5 din 5
5
SSD fiabil.
  [ Ignoră ]   [ # 61 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti/Constanta
Macuser din: 04.01.11

ca tot vorbim de mac mini, mai exista, mai traieste? sau a fost si asta abandonat? astept de 2 ani o lansare pt mini, ce naiba se intampla?

[ Ignoră ]   [ # 62 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 17.09.09
kissadam - 25 Septembrie 2014 05:17 PM

Salut,
am cumparat recent un MacMini SH.
Intrebarea ar fi ce SSD recomandati pentru editare foto-video. Deci in principiu pentru pachetul ADOBE.
Sunt interesat doar de cei care au testat ssd-uri de 240gb! de 120 nu ma intereseaza.
Configul meu este: 2.5ghz i5, 16gb 1600mhz.

Astept opinii, pareri pro/contra.

PS: Momentant am un ssd kingston de 120gb in laptopul vechi, dar nu sunt multumit de acel ssd. M-am gandit la intel/samsung-uri. Multumesc.

Eu recomand samsung 840/850 pro de 256GiB. E unul din cele mai bune, versiunea de 256 GiB s-a ieftinit destul de mult (~600 RON), și conform acestui review/test (http://techreport.com/review/27062/the-ssd-endurance-experiment-only-two-remain-after-1-5pb) e și destul de durabil, deci dacă faci procesări multe de foto/video o să te țină mai bine ca celelalte smile

[ Ignoră ]   [ # 63 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
Maclean - 18 Iunie 2014 05:11 AM

Ne-a simțit nsa Arstechnica că dezbatem subiectul și vine cu lămuriri:
http://arstechnica.com/gadgets/2014/06/consumer-grade-ssds-actually-last-a-hell-of-a-long-time/

Gata, testul s-a terminat, au murit toate SSD-urile testate.
Rezultatele sunt excelente:

Over the past 18 months, we’ve watched modern SSDs easily write far more data than most consumers will ever need. Errors didn’t strike the Samsung 840 Series until after 300TB of writes, and it took over 700TB to induce the first failures. The fact that the 840 Pro exceeded 2.4PB is nothing short of amazing[...]

Primele semne de obosela au aparut pe la 100TB de date scrise. Ca referinta, pe SSD-ul meu, pus in ianuarie 2011, am vreo 19TB de scrieri si tot vreo 19 TB de citiri.

[ Ignoră ]   [ # 64 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Cum vezi cate date ai scris si citit?

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 65 ]
RankRankRankRank
Administrator

SMART Utility, TRIM Enabler, si or mai fi.

[ Ignoră ]   [ # 66 ]
RankRankRankRank
Administrator

Acuma vad ca nu stiu cum sa aflu citirile si scrierile pe HDD. Pentru ca valoarea de 19 TB nu e cinstita, dar fiind ca folosesc si HDD-ul pe langa SSD.

[ Ignoră ]   [ # 67 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

Eu folosesc DriveDX, il am de 1 an si imi arata 1.8 TB, Total logical block adress writen: 3.889.721.151

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 68 ]
RankRank
Jr. Member
Din: middle of nowhere
Macuser din: 09.10.09

Buna ziua.

Am un macbook cu ssd. Am facut pt ssd setarile descrise in acest forum. Daca instalez niste masini virtuale cu virtualbox, este necesar sa fac setari similare pentru ssd i.e. trim, noatime, etc. in vm respective?

Semnătură 

macbook aluminium late 2008

[ Ignoră ]   [ # 69 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06
mactrix - 15 Ianuarie 2017 02:55 PM

Buna ziua.

Am un macbook cu ssd. Am facut pt ssd setarile descrise in acest forum. Daca instalez niste masini virtuale cu virtualbox, este necesar sa fac setari similare pentru ssd i.e. trim, noatime, etc. in vm respective?

Evident ca nu :)

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

5 din 5
5

‹‹ iMac GPU upgrade      Intrebare kit memorie! ››