-SSD cu viteza sub 180MB/s inca nu am vazut…ai incercat sa l testezi pe windows? exista ceva probleme cu unele firmwareuri de pe SSD uri pe Mac,am patit o pe Air, dar in schimb Hard WD Black cu 130 MB/S Read am vazut….
-Cat priveste Ramii fie Dual chanel,fie rami identici/marci diferite/frecvente diferite la o utilizare normala nu se simte nici o diferenta.
Dual-channel la memorie este aproape ca atunci când ai 2 HDD-uri și faci RAID 0 peste ele.
Zic “aproape”, pentru că la un transfer din DRAM, cel mai mult timp se pierde cu “selectarea” bancului de memorie dorit ( de aia sunt scumpe memorie cu CS (Chip Select) cât mai mic ) - transferul datelor peste Dual Channel este într-adevăr mai rapid decat cu o singură memorie, dar, la o operațiune uzuală de lucru cu memoria, durează prea puțin “ca să se simtă”
Dual Channel e bun pentru transferuri mari de zone memorie, pentru utilizarea uzuală, aduce doar 5-10% creștere de performanță.
In schimb dacă pui memorii cu CS cât mai mic, se simte “mai bine”. Dar și costă mai mult.
Pentru cei care nu știu: Memoriie SRAM (cele folosite în Cache-ul de CPU și calculatoarele vechi) au celulele de memorie făcute din 4-6 tranzistori per bit și se adresează direct. Memoriile DRAM constau din bancuri de condensatori și diverse beleftronice adiționale care decodează cererea de access la memorie, conectează bancul respectiv de condensatori la bus și se ocupă să recitească și reîncarce toți condensatorii la fiecare 64 milisecunde. Lucru care introduce o întârziere la access dar scade prețul de construcție foarte mult.
Dat fiind faptul ca ssd ul l am luat acu 2 zile de la emag, am facut o cere de schimbare a produsului.Vreau sa il schimb cu asta de mai jos si sa mai platesc diferenta de 50 ron.
Toata lumea stie ca Kingston produce SSD-uri mai low-end.Bine ai facut ca l-ai schimbat cu unul Intel.Sicer viteze asa de mici cu ai precizat tu ca ai nici nu am mai auzit.
Okei.Saptamana asta il rezolv.Am o nedumerire totusi.Trebuie sa mi aleg un ssd tot din oferta emag si nu stiu exact cum sa fac.In mare, am doua optiuni:
1.Sa merg pe un SATA 2 ca sa ma scap de riscul unei situatii neplacute ca asta.Asta ar insemna sa aleg modelul Intel SSD 320 120GB, care din cate am vazut nu are reviewuri prea bune.
2.Sa aleg un alt SATA 3, de data asta ceva mai bun.Din ce au ei in stoc si care sa se incadreze in bugetul meu ar fi cam asa
a) INTEL 530 series
b)kingston hyperX 3k
c)seagate 600
d)samsung 840 EVO basic ( asta e disponibil doar la comanda)