iPhone 5s - emag, world comm
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 06.03.09

Se pare ca n-am avut noroc… iPhone-ul meu are o problema cu busola, dupa 4 luni de la achizitia de pe emag. L-am trimis acum o saptamana in service-ul World Comm, mentionat pe certificatul de garantie, si l-am primit azi cu problema rezolvata. Dupa jumatate de ora, problema a reaparut. Comunicatiile cu World Comm au fost delicioase - i-am intrebat daca sunt Apple Authorized Service Provider si probabil n-o sa aflu niciodata. Mi-e groaza ca trebuie sa-l trimit inapoi, si sa mai astept o saptamana. Ce sa fac?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.10.07

In primul rand, uita de e-mag cand e vorba de apple.
in al doilea rand, du-te linistit la noumax sau istyle fiindca presupun ca telefonul inca este in garantie.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Am incercat la Noumax, dar au zis ca nu ma pot ajuta.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09
Frusciante19 - 02 Iulie 2014 02:19 PM

Am incercat la Noumax, dar au zis ca nu ma pot ajuta.

Da mai multe detalii.
Cum adica nu te pot ajuta ?

Telefonul nu e luat de la operator deci ar trebui sa ti-l schimbe fara probleme.
Eu mi-am schimbat un iPhone 5 luat din Paris la Noumax Cluj.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Pai Noumax mi-au cerut initial IMEI, si apoi au zis sa ma indrept spre service-ul emag. Am insistat inca o data azi si au zis ca nu ma pot ajuta.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

Hmm, Noumax si iStyle pot sa schimbe orice terminal care nu a fost cumparat de la un operator. Din cate stiu.
Ia, incearca la iStyle.. spune-le ca nu l-ai luat de la operator, atat. Lasa eMAG.

Eu mi-am dus 5-ul la Noumax in 2012 si am zis direct : “Buna ziua, vreau sa imi schimbati telefonul deoarece nu mai merge butonul de Sleep / Wake”.
Au zis ok, m-au intrebat de unde l-am luat iar eu am zis “Nu de la operator”. Baiatul a luat telefonul si l-a trecut in sistem apoi facut actele si “La revedere !”
Dupa 2 zile ma suna sa merg sa imi ridic noul iPhone.

Noumax are Nota 10 din partea mea.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Din ce am aflat din magazinul iStyle, ar accepta aparate cumparate de la iStyle sau din strainatate (Europa). Ma gandesc ca Noumax fac la fel…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 29.12.09

Noumax si iStyle accepta iPhone in garantie doar daca acesta a fost cumparat din Europa. Cred ca de la iPhone 5 au schimbat garantia internationala cu garantie “continentala”.
Problema e la Emag, telefoanele de la ei apareau ca achizitionate din Hong Kong la un moment dat (a mai fost cineva de pe forum cu problema asta). De asta nu te pot ajuta Noumax si iStyle.

@hamilton degeaba le spune ca nu e luat de la operator, asta vad si ei. Tie ti-au schmbat telefonul fara probleme pentru ca era achizitionat din Europa. Si eu am schimbat in 2 zile un iPhone 5 cumparat din Anglia.

PS: Garantia “continentala” e valabila doar la iPhone. Pentru iPad si mac-uri e valabila garantia internationala.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Are sens ce zici… Dar cred ca responsabilitatea pentru service e plasata la reselleri, si nu e neaparat o chestie legata de originea iPhone-ului… Dar asta e banuiala mea. Legat de service-ul emag, tot ce sper e sa primesc un formular de feedback de la Apple (cum am mai primit dupa ce am avut ceva in service la Noumax), ca sa exprim calitatea service-ului asociat cu emag.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Am fost pe http://expresslane.apple.com si am avut o sesiune de Chat Support, iar respectivul a sugerat sa ma duc la mobile provider. O sa incerc la Vodafone, dar nu am sperante.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 14.03.11

Am cumparat si eu un iPhone 5s de la eMAG, din pacate m-am pacalit pe partea de 4G dar vina imi apartine si mie pentru ca nu m-am informat prea bine, din pacate pe cai oficiale nici nu prea aveai cum.
Deci, cand vine vorba de iPhone in Romania doar operatorii Orange, Voafone si Cosmote sunt indicati de Apple pentru achizitia de telefoane, restul sunt pe langa, ma refer la iPhone.
Am cumparat de la eMAG modelul A1533, evident e incompatibil cu reteau 4G de la Arad (2600) si cam 90% din tara, doar in vreo 4 sau 5 orase din tara Orange are 4G si in banda 1800 (banda care o stie si A1533), in rest doar 2600. Pentru banda de 2600 este nevoie de modelul A1457.
Evident ca pe site la eMAG si la Orange nu scrie ce modele de iPhone vand si care sunt compatibile.
Probabil o sa va intrebati dar cum de eMAG este “Authorised Reseller”, pai este dar nu pe partea de iPhone, pe celelalte produse. Ei vand iPhone 5s incompatibile cu retelele 4G din Romania, ei nu sunt autorizati de Apple sau distribuitorul autorizat sa vanda iPhone in Romania, cred ca modelul A1457 poate fi cumparat doar de la cei 3 operatori.
Evident ca treaba asta ar trebuie sa fie scrisa mare si clar la eMAG dar cum ar suna: vindem iPhone 5s dar nu merge 4G decat in Bucuresti si mai in 4 localitati smile Sigur, nu ar suna bine deloc smile
In fine, pentru doritorii de iPhone 5s compatibile la noi cu reteau 4G se recomanda pagina https://www.apple.com/iphone/LTE/ iar inainte de a cumpara de la vreo “pravalie NEAUTORIZATA” sa intrebati ce model vand.

Semnătură 

iPhone 7 32GB