1 din 2
1
vreau mac !!
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 22.02.07

M-am hotarat ... imi iau mac. 

N-am mai lucrat pe un mac pana acum ..nici n-am mai vazut unul “in the real world”. Nici macar nu cunosc pe cineva care sa aiba asa ceva.  Dar cautand pe net am ajuns sa citesc multe opinii si review-uri despre macuri (din care 95% de bine). Interesant ..oamenii aceia ori sunt platiti de apple ..ori macurile chiar sunt bune. Si cum planuiam de mult sa-mi iau un laptop ..mi-am zis ... ia sa-mi iau un powerbook smile

Os X nu am mai butonat ... but ..what the heck .. cat de greu poate sa fie?  am trecut prin multe os-uri de la 95 la vista, am si ceva tentative de linux ( incheiate cu formatarea hardului) problema ramane timpul de acomodare ...  probabil 2 -3 zile smile

Folosesc pe o epava de desktop sempron 1.6 + 512 ram + 80 hard + nvidia fx 5200 pe xp, care trebuie sa recunosc aproape imi satisface nevoile
mai putin cea de portabilitate.  Nu pot sa ma declar insa multumit cand ma gandesc la timpul pe care l-am pierdut cofigurandu-l…de antivirusul care mananca lejer 20% din cpu si de erorile de tot felul ...

Prima intrebare pe care mi-am pus-o e pentru ce as avea nevoie de acel laptop.. pai
  -web browsing - wireless desigur
  -muzica si filme (care ma fac sa stabilesc un minim de 15” pentu display si 80 pentru hard)
  -office
  -photoshop prelucrare de imagini si webdesign ..very light , nimic stufos
  -la gaming am renuntat (cu greu mare) de cativa ani cand am ajuns la concluzia ca exista alte vicii mai placute raspberry
  -de portabilitate foarte mare nu am nevoie ..probabil o sa-l mult de acolo incoace prin casa ..si eventual dan cand in cand pe la priieteni
  -si ultimul dar nu cel din urma .. designul ... imi plac lucrurile frumoase si de calitate.
      Ce satisfactie mai ai cand laptopul de ultima generatie care l-ai cumparat cu o caruta de bani are eleganta estetica unui tractor romanesc (si plasticul   din el e de calitate mai proasta decat cel din sticlele de cola)?

Acum incerc sa ma decid intre un powerbook g4 de 17” cu procesor 1.33 + 512 ram si unul de 15” cu procesor de 1.5 +1gb ram (amandoua cu harduri de 80) la second. Cel de 17” are un ecran superb ..but it just feels too big ... Nu stiu in ce masura difera performanta (intre ele si raportate la epava mea.

Dupa ce defecte ar trebui sa ma uit inainte sa il cumpar ?(inafara de cele evidente dugi verticale pixeli morti , lovituri si pete)

Sugestiile si reclamatiile sunt binevenite. smile

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

aici toti suntem platiti sa spunem ca mac-urile rullz

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 15.06.06

512 mb ram e OK, va merge acceptabil, dar de la 1 gb in sus incepe sa-si dea drumul smile.
Eu am un MacBook cu ecran de 13.3’‘. Am si un monitor extern de 19’’ widescreen, pe care incerc sa-l vand pentru ca nu am nevoie de el.

As merge pe varianta de 15’‘.
Cat costa? E mult mai ieftin decat un MacBook?

Semnătură 

jobber - joburi in IT
jobberBase - open source job board software

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti/PH
Macuser din: 08.04.06

Bateria in primul rand ca sa vezi sigur ce viata mai are o poti verifica cu CoconutBattery http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/27425.
Un Apple Hardware Test care se afla pe CD(DVD)-ul de instalare cred ca iar nu ar strica…
Oricum cred ca cunosti si tu riscurile in momentul cand cumperi ceva la mana a doua, poate sa-ti pice in 2 zile sau in 3 ani…
iti urez sa nu ai parte de vreo problema si sa te bucuri de el…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

de aceea, daca vrei sa faci o investitie serioasa, mergi si ia un mac din magazin. parerea mea e ca un mac luat la sh, la ocazii sau cum vrei sa-i spui, merita o investitie de maxim 1000ron. dar la banii astia, gasesti mac-uri doar pt chestii fooooarte light….

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Vad ca esti pus pe G4. Nu mai bine iti iei un Intel? Sunt MULT mai rapide decat G4.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05
mediaconvertor - 22 Februarie 2007 07:59 AM

aici toti suntem platiti sa spunem ca mac-urile rullz

Loser - nu aveai voie sa spui asta ... luna asta nu mai vezi tu nimica de la tata Jobs. :-D

Un laptop G4 este mult mai rece decât unul Intel. Daca vrei sa-l ți în brațe ... G4 is the way.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara

Eu as zice sa nu te incurci cu G-uri. Ia-ti (eventual in rate daca nu ai toata suma) un MacBook pe Intel.

