Vreau sa trimit un mail. Mail caruia vreau sa ii atasez si altceva decat o poza.
As dori sa trimit un mail cu un fisier .doc atasat. Dar, default, nu am aceasta posibilitate.
Cum pot rezolva aceasta problema? Dar fara dropbox sau alte cloud-uri?
Omul probabil vrea din telefon sa atasaze un doc. Din pacate din mail app nu poti. Poti din editorul/view-rul de documente. Nu poti da reply si atasa un doc. Nu poti crea un mail si atasa un doc. Nu poti da click pe o adresa de mail crea un mai si atasa un doc. Din punctul meu de vedere un mare minus. Din acest motiv sunt fortat si eu sa mai intru pe laptop :(.
Fisierul .doc pe care vrei sa-l trimiti este in telefon, pentru ca daca nu vrei sa folosesti cloud, de unde iei fisierul pe care vrei sa-l trimiti?
Daca ai aplicatii gen Quickoffice sau Documents 2, din ele poti trimite un document ca atasament la mail.
Da.
Vreau sa trimit un mail din parc cu un .doc unei alte persoane. (caz real)
Am vrut initial sa salvez acel .doc in telefon si apoi sa il trimit.
Mi-a fost imposibil acest lucru.
Chiar NU se poate trimite mail-uri cu alte atasamente decat poze?
ceoby - 16 Iunie 2014 10:39 AM
Omul probabil vrea din telefon sa atasaze un doc. Din pacate din mail app nu poti. Poti din editorul/view-rul de documente. Nu poti da reply si atasa un doc. Nu poti crea un mail si atasa un doc. Nu poti da click pe o adresa de mail crea un mai si atasa un doc. Din punctul meu de vedere un mare minus. Din acest motiv sunt fortat si eu sa mai intru pe laptop :(.
Mi-am dat seama apoi ca de aici trebuia sa incep discutia.
Am vrut sa descarc fisierul in telefon. Il aveam atasat la un mail. Insa nu puteam. Il puteam citi, etc., dar nu il puteam descarca din mail si apoi sa il trimit.
Apoi am vazut ca la mail nu pot atasat decat poze.
MacAndrew - 16 Iunie 2014 10:52 AM
Fisierul .doc pe care vrei sa-l trimiti este in telefon, pentru ca daca nu vrei sa folosesti cloud, de unde iei fisierul pe care vrei sa-l trimiti?
Daca ai aplicatii gen Quickoffice sau Documents 2, din ele poti trimite un document ca atasament la mail.
In stituatia asta te chinuiai poate cu interfata web gmail, dar tare peste mana. Poti pune un magaer de fisiere pe tel cu care sa manipulezi date pe telefon. Din el poti trimite si un mail cu doc dar un mail atipic nu ceva corelat la discutiile anterioare de pe mail :(.
Am testat cu citeva minute in urma - pe un email primit, pe iphone cu iOS7.1.1:
- pe mailul primit se vede un atasament - click pe el si se deschide in alta pagina, pentru a putea fi citit;
- la patratul intrerupt din dreapta sus, click pe el - si alege cum sa fie trimis catre alte zari
- alege mail si se deschide pagina noua de mail pentru completare.
L
Am testat cu citeva minute in urma - pe un email primit, pe iphone cu iOS7.1.1:
- pe mailul primit se vede un atasament - click pe el si se deschide in alta pagina, pentru a putea fi citit;
- la patratul intrerupt din dreapta sus, click pe el - si alege cum sa fie trimis catre alte zari
- alege mail si se deschide pagina noua de mail pentru completare.
L
forward e simplu, primit->salvat->editat->transmis e mai complicat. Nu poti trimite intr-o conversatie un mail, gen trimite-mi si mie x pe mail. Intradevar intri in editor/view-er si de caolo poti trimite un mail nou.
Il aveam atasat la un mail. Insa nu puteam. Il puteam citi, etc., dar nu il puteam descarca din mail si apoi sa il trimit.
În Mail pe iOS dacă dai forward la mail-ul cu atașament te întreabă dacă să includă sau nu și atașamentul - sau să descarce tot atașamentul ca să-l includă.
Poți edita orice la mailul forwardat dacă nu vrei să se vadă, poți să-l trimiți de pe alt cont decât cel pe care l-ai primit, dar ai atașamentul .. atașat.
Cred ca se poate.
Ai nevoie de aplicatia Pages in telefon. E gratis, de la Apple, daca ti-ai activat telefonu in Septembrie Anul trecut.
Deschizi documentu in Pages ( open in.. Pages ) il editezi, si dupa ce termini, nu iesi din document, apesi pe butonu “cheie” dupa Apesi> Share and Print> Send a Copy .