1 din 2
1
Calculator si Televizor
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 31.03.14

As vrea sa cumpar un monitor Led Full HD care sa mearga atat ca si calculator cat si ca televizor asa cum sunt televizoarele Led. Diagonala minima sa fie 24 inch, sa fie Full HD si sa aiba inclus atat pentru cablu de internet de la RDS cat si wireless. Pretul maxim care as putea plati este 1000 RON. Am vazut la unele televizoare Led in review-uri spun multe persoane ca nu merge wireless daca nu cumperi un adaptor si de astfel de televizoare nu am nevoie care scrie ca este inclusa functia wireless, dar nu este functionala daca nu cumperi un adaptor. Nu conteaza daca este televizor Led Full HD in loc de monitor Led Full HD numai sa mearga ca si PC ca sa pot naviga pe internet (cablu de internet si wireless) prin intermediul unei tastaturi si a unui mouse, iar pretul sa nu treaca de 1000 RON. Dati-mi toate ofertele care le stiti atat pentru monitoare cat si pentru televizoare.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

cred ca esti pe situl gresit…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 19.08.08

Esti amuzant si incoerent - “dati-mi toate ofertele pe care le stiti”, crezi ca lumea n-are alta treaba decat sa-ti caute tie monitor? cu google ai incercat?

Semnătură 

Macbook Pro 13.3” Early 2015 Retina
Macbook Air 13.3” mid 2012
iPhones Blackberry Z30

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

Cauta-ti ofertele, posteaza-le si apoi ne spunem noi parerea.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Am cautat eu pentru tine, colegii sunt cam ‘lenesi’ http://www.therichest.com/business/technology/the-10-most-expensive-televisions-in-the-world/

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

La televizoare m-am uitat pe internet, dar la monitoare LED Full Hd nu ma pricep care merg atat pentru navigare internet cat si pentru televizor. Stiu ca acum 2 ani si-a cumparat verisorul meu un astfel de monitor si am vazut ca merg ambele functii fara sa aiba o unitate centrala separat doar tastura si mouse si un loc in care ai putea sa introduci cablul de internet.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08
alex19051988 - 14 Iulie 2014 01:56 PM

La televizoare m-am uitat pe internet, dar la monitoare LED Full Hd nu ma pricep care merg atat pentru navigare internet cat si pentru televizor. Stiu ca acum 2 ani si-a cumparat verisorul meu un astfel de monitor si am vazut ca merg ambele functii fara sa aiba o unitate centrala separat doar tastura si mouse si un loc in care ai putea sa introduci cablul de internet.

Pei… atiuncia cumpară-ți ce și-a luat și verișorul tău.

Nu e simplu und logic??

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Dar matusa mea a dat in jur de 2500 RON acum 2 ani de zile.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Sfat: NU îti lua smart-TV
Vrei să navighezi pe internet - iei un calculator alături, pe care îl poți îmbunătăți/schimba.

Cu Smart-TV ai așa:
- Un calculator încet (se folosesc CPU-uri ARM low-power cu puțină memorie)
- Garantat nu mai primeștu upgrade-uri și bugfix-uri la ce software ai pe el și nici nu poți instala altceva
- Mai toate funcționalitățile avansate o să necesite abonamente lunare plătite la diverse servicii.
- Aproape sigur în 3+ ani, toate serviciile Smart din televizor (și cele la care dai bani) care depind de “Cloud” sau de un site extern nu vor mai funcționa - afișând un mesaj că trebuie să cumperi un televizor nou.

Ia-ți un televizor cât mai bun dar fără nici o conectivitate la internet și o “cutiuță” alături. Nu numai că o să meargă mai bine, aproape sigur vei ieși și mai ieftin per total și îl vei putea folosi mulți ani de zile.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Nu prea inteleg ce vrei sa zici. Adica matusa ta a dat 2500 lei pe un astfel de televizor “inteligent”, iar tu vrei un televizor la fel cu toate acele functii, dar care sa coste doar 1000 lei? Si mai ales ca vrei sa fie Full HD si de la 24” in sus? Sub 2000 lei cred ca nu o sa gasesti niciunde, eventual doar la mana a doua.

