cartela pe abonamentul de firmă.

Poblema este că în noua rețea SMS Message Centre este diferit pentru cartelă prepay și abonament.
La transformarea din prepay în abonament nu se mai schimbă numărul centrului de mesagerie sms îi efectul este că nu mai poate trimite sms.

Se aplică procedura detaliată aici:

https://discussions.apple.com/message/17805681#17805681

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Nu a efectuat nici o trecere de la abonament la prepay.Doar a schimbat cartela clasica in cea micro.Aceasta sa fie problema ?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mai mult ca sigur că dintr-un motiv sau altul s-a pricopsit cu un număr de centru de mesagerie sms setat incorect.
Nu există pe iPhone interfață la setări de unde să-l introduci manual, trebuie verificat, șters și setat numărul corect folosind cei trei pași din instrucțiunile din linkul de mai sus.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

La ultima etapa unde scrie: ” +xxxxxxxxxx# ” trebuie introdus numarul de telefon cu sau fara cod de tara ? 40 parca este pentru Romania.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

După ce faci pasul 1 (interogarea numărului actualmente setat ) ar trebui să-ți dai seama ... +407xxx…

Semnătură 

Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

Nu este telefonul la mine .De aceea am intrebat :D . Am trimis acum instructiunile acestea si astept sa vad ce rezolva .

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 

primeste operatiune esuata la pasul 2 .La primul pas se observa ca difera ultima cifra din numar.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Este posibil să dea ceva eroare la ștergere, continuă cu pasul 3, setarea numărului corect.
O nouă interogare (pasul 1) poate fi făcută oricând după pasul 1,2 sau 3, nu strică cu nimic.

Semnătură 

Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie
Din: 

Multumesc mult ! Am reusit in cele din urma .