Eu mă uitam la zvonurile cu iPhone 6 de 4,7” și 5,5” și mă gândeam că sunt situații destule când aș vrea să am un ecran mai mare dar în același timp faza cu phabletul la ureche e de prost gust.
Știu doar doi oameni cărora nu le stă rău cu paleta la ureche, unul are Galaxy S5 și altul Note 2, dar sunt amândoi namile și telefonul nu pare mare în mână sau la ureche.
Mi s-a mai întâmplat să văd un om la metrou cu o tabletă noname lipită de juma’ de față și vorbind într-o limbă asiatică probabil pe ceva voip, și primul gând a fost că trebuia să-mi fie clar mai demult că primul pe care-l voi vedea cu tableta la ureche va fi un chinez.
Mă mai gândeam că dacă iPad mini Retina 4G ar suporta și telefonie pe sim, nu numai date, aș face efortul să-mi pun la punct o rutină zilnică în care să am cumva la mine tot timpul iPad mini, o cască bluetooth și .. ceva care să-mi arate cine mă sună și de la care să pot răspunde sau căuta în agendă, iniția apeluri. Dar deja devii un fel de Borg și până la urmă un ecran mai mic e cel mai simplu compromis.
Ar mai fi varianta cu separat complet telefonia de date, un iPad mini și un Nokia de 100 de lei la care ține bateria o săptămână și handsfree pe fir. Dar se complică managementul contactelor și se pierde integrarea sms - iMessage.
Așa că mă aștept de la un device Apple “purtabil” să rezolve elegant o gamă mai mare de inconveniente zilnice mai mici sau mai mari (mai multe decât inevitabil creează) și în felul ăsta să treacă binișor pragul de moft.