Am cumparat si eu un iPhone 5s de la eMAG, din pacate m-am pacalit pe partea de 4G dar vina imi apartine si mie pentru ca nu m-am informat prea bine, din pacate pe cai oficiale nici nu prea aveai cum.
Deci, cand vine vorba de iPhone in Romania doar operatorii Orange, Voafone si Cosmote sunt indicati de Apple pentru achizitia de telefoane, restul sunt pe langa, ma refer la iPhone.
Am cumparat de la eMAG modelul A1533, evident e incompatibil cu reteau 4G de la Arad (2600) si cam 90% din tara, doar in vreo 4 sau 5 orase din tara Orange are 4G si in banda 1800 (banda care o stie si A1533), in rest doar 2600. Pentru banda de 2600 este nevoie de modelul A1457.
Evident ca pe site la eMAG si la Orange nu scrie ce modele de iPhone vand si care sunt compatibile.
Probabil o sa va intrebati dar cum de eMAG este “Authorised Reseller”, pai este dar nu pe partea de iPhone, pe celelalte produse. Ei vand iPhone 5s incompatibile cu retelele 4G din Romania, ei nu sunt autorizati de Apple sau distribuitorul autorizat sa vanda iPhone in Romania, cred ca modelul A1457 poate fi cumparat doar de la cei 3 operatori.
Evident ca treaba asta ar trebuie sa fie scrisa mare si clar la eMAG dar cum ar suna: vindem iPhone 5s dar nu merge 4G decat in Bucuresti si mai in 4 localitati
Sigur, nu ar suna bine deloc 
In fine, pentru doritorii de iPhone 5s compatibile la noi cu reteau 4G se recomanda pagina https://www.apple.com/iphone/LTE/ iar inainte de a cumpara de la vreo “pravalie NEAUTORIZATA” sa intrebati ce model vand.