Salut, am achizitionat de la Istyle in urma cu 3 luni un Macbook pro retina 15” late 2013. Am facut un efort financiar destul de mare, fiind vorba de modelul cel mai scump (512 Gb SSD, GT 750M). Sunt foarte incantat de acest notebook, insa nu ma pot bucura pe deplin de el dat fiind faptul ca exista o “anomalie” la display despre care nu am idee daca poate fi un defect sau nu. Mai exact in anumite imprejurari, luminozitatea displayului scade un pic in intensitate (foarte putin) dar suficient cat albul sa capete o tenta galbuie si aceasta deoarece se intampla sa rulez in acel moment microsoft word sau sa am deschisa o pagina de internet pe fundal alb, unde apare doar un text (forumul apple) .
Mentionez ca display-ul nu are acea tenta galbuie intalnita destul de des, albul fiind destul de placut ochiului, insa cu toate acestea in circumstantele de mai sus, albul tinde sa devina un pic galbui. Ceea ce este si mai ciudat este ca reducerea in intensitate a luminozitatii ecranului (intr-o masura foarte mica) nu se face intalnita in alte imprejurari, de exemplu cand vizitez site-uri unde se incarca poze, reclame, etc iar filmele si continutul multimedia sunt redate perfect, pastrandu-se culorile vii si luminozitatea ridicata. Mai mult decat atat, dupa ce inchid un fisier video sau parasesc un site ce foloseste plugin-uri si revin la microsoft word sau la forum-ul apple, luminozitatea ramane intensa insa aceasta parca incepe sa se reduca treptat dupa 10-15 min, suficient cat albul sa capete o tenta galbuie, acest lucru devenind parca deranjant ochiului. Repet nu este ceva cu care nu pot trai, insa nu inteleg de ce se intampla acest scenariu, parca display-ul isi creste luminozitatea doar cand se folosesc elemente grafice mai intense.
Am incercat sa expun situatia cat mai exact si as fi recunoscutar daca ati avea vreun punct de vedere in acest sens, ma adresez aici mai ales celor care au macbook pro retina. Exclud in acest moment apelarea la garantie pentru ca nu pot sa risc sa primesc un ecran la schimb cu alte probleme mai grave si asta in conditiile in care s-ar considera ca este vorba de o problema.
Nu in ultimul rand precizez ca aceasta reducere a luminozitatii nu este cauzata de automatic brightness, functie dezactivata, sau de celelalte functii de diminuare a luminozitatii displayului din settings, energy saver parca, pe care le-am dezactivat. Totodata folosesc notebook-ul ca pe un desktop replacement cu luminozitatea setata la maxim iar in momentul utilizarii este conectat la sursa de alimentare. Nu este vorba de imaginatia mea si nici nu am probleme cu ochii
Am postat aceasta problema si pe forumul apple, dar fara niciun rezultat: https://discussions.apple.com/thread/4034848?start=9420&tstart=0
Multumesc anticipat pentru sfaturi/pareri.