E un an de cand Apple nu mai produce G-uri si nu stiu cat timp o sa mai suporte arhitectura asta. Oricum, tot ce-i interesant se intampla pe Intel.

Semnătură 

This signature is intentionally left blank.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

noi iti spunem ce ne-am dori… tu, hotaraste dupa citi bani ai smile

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
psergiu - 22 Februarie 2007 09:16 AM

Un laptop G4 este mult mai rece decât unul Intel. Daca vrei sa-l ți în brațe ... G4 is the way.

Eu estimez ca-i mai rece pentru ca e mult mai lent wink Cred ca si la Core 2 Duo daca poti da disable la un core si-l pui la 1Ghz e cam la fel de cald grin

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

si vei dori, il vei strange la piept ... il vei iubi. va fi viata ta, inima ta, dragostea ta!!
incearca un macbook pro. carcasa de la macbook e de 2 lei. vechi.

(sper sa-mi iau luna asta salariu de la apple)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Apple a suportat procesoarele 68k multi ani dupa ce trecuse la PowerPC. MacOS 8.1 - instalabil pe masini 68k a fost scos in 1998 - la 4 ani după apariția mașinilor cu PowerPC.
Nu văd nici un motiv de ce nu ar face la fel și cu procesoarele PowerPC acuma că au trecut la Intel. Eu zic ca și 10.6 va fi foarte instalabil pe un G4.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 14.10.05

Off topic: cred ca Sergiu are dreptate vizavi de supot - Apple nu poate uita 10 de ani de Gx. (cel putin).
Acu daca vorbin de MacBook si de PowerBook io zic ca nu merita sa ne deranjam sa le comparam. Daca vreti sa comparam un MB cu un iB, da putem discuta altfel ..... Deci, parerea mea este ca intre MB si PB alege clar PB - e altceva - eu am avut PB, acum am un iB. Nimic de zis la performante dar mi-e dor de PB.
Depinde de buget in mod clar si categoric. In plus, eu unu n-am avut nici o problema cu macurile SH care mi-au trecut prin mina - da nici una. Le-am facut bucati, le-am asamblat inapoi ... au mers toate. Pretul platit in schimb a fost de fiecare data mult mai mic, chiar daca n-am avut ultimele aparitii de la Apple. Pe mine uni sincer nu ma ajuta mai mult un MacBook care ruleaza “2 times faster” decit G4 pe care-l am. Chiar nu mi-ar folosi sincer.
Sfatul meu este sa-ti definesti bine aria de aplicatibilitate, mergi la intilnire azi vezi citeva “jucarii”, incerci sa compari si iei o hotarire.

What ever, Welcome into the MacWorld sau sa fin in asentimentul lui Jobs Welcome into iWorld.
(am vazut un desen animat tare - o casa fara ferestre denumita iHome. smile) )

Semnătură 

Pretul este evident negociabil.

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 22.02.07

Vad ca sunt unii care sunt mari fani intel…Ma intreb cum v-ati descurcat inainte sa fe lansate. Un procesor dual core ar fi super dat depaseste mult bugetul de 8-900 de euro. Iar ideea de a face sacrificii din marimea displayului si hardului nu ma incanta (nu o sa-l folosesc cu display extern)

Si mai zicea cineva mai demult o chestie k nu e prea istetz sa cumperi tehnologie de ultima generatie chiar dupa ce a fost lansata atat din motive financiare cat si de fiabilitate.

Am scris mai sus cam la ce o sa-l folosesc (si cu ce coaja de desktop m-am descurcat pana acum) ... Acu va intreb ..

Chiar asa de slabe ca performatza sunt procesoarele G4??
Chiar atat de greu se misca cu 512 ram (asta se poate evetual upgrad la 1gb)?

Mie imi face cu ochiul tare cel de 17” .. De ce nu zice nimeni nimic de el ? Waht’s wrong whit it? confused

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

daca vrei photoshop, pune mai mult ram, 512 e minim
la cel de 17’.... hm- e mare rau pentru un portabil, personal as inclina spre cel de 15’ = ai + la procesor si la ram
si daca nu o sa-ti ajunga ecranul, poate mai gasesti loc pe birou de un tft smile

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Eu am 2 G4-uri (iBook 1.2Ghz si mac mini 1.42cred) si nu pot lucra pe ele pentru ca-s lente.

Estimez ca la viteza ar fi cam ca desktop-ul tau (sa zicem 1.6Ghz) iar din ce ai scris am inteles ca abia iti ajunge. Astfel ca s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta cand te muti pe mac si vezi ca se misca aprox. la fel de greu ca si vechiul sistem.

De-aia iti recomand Intel: sunt mai rapide. Chestia cu “hai sa evitam rev. 1” a trecut deja. Se fac mac-uri intel de ceva vreme.

Dar pana la urma, daca vrei motis PB G4, ia-l pe-ala de 15”. 17” e gigantic… mai mult incomodeaza.

Semnătură 

1 din 2
1