Am deja experimentar fârâ succes SmartScore (ocr muzical), care de fapt, e forte departe de a fi un soft care face fața la preț care o are: uni ori mi se pare ca producatirlor ale softs aceste fac experimente pe seamâ cumparatorilor, și, drept spunănd, me simt cam prost da câ ma gîndesc căți bani am dat pentru SmartScore de giaba…
Acum vrau sa gisesc un soft care i-mi permite extragere a partilor de orchestra din partitura (termin tehnic ce inseamna partitie a tuturor instrumente ale orchestrei simfonice, in genere folosita de dirijorul). In Moldova (si cred ca si in Romania este la fel) sau sa taia si se incleie MANUAL vocile prin intermediu de niste fotocopii, sau copieaza, sau manual, sau cu programul “finale” vociile pe intregul, dar acest sistema cere foarte mult imp, PREA mult…
Eu am incercat cu soft de sistema sa fotografiez pentagrama care i-mi trebuie s-o salvez pe jpeg, tiff, sau alti, si s-o trag pe filul de “pages” sau appleworks, dar pierderi de calitate sunt evidente.
Cineva m-a vorbit de gimp care merge sub X11, eu l-am incarcat dar nu am reusit: puote stiti cum sa face? Acolo am inteles ca e vorba si de plug-in, eu stiu…dezpre grafica nu prea sunt stiutor…
Multumesc anticipat. Roberto.