Prima idee ce mi-a venit in minte, ar fi sa iti iei un televizor Full HD, la care sa legi un Raspberry PI (un micro-calculator, este o cutiuta mica). Datorita dimensiunilor reduse poti pune Raspberry PI-ul in spatele televizorului unde nu se vede. Pe Raspberry PI se pune de obicei ca sistem de operare un linux. Cand vrei sa navighezi pe internet atunci pui televizorul sa afiseze imaginea de la Raspberry PI, in rest folosesti TV-ul normal. Un kit Raspberry PI cu carcasa si alimentator costa in jur de 270 lei, daca vrei cu tot cu stick wireless atunci costa in jur de 330 lei. Deci ti-ar ramane doar cam 700 lei pentru televizor, ce oricum este o suma foarte mica si pentru un televizor simplu care sa respecte cerintele tale. La pretul asta gasesti doar televizoare no-name ca Teletech, Horizon, Vortex, Akai, Akira, Vinchi, etc. Insa sa nu te astepti ca un televizor no-name sa aibe aceasi calitate a imaginii ca un Hitachi, Panasonic, Philips, Samsung, LG, Sharp, Sony, Toshiba, etc. Depinde acuma si cat accent pui pe calitatea imaginii, ar trebui sa vizitezi un magazin Flanco, Altex, Mediagalaxy, etc., sa te uiti la televizoarele expuse. La televizoarele no-name in primul rand unghiul de vizibilitate este mai mic decat la un televizor mai de calitate, in rest calitatea culorilor si claritatea imaginii este mai slaba.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Man, el nu stie sa aleaga un TV si tu-l trimiti la PI si Linux ... iarta-l :D

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Da, intr-adevar ai dreptate, nu e asa simplu de pus in functiune un Raspberry PI. Eu ma gandeam sa ii dau o idee, o alternativa pentru Smart-TV, care sa ii indeplineasca cerintele. La un Raspberry PI nu este problema ce a scris psergiu legat de upgrade-uri si bugfix-uri pentru Smart-TV, si poate sa faca mai multe pe el.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06
psergiu - 14 Iulie 2014 06:51 PM

Sfat: NU îti lua smart-TV
Vrei să navighezi pe internet - iei un calculator alături, pe care îl poți îmbunătăți/schimba.

Cu Smart-TV ai așa:
- Un calculator încet (se folosesc CPU-uri ARM low-power cu puțină memorie)
- Garantat nu mai primeștu upgrade-uri și bugfix-uri la ce software ai pe el și nici nu poți instala altceva
- Mai toate funcționalitățile avansate o să necesite abonamente lunare plătite la diverse servicii.
- Aproape sigur în 3+ ani, toate serviciile Smart din televizor (și cele la care dai bani) care depind de “Cloud” sau de un site extern nu vor mai funcționa - afișând un mesaj că trebuie să cumperi un televizor nou.

Ia-ți un televizor cât mai bun dar fără nici o conectivitate la internet și o “cutiuță” alături. Nu numai că o să meargă mai bine, aproape sigur vei ieși și mai ieftin per total și îl vei putea folosi mulți ani de zile.

Sa vezi cum e sa scrii aplicatii pentru smarttv :D zici ca te intorci in anii 2000

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Bine, nu Raspberry Pi.
Un Roku sau un WDTV - amandoua sunt MULT mai capabile decat orice software de “Smart” TV.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Ploiesti
Macuser din: 20.02.14

Nu ai nicio sansa sa iei ceea ce vrei tu in acei bani.. nici macar SH. Bafta !

Semnătură 

Mac: MacBook Pro 13’’ (Late 2011), i5 2.4GHz, 8 GB RAM, 120GB SSD + 500 HDD (fusion drive), Yosemite
Phone: iPhone 6 64 GB, iOS 8

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Moderator
Din: Oltenita, Calarasi
Macuser din: 14.11.06

Era la vanzare un Mac mini acum ceva vreme. Ia un display mare sh, leaga dracia asta la el si vei avea cel mai smart dintre tv-uri. si poate te vei incadra si in buget.

Semnătură 

27” iMac 3,1GHz Intel Core i5
MacPRO OctaCore 2,8 GHz
PowerMac G5 Dual Core 2,3GHz, PowerMac G3 400MHz, PowerMac QuickSilver Dual G4 800MHz, iMac G3 400MHz Ruby & Indigo PowerMac MDD Dual G4 1,25GHz
Macintosh Classic II, Quadra 610
Pad 2 White 32 GB 3G+WiFi
iPhone 7 32GB
XBox classic, XBox 360, PS4 slim, Nintendo Wii, Nintendo 64 Black & Pokemon Edition, Original Gameboy, DSi XL, GBC, GBA, PSP.

1 din 2
1