Se poate sub windows dar poate deveni instabil si te poti alege cu un Mac defect.
OC pe Mac nu am vazut.
Exista si varianta OC hardware… daca sunt interesati putem discuta…pun la dispozitie documentatie si materiale de test.
Cel mai sigur OC pe mac e pasta termica buna,heat pipeuri curate si rami daca e posibil la frecventa maxima suportata.
La macbook-uri dar si la majoritatea celorlalte mac-uri mai noi procesoarele au o frecventa de baza dar si o frecventa turbo la care urca doar daca li se permite din punct de vedere termic. Daca pui mac-ul la lucru (randare video, stress test, etc.) procesorul nu va sta la frecventa maxima permisa prin turbo pentru ca s-ar supraincalzi. Cum a spus si dany_l, cel mai bun oc la procesor e sa il tii cat mai rece pentru a putea opera la o frecventa cat mai apropiata de frecventa turbo.
La placa video poti face oc in Windows daca poti sa o racesti. De exemplu, eu, in windows am setat voltajul la gpu mai jos decat cum e din fabrica (fara sa modific frecventele) pentru ca default e cam mare si se incalzeste mai tare decat e nevoie.
Daca te gandesti sa faci oc la mac-ul din semnatura nu prea ai la ce… La procesor am spus de ce (in plus ca nu se poate fara niste modificari hardware) iar placa ta video e integrata si oricum nu ar avea rost.
Cel mai bun upgrade pe care il poti face este 16GB ram si 2 ssd-uri sata3 puse in RAID 0 (neaparat trebuie sa faci backup regulat la sistem),vei avea viteza de scriere/citire de 1GB/s. Daca vrei mai multe upgrade-uri,achizitioneaza un Mac Pro si iti faci de lucru,ai destule porturi libere si posibilitati de upgrade/overclock.
Pe Mac-uri PPC am tras overclock. Pe cele Intel avand in vedere lipsa unui BIOS, nu am stat sa imi bat capul. Nu te apuca sa iei asa zise tutoriale. Nu te vor ajuta cu nimic. Colegii te-au indrumat bine. Castigi viteza cu un ssd, o memorie cu latenta mai mica, etc. Lasa overclock-uli seama celor ahtiati dupa asa ceva.
Multumesc la toti pentru raspunsuri. Oricum nu faceam OC la MacBook tinand cont ca este laptop si cu racirea nu sta prea bine si din cate am inteles nici nu prea este posibil mail ales ca am placa video integrata. Mai bine decat sa ma complic cu OC,ii pun un SSD (i-as pune doua si i-as face RAID 0 dar ma cam tem sa un-mi crape vreonul din SSD-uri) si poate 16Gb RAM,vad eu ce fac ca si astia 8 sunt destui de buni.
Mersi fain de sfat Sergiu,prima data o sai pun un SSD si dupaia,o sa achizitionez un HDD extern si dupaia poate un al doilea SSD si atunci am sa fac RAID 0
Baga detalii…cum ai procedat? Mai pune si tu niste ram in mac,macar un 8-12GB
multe detalii inca nu sunt…e overclock hardware,rami erau doar de test urmeaza sa testez stabilitatea laptopului pe 8GB 1333/1600(daca reusesc)
intentionez la final sa scot un 3,4GHZ Cpu,1600Mhz Ram + racire pe lichid:D