Da, normal ca ne invatam cu orice pana la urma. Dar pentru mine Aperture este ce-mi trebuie, imi place cum arata si cum se misca. Deci, o sa-mi lipseasca (peste cativa ani, cand o sa fie prea invechit).
DxO e fain, probabil ca spre el o sa ma orientez si eu. Sau onOne, Capture Pro?
S-a jucat cineva cu Photo Supreme? Pare misto pt management.
Ce alt program în afară de Aperture recomandați ca să îmi organizez colecția mea de circa 100 mii de poze ? Toate JPG între 1.2 si 5 megapixeli.
Vreau sa pot adauga Faces, Locatii, note si tag-uri custom. Și să caut după ele. Și să fac albume care să le văd pe AppleTV.
iPhoto după ce a importat vre-o 20000 mergea de parcă avea frâna de mână trasă.
Picassa ramane blocat la începutul importului - nu am putut să fac nimic cu el.
Așa că am dat banii pe Aperture, care merge excelent.
Și continui. Am cca 250 GB de poze acuma. Dacă noul Photos va fi iCloud-only înseamnă că trebuie să dau la Apple încă 300 USD pe an doar ca să îmi pot accesa pozele mele proprii ?
Susțin ce am zis despre Apple pe pagina anterioară. Cu un par plin cu cuie ruginite.
Io m-am mai calmat: Aperture o sa fie updatat si pentru Yosemite; Mac-ul meu nu cred ca o sa duca ceva mai sus de Yosemite. Asa ca raman bucuros pe Aperture, ceea ce va urez si voua .
Cand mi-oi lua alt Mac, mai vedem; pana atunci mai creste si Photos si vedem cu ce se mananca.
Cica nu zice nicaieri ca Photos o sa fie cloud-only. Ar fi chiar aberant sa fie cloud-only!
Prin februarie 2007 am testat Aperture. Mi-a placut si l-am cumparat. Am cumparat iar update la 2.0… Acum am 3.5 cumparat iar din App Store. Acum pot să mă bucur că nu mai trebuie să plătesc ca să-mi țin pozele în ordine…
Haideți să nu ne mai plângem pentru ce s-ar putea întâmpla dacă...
Să ne bucurăm de ceea ce avem și funcționează. Va exista continuitate, chiar dacă asta va presupune o schimbare de nume.
interesant este ce va face noul photos. Si intradevar Lightroom a venit cu doua versiuni noi de cand erau 3-3. Nu neaparat revolutionare dar versiuni noi, licente noi. Acum lightroom (adobe) a intrat intr-o era cu subsriptie lunara, chiar vedem cum multi useri vor venii la noua versiune de aperture, dar ....
Lightroom mi se pare cam scump 147 de euro pe an pentru un amator ca mine (Get Lightroom as part of a Creative Cloud plan for as low as €12.29/mth incl. VAT).
Grija mare. Daca vreti sa treceti pe alte programe, cum ar fi Lightroom sau DxO, va exportati pozele din librarie, daca le-ati depozitat acolo si faceti foldere cu denumirea sesiunii, ex: “Vama Veche, August 2013”, pe care le veti avea in folderul ~/Pictures. Eu ma bucur ca am setat Aperture sa importe in felul asta. Nici un alt program, in afara de Aperture si iPhoto nu stie Faces (daca este un altul, atunci nu foloseste rutina Apple si trebuie reintroduse fetele in baza de date).
O alternativa gratuita ar fi Hasselblad Phocus http://www.hasselblad.ro/products/phocus-.aspx