Vin in Bucuresti pentru cateva zile si as vrea sa achizitionez o tastatura apple care are caractere romanesti. Trebuie sa existe o asemenea tastatura, cred eu…
O lista de retaileri pentru Bucuresti am gasit, dar vreau sa stiu daca bat drumul cu folos pana la ei.
Și căt era vb de tastatura…
Se pot schimba tastele și la un MBAir? Tot la Noumax, Tot cu câteva zeci de lei?
In primul rand trebuie sa suni sa te interesezi daca au pe stoc butoanele pentru MB Air….si pe urma vezi cat te costa!
Un telefon nu costa nimic!
PS: Am trimis un amic cu un laptop Apple la ei, (din pacate nu cunosc ce model avea) care avea tastatura pe dos (frantuzeasca parca) si mi-a spus ca cu 120Lei la rezolvat intr-o ora si mi-a multumit pt. sugestie.
Sau, poți să păstrezi tastaura existentă și să-ți instalezi Keymap-ul Romanian Programmers - care este exact la fel ca cel de US, cu următoarele adăugiri:
Alt+a = ă
Alt+Shift+A = Ă
Alt+q = â
Alt+Shift+Q = Â
Alt+i = î
Alt+Shift+I = Î
Alt+s = ș
Alt+Shift+S = Ș
Alt+t = ț
Alt+Shift+T = Ț
și pentru fonturile “windozare” cu diacritice greșite ai:
Alt+x=ş (S cu sedila, turcesc, X este imediat sub S)
Alt+g=ţ (T cu sedila, literă inventată de Microsoft, G este imediat sub T)
Eu, învățat cu tastatura US, consider că este mult mai simplu așa - scriu normal și când este o diacritică, “scap” degetul mare pe Alt.
Știam, dar prefer să o văd cea cu diacritice românești pe ea!
Lucrez pe mini cu tastatura US, nu mă deranjează, că de 7 ani am învațat tastele, dar la tastatură norvegiană pe MBA, sau MBPro e mai greu, mai ales că tastele sunt altfel aranjate. Mă refer la mărime, distanța între taste….
La Noumax am primit o ofertă mai mult decât acceptabilă de a schimba tastele, undeva la 200 lei / MBAir si tot asa pe MBPro
TNKS!
La Noumax am primit o ofertă mai mult decât acceptabilă de a schimba tastele, undeva la 200 lei / MBAir si tot asa pe MBPro
TNKS!
Ma bucur ca te-am putut ajuta…;)
PS: Multa lume nu stie treaba asta…ca se pot schimba doar cateva butoane la tastatura…fie el si laptop…la un pret decent!
Va multumesc tuturor de ajutor!
Am facut totul prin Noumax, foarte folositor a fost tipul cu schimbatul butoanelor, mersi Marius. Am schimbat patru taste din start Cum am luat tastura noua, schimbatul n-a costat extra.
Va multumesc tuturor de ajutor!
Am facut totul prin Noumax, foarte folositor a fost tipul cu schimbatul butoanelor, mersi Marius. Am schimbat patru taste din start Cum am luat tastura noua, schimbatul n-a costat extra.
O zi buna!
Ma bucu ca ti-a fost informatia utila si ca ai rezolvat…de asta suntem aici sa ne ajutam reciproc.
PS: Poate cand ai timp tastezi si tu mai detaliat cat timp ti-a luat, bani smd. sa vada si alti nevoiasi.
...
PS: Poate cand ai timp tastezi si tu mai detaliat cat timp ti-a luat, bani smd. sa vada si alti nevoiasi.
Salut!
Desigur, in primul rand au fost foarte amabili si binevoitori de la telefon. Eu am cumparat de la un centru service, din Eminescu. Am sunat initial la showroom si mi-au spus ca au tastatura dorita de mine. Service-ul din Eminescu mi-era mult mai aproape asa ca am fost directionata sa sun acolo sa vad daca au si eu pe stoc. Am intrebat daca pot sa schimb si taste, ca asa “am auzit ca se poate” Desigur. In cateva ore eram la ei, au fost foarte draguti si amabili, mi-au raspuns la toate nelamuririle si la final am testat tastatura (adica functiile noi ale tastaturii) pe unul din iMacu-urile lor.
Tastatura cu conectare USB m-a costat 237 Lei, asta era pretul si daca nu schimbam tastele, deci cred ca daca iei tastatura noua, adaptarile din start nu costa nimic extra.