2 din 3
2
Weather Widget probleme
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

la mine, repet, e ok! a zis ieri ca s-ar putea sa fie soare si azi e o minunata zi de primavara!

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 25.07.06

si la mine e ok. am testat intr-o zi si chiar era pe bune. poti sa vezi ora cu ora predictiile. si chiar erau corecte.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06
Danyx - 11 Aprilie 2008 12:45 PM

Numar care nu se afla in poza ta, fiindca este in afara satucului la vreo 300 m.

Si ....cum poti suporta sa stai intr-un loc asa superb ??

Mă simt perfect, mai ales că am net pe gratis prin AirPort de la vecinu’, care este la 65 m depărtare, de ce?

Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Măi fraților, și la mine de ce nu e corect?

Eu am setat pe Münche, zice că plouă, de ieri tot zice așa.
Dar azi, ai fi spus că a fost vară în München, și încă este.

Ceva nu pușcă și nu înțeleg de ce.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
huk - 11 Aprilie 2008 03:14 AM

Verifica si tu Eugen care e cea mai apropiata statie meteorologica si pune la adresa acea locatie. Oricum vremea nu ar fi prezisa pentru toate catunele, ci doar pentru statii. Restul sunt inferente, inductii incomplete.

Continuare de la poza ta, care indica o altă adresă decât a mea.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eugen, ce inseamna pt tine “vremea probabila”???
ti-am spus ca la mine merge perfect: ieri imi spunea ca o sa ploua sau nu. si nu a plouat. deci, a avut dreptate!

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Eugen M. - 12 Aprilie 2008 12:38 AM

Mă simt perfect, mai ales că am net pe gratis prin AirPort de la vecinu’, care este la 65 m depărtare, de ce?

de ce furi ma? nu-ti e rusine?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
mediaconvertor - 12 Aprilie 2008 12:46 AM
Eugen M. - 12 Aprilie 2008 12:38 AM

de ce furi ma? nu-ti e rusine?

Nu mi-e rușine frete, fiindcă o fac cu acordul liu.
Doar tu crezi că fur.
Mi-a dat parola de rețea, că altfel cum aș putea să intru?
M-am dus la el și i-am povesti despre ce și cum și așa am obținut accesul. Cu promisiunea că nu îi stric rețeaua, adică că nu îl Heker-esc computerul.
Ce crezi, că își lasă omul rețeaua wireless neacoperită.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
mediaconvertor - 12 Aprilie 2008 12:45 AM

Eugen, ce inseamna pt tine “vremea probabila”???

...înseamnă că realitatea se învârte în jurul prezicerilor…în jurul limetelor acceptate, de exemplu în jurul lui 0.05,... hai - ști ce vreau să spun…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Eugen, o sa scriu aici un text 100% corect pe care cred ca il vei intelege.

Intervalul de incredere (nu ca meteorologii ar lucra cu asa ceva) prezice cu o incredere de 95% nu valorile intalnite in populatia din care e extras esantionul, ci 95% din mediile tuturor esantioanelor posibile ce se pot alcatui din populatia studiata.
Daca presupunand la absurd ca metorologii ar zice IC-uri 95%, desi vezi ca temperatura e data ca valoare si nu ca interval, atunci ei ar avea dreptate (evident daca sunt buni si daca metodele folosite sunt statistice si corecte) in 95% din mediile subpopulatiilor de catune din zona prezisa si 95% din mediile temperaturilor intre toate combinatiile de secunde dintr-o zi (sau din intervalul studiat).

So, temperatura care ti-o arata widgetul poate sa fie gresita la tine acasa in 100% din cazuri , dar ei sa aiba dreptate in predictia lor in 99% din cazuri. Vrei cercetare aplicata sau crezi ca intelegi direct expunerea teoretica?

Observa ca am folosit doar concepte lipsite de erori. Nu vorbesc de biasuri aici: termomentrul tau s-ar putea sa fie stricat, tu sa definesti vreme calda cand eu as numi-o “nici un caine sa nu dai afara pe o vreme ca asta”, widgetul tau sa arate vremea din Munchen, Canada; etc.

Ce poti face? Fie iti redefinesti standardele, fie gasesti alt site de vreme care sa fie mai apropiat de ce observi tu pe geam. Poate widgetul asta pur si simplu nu e bun (pentru tine).

