Buna ziua,
Am incercat azi sa fac un cut/paste (cmd+C si apoi alt+cmd+v) cu toate dosarele de pe un HDD portabil pe HDD mac-ului. Prima data primesc un mesaj stupid si fara iesire. Intru, selectez din nou toate dosarele fara dosarul $Recicle.bin aflat pe hdd-ul portabil, acelasi lucru. Intru in RecycleBin, il golesc, incerc din nou, acelasi lucru. Atasat o poza a mesajului.
Imi explica si mie cineva cum pot face o operatiune de cut/paste simpla care sa si se execute?
Pana acum am avut multa rabdare si intelegere cu MAC-ul si unele chestii chiar imi plac mult la el, dar cateodata te blochezi la niste operatiuni stupide, de bun simt, care-s banale pe orice PC dar pe care tatucu Steve nu a vrut sa le implementeze, ca nu a vrut el si gata si asta ma enerveaza ca imi vine sa-l arunc pe geam (mac-ul, nu pe tatucu Steve).
Ionut
De ce te complici aiurea? De “drag & drop” ce zici? Selectezi ce foldere vrei sa copiezi dintr-o parte in alta si faci operatiunea cu “drag & drop”. Avea un coleg pe aici in semnatura o chestie de genul “daca ti se pare ceva complicat pe Mac, inseamna ca faci treaba gresit”...
Graveyard,
pentru ca drag and drop nu-i o optiune pe care sa te poti baza sub Windows, te trezesti ca ai scapat un pic butonul la mouse sa-l tragi mai incolo si iti ajung fisierele te miri unde. La fel se poate intampla si la mac, mai ales ca lucrez cu doua monitoare, iar eu sunt obisnuit cu combinatiile de taste.
Pe de alta parte drag and drop a functionat (ma asteptam sa-mi dea acelasi mesaj de eroare dar nu s-a intamplat) dar asta nu schimba faptul ca mesajul primit de mine e un bug cu o intrebare la care nu poti raspunde (cam ca si cand iti intrebi iubita: Mergem la fil sau la teatru? iar ea iti raspunde: Aha.)
Pe de alta parte sunt tare curios (asa-s eu din fire, n-am ce face) de ce cu cut/paste nu merge si cu drag and drop merge.
Ionut
Exista cut/paste, cum sa nu existe si in general functioneaza. In speta de mai sus nu a functionat, presupun ca are o legatura cu modul in care prelucreaza OSX-ul fisierele puse in RecycleBin.
De exemplu, m-am trezit cu un card de memorie de pe care am trimis trimis niste poze de pe mac in recycle bin ca nu mai are loc desi imi arata ca e gol. Cardul respectiv l-am mutat din aparatul foto in PC si in MAC si unele poze le-am pus pe PC, altele pe Mac. In general pe PC dupa ce copiez ce am de copiat sterg de pe suportul mobil cu Shift+DEL, asa sunt sigur ca nu-mi raman in RecycleBin, dar poate nu le-oi fi sters asa de pe PC.
Oricum, nu e prima data cand vad ca am mici probleme cu device-urile mobile care au fost conectate si la PC si la Mac si asa, dupa cat ma duce pe mine capul, problemele sunt generate de cum isi marcheaza unul si celalalt “teritoriul”.
Ionut
PS Eu nu vreau sa le mut dintr-un loc in altul doar asa, in joaca si de incercare. Vreau sa le mut pentru ca am nevoie sa fie acolo unde vreau sa le mut.
Eu sincer nu am folosit functiile de cut, copy si paste decat la editatul de documente. Niciodata in Finder. Pentru mine a mers mereu de minune drag&drop;. Ca nu te poti baza pe windblows pe chestia asta, stiu foarte bine. Insa pe Mac nu am avut niciodata probleme. Si eu folosesc uneori 2 display-uri legate la iMac-ul meu. Nu esti singurul care foloseste asa ceva. Inca de la primul PowerMac G3 am folosit dual display. Si chiar si sub MacOS 9 merge de minune drag&drop;. Dar hai ca am deviat de la subiect…
Vad ca esti inca obisnuit cu lumea windblows, dovada recycle bin-ul. Si pe widows ai nevoie sa colesti cosul de gunoi daca nu stergi cu SHIFT+DELETE nu? Eh, la fel si pe Mac. Doar ca aici golesti cosul de gunoi prin COMMAND+SHIFT+BACKSPACE. Daca trimisesei in cos pozele de pe Mac si golisei cosul, nu aveau cum sa mai fie acolo. Sa nu cumva sa fi deconectat cardul si apoi sa fi golit cosul. In cazul asta, pozele erau inca in cosul de gunoi al cardului, iar tu iti golisei ce aveai in trash pe Mac.
De ce vrei sa muti pe Mac fisiere de genul recycle bin pana la urma? Repet ce am zis mai devreme. Selecteaza ce te intereseaza pe tine, nu trash ori recycle bin, nu fisiere temporare sau mai stiu eu ce naiba e pe acolo, da-le drag&drop; si gata.
Apropo de poza ta. Daca tin eu bine minte, dai afara obiectele incapatanate din trash, tinand apasat pe SHIFT si selectand la finder din menu bar, functia de empty trash.
Desi sunt si eu obisnuit cu drag un cut e util, poate nu vreau 2 findere deschise. daca muti multe fisiere le poti scapa in alta parte sau pur si simplu pierzi timp cautand cu grija unde sa le pui daca e un subfolder si chiar nu ai nevoie de al doilea finder.
Chestia e ca drag de pe un dispozitiv extern nu face niciodata cut ci le face o copie, poate asta e problema. Stiu ei de ce au facut asa, nu vrei sa pierzi tot in timp ce se transfera