Pot trece de la 10.5.8 la Mavericks?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bacau/Iasi
Macuser din: 05.02.13

Salutare, tocmai mi-a cazut in maini un macbook pro A1278. Momentan are 10.5.8 pe el si instalate o multime de porcarii care il fac sa mearga foarte lent. Intrebarea mea este: ce as putea face ca lucrurile sa mearga mai bine (personal ma gandeam la un clean install, doar ca nu am nici un DVD la el; are o parola de administrator, cred, a vechiului User care imi este prieten, dar care a cam uitat-o). O varianta ma gandeam ca ar putea fi un simplu update la Mavericks, doar ca nu stiu daca se poate face asa ceva si nici nu prea stiu cum. Orice idee mi-ar fi de mare ajutor (un link, etc.). Multumesc!!!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: București Sectorul 2
Macuser din: 06.03.07

Ai nevoie de DVD cu 10.6 si pe urma sa-ti faci toate update-urile la 10.6.8 pentru 10.7, 10.8 sau 10.9. Daca ai drum prin Bucuresti, te ajut cu upgrade-ul. Numai bine!

Semnătură 

endgame

 MacBook            |13” Alu 2ghz/4gb/256mb OS 10.11|
 MacBook            |13” Uni 2.26ghz/8gb/256mb OS 10.10|
 MacBook Pro    |13” 2.9ghz/8gb/1gb OS 10.10|
 MacBook Air      |13” 1.6ghz/2gb/144mb OS 10.7.5|

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

Sau un stick bootabil cu mavericks

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Stick-ul bootabil il pot face de pe iMac-ul meu banuiesc. Gaasesc aici pe site un link cu un tutorial in acest sens?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

sunt multe tutoriale pe youtube, https://www.youtube.com/watch?v=zgdUGBlJGV0
cred ca iti trebuie cel putin 10.7 pentru DiskMaker X

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bukale tata!
Macuser din: 12.01.13
Morfix333 - 24 Iunie 2014 07:53 AM

Stick-ul bootabil il pot face de pe iMac-ul meu banuiesc. Gaasesc aici pe site un link cu un tutorial in acest sens?

Uite aici tot ce ai nevoie, de vizionat si tutorialul de sus (in lista din dreapta)
Spor la treaba!
https://www.youtube.com/watch?v=6QKBRjVQtwk&index=11&list=PLkjMnp2eXGadUzk0QqvvwdaG3unWr0syH

Semnătură 

-iMac 24-inch, early 2009; Procesor: core 2 duo, 2.66GHz; RAM: 4GB; HDD: 640GB; Video: 256mb GeForce 9400; Tastatura wireless Apple si Magic Mouse. OS.X Mavericks
-iPhone 5 16 GB
-iPad Mini 16GB LTE
-AirPort Express Base Station

-In-Ear Headphones

Respecta ca sa fi respectat!!!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Metoda Apple: undeva prin măruntaiele OS X-ului se află un mic soft, pus de Apple acolo, accesibil doar prin Terminal: createinstallmedia. Face și partiție de Recovery, dacă discul pe care vrei să instalezi Mavericks nu o are deja. (La fel face și DiskMaker X, care folosește createinstallmedia). Procedura DiskUtility nu crează această partiție.
- Installer-ul Mavericks trebuie să fie în Applications, adică acolo unde se pune el când îl descarci din Mac App Store.
- Conectează un USB de minim 8 GB, numește-l Untitled (sau cum vrei tu, dar atunci modifică comanda de mai jos).
- Copy/Paste comanda asta în Terminal: sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia—volume /Volumes/Untitled—applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app—nointeraction (îți va cere parola; va șterge tot de pe volumul Untitled)
- ai răbdare până termină de copiat și de meșterit la volumul cu pricina, după care ai un installer butabil de Mavericks.

(din Ghidul Macuser)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

altero, și tu ai plecat din țară ? Deja sunteți destui în UK cât să organizați următoarea întâlnire acolo,nu?

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai nu? Facem “naționala” la toamna la Stonehenge, de echinox?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Doar dacă apărem și la știri ! Să exersez la zâmbet puțin și sunt gata….vin negreșit.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
altero - 24 Iunie 2014 10:11 AM

Metoda Apple: undeva prin măruntaiele OS X-ului se află un mic soft, pus de Apple acolo, accesibil doar prin Terminal: createinstallmedia. Face și partiție de Recovery, dacă discul pe care vrei să instalezi Mavericks nu o are deja. (La fel face și DiskMaker X, care folosește createinstallmedia). Procedura DiskUtility nu crează această partiție.
- Installer-ul Mavericks trebuie să fie în Applications, adică acolo unde se pune el când îl descarci din Mac App Store.
- Conectează un USB de minim 8 GB, numește-l Untitled (sau cum vrei tu, dar atunci modifică comanda de mai jos).
- Copy/Paste comanda asta în Terminal: sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia—volume /Volumes/Untitled—applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app—nointeraction (îți va cere parola; va șterge tot de pe volumul Untitled)
- ai răbdare până termină de copiat și de meșterit la volumul cu pricina, după care ai un installer butabil de Mavericks.

(din Ghidul Macuser)

Inteleg si multumesc; acum am re-rasfoit ghidul. Doar ca ceva nu imi este clar. Eu cand am trecut la Mavericks am urmat metoda clasica…adica am lasat sa se descarce/instaleze cum a dorit. Mi-a ramas installer-ul acolo, sau s-a sters cand s-a terminat de instala? Dupa ce fac bootabil-ul….merge sa instalez direct, sau mai trebuie indeplinita vreao conditie?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

Dupa instalare, se sterge kit-ul. Dar il mai poti lua din App Store.

N-am incercat sa pun pe un 10.5. Probabil ca trebuie sa formatezi discul.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator

P.S. Mavericks se poate pune pe astea:
iMac de la mijlocul lui 2007, sau mai nou;
MacBook de la sfârșitul lui 2008 – aluminiu, începutul lui 2009, sau mai nou; Mac Book Pro de la mijlocul sau sfârșitul lui 2007, sau mai nou;
MacBook Air de la sfârșitul lui 2008, sau mai nou;
Mac mini de la începutul lui 2009, sau mai nou;
Mac Pro de la începutul lui 2008, sau mai nou;
Xserve de la începutul lui 2009.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

Nu am reusit sa fac bootabil cu varianta inclusa in OSX (in terminal imi spunea command not found), dar am reusit cu DiskMaker X….iar acum am un MacBook Late 2008 Alluminium curat. Multumesc!!