app de graficâ pentru dirijori de orchestrâ
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Chisinau, Republica Moldova
Macuser din: 09.07.06

Am deja experimentar fârâ succes SmartScore (ocr muzical), care de fapt, e forte departe de a fi un soft care face fața la preț care o are: uni ori mi se pare ca producatirlor ale softs aceste fac experimente pe seamâ cumparatorilor, și, drept spunănd, me simt cam prost da câ ma gîndesc căți bani am dat pentru SmartScore de giaba…
Acum vrau sa gisesc un soft care i-mi permite extragere a partilor de orchestra din partitura (termin tehnic ce inseamna partitie a tuturor instrumente ale orchestrei simfonice, in genere folosita de dirijorul). In Moldova (si cred ca si in Romania este la fel) sau sa taia si se incleie MANUAL vocile prin intermediu de niste fotocopii, sau copieaza, sau manual, sau cu programul “finale” vociile pe intregul, dar acest sistema cere foarte mult imp, PREA mult…
Eu am incercat cu soft de sistema sa fotografiez pentagrama care i-mi trebuie s-o salvez pe jpeg, tiff, sau alti, si s-o trag pe filul de “pages” sau appleworks, dar pierderi de calitate sunt evidente.
Cineva m-a vorbit de gimp care merge sub X11, eu l-am incarcat dar nu am reusit: puote stiti cum sa face? Acolo am inteles ca e vorba si de plug-in, eu stiu…dezpre grafica nu prea sunt stiutor…
Multumesc anticipat. Roberto.

Semnătură 

iBook G3 300Mhz (primul iBook) fara firewire , 320 RAM, 10.4.11; MacBook Pro “Santa Rosa” 2.4 Ghz, 6 Gb RAM, 10.9

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Prague, Czech Republic
Macuser din: 11.10.05

sa vad daca am inteles ce zici tu ... deci ai vrea un program pentru Mac, care sa iti permita sa iei partiturile si sa extragi de pe ele doar partea orchestrala?
pai ai putea sa iti iei un scanner mai “destept” un pic si sa folosesti un program gen OCR care recunoaste notele muzicale .... insa dupa aceastea operatiune ai nevoie de un program gen Finale care sa iti permita sa scoti partiturile de care nu ai nevoie ... sau daca ai dexteritate, cel mai bine le scrii .... dar repet, daca i dexteritate mare la scris pe tastatura ... intr-o perioada si eu mai scriam partituri petru cineva (asta pe vremea cand lucram pe PC) ... dar am invatat repede programul si mai ales shortcut-urile din el si efectiv cu partitura in fatza o scriam in program ...dar notele nu le scriam apasand pe butonul d ela mouse ... dureaza prea mult asa ... ci prin shortcut-urile de pe tasttura ... asa reusesti sa scrii in vreo 10 minute o foaie A4 ... :D
Oricum varianta cu OCR-ul dureaza ceva sa faci o foaie ... daca foaia pe care o scanezi nu e curata si mai apar puncte sau alte chestii de la tiparit, sunt sanse sa nu iti interpreteze corect caracterele (notele muzicale) ...

Semnătură 

Mac mini - i5 2.5 GHz, 8 GB, intel HD4000
Mac mini server - i7 2.3 GHz 16 GB, intel HD 4000, 256 SSD
iPhone SE 64 GB
MacBook Pro mid 2012 i5 2.5 GHz, 8 GB, intel HD4000
iPad mini 4th gen 128 GB

Long time ago I said to myself that I should “Think Different !”, and I did. I don’t regret my decision!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Paris
Macuser din: 04.11.06

cred ca Finale ar putea sa te ajute

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Chisinau, Republica Moldova
Macuser din: 09.07.06
mscpro - 22 Februarie 2007 12:15 AM

sa vad daca am inteles ce zici tu ... deci ai vrea un program pentru Mac, care sa iti permita sa iei partiturile si sa extragi de pe ele doar partea orchestrala?
pai ai putea sa iti iei un scanner mai “destept” un pic si sa folosesti un program gen OCR care recunoaste notele muzicale .... insa dupa aceastea operatiune ai nevoie de un program gen Finale care sa iti permita sa scoti partiturile de care nu ai nevoie ... sau daca ai dexteritate, cel mai bine le scrii .... dar repet, daca i dexteritate mare la scris pe tastatura ... intr-o perioada si eu mai scriam partituri petru cineva (asta pe vremea cand lucram pe PC) ... dar am invatat repede programul si mai ales shortcut-urile din el si efectiv cu partitura in fatza o scriam in program ...dar notele nu le scriam apasand pe butonul d ela mouse ... dureaza prea mult asa ... ci prin shortcut-urile de pe tasttura ... asa reusesti sa scrii in vreo 10 minute o foaie A4 ... :D
Oricum varianta cu OCR-ul dureaza ceva sa faci o foaie ... daca foaia pe care o scanezi nu e curata si mai apar puncte sau alte chestii de la tiparit, sunt sanse sa nu iti interpreteze corect caracterele (notele muzicale) ...

Vezi ca SmartScore face tot ce zici, dar tot e prea mult de jucat, pentru a juca exist jocuri…
Ai incercat s-o faci cu fotgrafia?ele merg, dar asa cum ai zis tu, uni ori risti sa nu-ti interpreteze in mod corect.
Selectionare—>copy—>paste…iata ce i-mi trebuie mie…numai ca referat la partitura. Ca si òa litere, poti se li transferi ca fotografie, sau ca OCR: eu prefer varianta fotografica…ce zici?

Semnătură 

iBook G3 300Mhz (primul iBook) fara firewire , 320 RAM, 10.4.11; MacBook Pro “Santa Rosa” 2.4 Ghz, 6 Gb RAM, 10.9