huk - 12 Aprilie 2008 06:23 AM
Eugen, o sa scriu aici un text 100% corect pe care cred ca il vei intelege. ..... ..... So, temperatura care ti-o arata widgetul poate sa fie gresita la tine acasa in 100% din cazuri , dar ei sa aiba dreptate in predictia lor in 99% din cazuri. Vrei cercetare aplicata sau crezi ca intelegi direct expunerea teoretica?......
Da, foarte concret ai expus, am înțeles perfect, nu am nevoie de cercetare aplicată, mulțumesc.
Adresa, calea pe care o i-au eu în calcul atunci când urmăresc vremea:
Bayern, cum ar fi Transilvania;
Rosenheim, cum ar fi Ilfov;
Wasserburg, cum ar fi Băneasa;
Babensham, cum ar fi București;
Irlham, cum ar fi sectorul 6.
Astfel că, ieri, 12.04.2008.png, azi 13.04.2008.png., diferențele nu sunt mari dacă ne referim la regiuni foarte mari, Bayern și Rosenheim.
În schimb, ieri arăta într-un fel, cum va fi vremea următoarelor 5 zile, azi arată în alt fel cum va fi vremea următoareleor 4 zile, diferențele fiind destul de semnificative.
Ceea ce mă face să cred că nu pot fi sigur de calculele lor, care se fac pentru a prezică vremea cu mai mult de 24 de ore. Și asta, uitându-mă numai la regiunile mari, ca Bayern și Rosenheim.
Ieri la mine, pe fereastră, era înnorat, ceea ce conincidea cu Bayern, Rosenheim, Wasserburg, dar eu stau în Babensham, Irlham, unde AccuWeather arata că e soare, deci eroare maximă pentru calculele referitoare la localitățile mici.
În schimb ieri au prezis petru azi că peste tot va fi soare, acum, într-adevăr afară este soare și la mine.
Dar se pare că cel mai aproape de realitate se află Rosenheim, adică cum ar fi Ilfov.
Deci, dacă vreau să aflu cum va fi vremea la mine, trebuiă să mă interesez cum va fi vremea pe o distanță de cel puțin 50 KM diametru.
Ceea ce rămâne încă cu semn de întrebare, este faptul că deși azi îți spune cum va fi vremea pentru weekend-ul viitor, se prea poate să nu fie adevărat.
Atunci, mă întreb eu de ce îți dau aceste date, dacă nici ei nu îs siguri pe calculele făcute. A! Ca fapt deivers sau orientativ. Poate o fi ăsta adevărul?.
huk - 12 Aprilie 2008 06:23 AM
Eugen, o sa scriu aici un text 100% corect pe care cred ca il vei intelege…..Nu vorbesc de biasuri aici: termomentrul tau s-ar putea sa fie stricat, ...
Ce poti face? Fie iti redefinesti standardele, fie gasesti alt site de vreme care sa fie mai apropiat de ce observi tu pe geam. ...
La ce termomentru te referi că ar fi stricat?
Cum pot să redefinesc standardele?
Dacă găsesc un alt site pentru vreme, îl pot pune ca ssursă de informație după care AccuWeather să se orienteze?