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Buc
Macuser din: 10.01.08

Si la mine a acceptat ceva mai greu setarea pe Bucuresti (vreo 2 zile) dar acum sunt destul de multumit. Consult zilnic vremea din Dashboard si 85% o cam nimeresc.
Cea mai buna prognoza insa mi se pare ca o dau bbc.co.uk

Semnătură 

MacBook Pro 13”, I5, 2,9 Ghz Retina - Touch Bar
iPad 2

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

mie cea de la radio imi este suficienta…

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06
dacuBurebista - 13 Aprilie 2008 03:06 PM

mie cea de la radio imi este suficienta…

da si mie, mai ales ca de vreo 2 ani sunt din ce in ce mai corecte predictiile. totusi meteo inseamna vremea probabila,
nu neaparat exacta

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nici eu nu sint multumit 100% de widget. Nu ma uit asa des, insa… Folosesc tot mai mult WeatherDock, care o nimereste - parerea mea - un pic mai exact!
Si ce-i mai misto, poti seta mai multe locuri favorite.

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
huk - 12 Aprilie 2008 06:23 AM

Eugen, o sa scriu aici un text 100% corect pe care cred ca il vei intelege. ..... ..... So, temperatura care ti-o arata widgetul poate sa fie gresita la tine acasa in 100% din cazuri , dar ei sa aiba dreptate in predictia lor in 99% din cazuri. Vrei cercetare aplicata sau crezi ca intelegi direct expunerea teoretica?......

Da, foarte concret ai expus, am înțeles perfect, nu am nevoie de cercetare aplicată, mulțumesc.

Adresa, calea pe care o i-au eu în calcul atunci când urmăresc vremea:
Bayern, cum ar fi Transilvania;
Rosenheim, cum ar fi Ilfov;
Wasserburg, cum ar fi Băneasa;
Babensham, cum ar fi București;
Irlham, cum ar fi sectorul 6.

Astfel că, ieri, 12.04.2008.png, azi 13.04.2008.png., diferențele nu sunt mari dacă ne referim la regiuni foarte mari, Bayern și Rosenheim.
În schimb, ieri arăta într-un fel, cum va fi vremea următoarelor 5 zile, azi arată în alt fel cum va fi vremea următoareleor 4 zile, diferențele fiind destul de semnificative.
Ceea ce mă face să cred că nu pot fi sigur de calculele lor, care se fac pentru a prezică vremea cu mai mult de 24 de ore. Și asta, uitându-mă numai la regiunile mari, ca Bayern și Rosenheim.

Ieri la mine, pe fereastră, era înnorat, ceea ce conincidea cu Bayern, Rosenheim, Wasserburg, dar eu stau în Babensham, Irlham, unde AccuWeather arata că e soare, deci eroare maximă pentru calculele referitoare la localitățile mici.

În schimb ieri au prezis petru azi că peste tot va fi soare, acum, într-adevăr afară este soare și la mine.

Dar se pare că cel mai aproape de realitate se află Rosenheim, adică cum ar fi Ilfov.
Deci, dacă vreau să aflu cum va fi vremea la mine, trebuiă să mă interesez cum va fi vremea pe o distanță de cel puțin 50 KM diametru.

Ceea ce rămâne încă cu semn de întrebare, este faptul că deși azi îți spune cum va fi vremea pentru weekend-ul viitor, se prea poate să nu fie adevărat.
Atunci, mă întreb eu de ce îți dau aceste date, dacă nici ei nu îs siguri pe calculele făcute. A! Ca fapt deivers sau orientativ. Poate o fi ăsta adevărul?.

huk - 12 Aprilie 2008 06:23 AM

Eugen, o sa scriu aici un text 100% corect pe care cred ca il vei intelege…..Nu vorbesc de biasuri aici: termomentrul tau s-ar putea sa fie stricat, ...

Ce poti face? Fie iti redefinesti standardele, fie gasesti alt site de vreme care sa fie mai apropiat de ce observi tu pe geam. ...

La ce termomentru te referi că ar fi stricat?
Cum pot să redefinesc standardele?
Dacă găsesc un alt site pentru vreme, îl pot pune ca ssursă de informație după care AccuWeather să se orienteze?

Semnătură 

2 din 3
2