1 din 3
1
proteus
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251
Macuser din: 11.10.05

de ieri seara am inceput si eu sa folosesc proteus ca IM. ce pot sa zic, pare OK, e frumos, parca un pic mai dragut ca alea MSN si YM, dar am niste mici intrebari:
- cum pot sa fac sa imi ceara parola la deschidere? pe calculatorul meu mai intra si altii si nu as vrea sa imi vada ceva…
- pot sa fiu invizibil ptr. unii, iar pentru altii nu?
- cum pot schimba fontul si culoarea? am ajuns in niste setari in fonts, dar in momentul in care mesajul este trimis, fontul este tot negru…
- cum pot sa vad cand imi scrie cineva? adica pana sa dea enter la mesaj? la bublle am vazut ca se poate, dar in interfatele clasice nu stiu…
- imi tot apare un mesaj de oroare cu MSN, ceva de genul ca ‘the user name changes too quickly’.

cam atat. daca aveti niste trucuri si smecherii [ wink ], nu ezitati sa le postati.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: București

eu zic sa incerci ADIUM http://www.adiumx.com/
e mult mai simplu si are o gramada de chichite

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 26.11.05

si ... e open source smile

Semnătură 

I wouldn’t recommend sex, drugs, or Unix for everyone but they work for me.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
vektor12 - 17 Decembrie 2005 06:20 PM

- cum pot sa fac sa imi ceara parola la deschidere? pe calculatorul meu mai intra si altii si nu as vrea sa imi vada ceva…

Chestia asta se rezolva in mod normal cu conturi de utilizator diferite in Mac OS X. Nici Proteus si nici Adium nu cred ca au asa ceva.

Din cate stiu eu, nici un client de IM pe Mac nu stie chestia asta. Din pacate variantele pentru Mac OS X ale clientilor de Yahoo si MSN sunt cam “handicapate” comparativ cu cele de pe Windows, indiferent ca e vorba de aplicatiile originale sau de Proteus, Adium etc.

- cum pot schimba fontul si culoarea? am ajuns in niste setari in fonts, dar in momentul in care mesajul este trimis, fontul este tot negru…

In Preferences -> Messages, dar orice modificare va avea efect numai pentru ferestrele noi, nu si pentru cele care sunt deja deschise. Deci: inchide ferestrele de chat existente si dupa aia modifica fontul/culoarea.

- cum pot sa vad cand imi scrie cineva? adica pana sa dea enter la mesaj? la bublle am vazut ca se poate, dar in interfatele clasice nu stiu…

Eu folosesc tema White Bubbling si vad cand scrie cineva in fereastra de chat (apare un bubble gol), si in contact list (in loc de “biluta” de status apare un creion).

- imi tot apare un mesaj de oroare cu MSN, ceva de genul ca ‘the user name changes too quickly’.

Asta nu mai stiu ce-ar putea fi…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Tudor - 17 Decembrie 2005 10:47 PM
vektor12 - 17 Decembrie 2005 06:20 PM

Chestia asta se rezolva in mod normal cu conturi de utilizator diferite in Mac OS X. Nici Proteus si nici Adium nu cred ca au asa ceva.

din cate stiu eu poti seta la fiecare cont sa nu-ti salveze parola de cont. Chestia e universal valabila in orice client de IM. Si cred ca la asta se referea.

Tudor - 17 Decembrie 2005 10:47 PM

Din cate stiu eu, nici un client de IM pe Mac nu stie chestia asta. Din pacate variantele pentru Mac OS X ale clientilor de Yahoo si MSN sunt cam “handicapate” comparativ cu cele de pe Windows, indiferent ca e vorba de aplicatiile originale sau de Proteus, Adium etc.

In Preferences -> Messages, dar orice modificare va avea efect numai pentru ferestrele noi, nu si pentru cele care sunt deja deschise. Deci: inchide ferestrele de chat existente si dupa aia modifica fontul/culoarea.

Eu folosesc tema White Bubbling si vad cand scrie cineva in fereastra de chat (apare un bubble gol), si in contact list (in loc de “biluta” de status apare un creion).

Asta nu mai stiu ce-ar putea fi…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Liviu_Danicel - 17 Decembrie 2005 10:50 PM

din cate stiu eu poti seta la fiecare cont sa nu-ti salveze parola de cont. Chestia e universal valabila in orice client de IM. Si cred ca la asta se referea.

Daca are patru conturi asa cum am eu, cred ca o sa-i vina rau sa bage patru parole de fiecare data. Mai degraba ar avea nevoie de ceea ce are Trillian pe Windows: profile separate pentru utilizatori, cu username/parola. Dar deh… Trillian este cel mai tare client de IM, din pacate numai pe Windows.  downer

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Tudor - 17 Decembrie 2005 11:02 PM
Liviu_Danicel - 17 Decembrie 2005 10:50 PM

Daca are patru conturi asa cum am eu, cred ca o sa-i vina rau sa bage patru parole de fiecare data. Mai degraba ar avea nevoie de ceea ce are Trillian pe Windows: profile separate pentru utilizatori, cu username/parola. Dar deh… Trillian este cel mai tare client de IM, din pacate numai pe Windows.  downer

Mie mi se pare cel mai bloated, ma rog, mi se parea l-am folosit o singura data acu vreo 2 ani si mi s-a parut naspa smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

eu am incercat acum sa las un cont doar cu userul la adium si fara parola…si merge, ma intreaba cand dau sa il fac available de parola.

concluzie: adium este ceea ce voiai vector 12 are tot ce ceri insa nu are faza cu invisible pt unii…din cate stiu asta o are doar yahoo messenger.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251

zilele astea o sa incerc si adium, momentan nu am avut timp. revin cu o opinie dupa.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

o sa apara in curand in adium suport pt faza cu invisible doar pt anumite persoane. Libgaim 2.0 a capatat optiunea asta ( cel putin asa am vazut in gaim 2.0.0 beta 1 ) si adiumx foloseste libgaim smile deci probabil in 0.88 sau 0.89 cel mai tarziu o sa vedem si noi asta smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti

Eu nu inteleg de ce YM/MAC, nu este actulizat cum este si pe WIn. Vb lui Tudor, e handicapat rau. Sa nu mai zic ca nu poti trimite fisiere in fereastra in care vorbesti, alt minus.

Semnătură 

Mac Pro - Dual Quad-Core 2.26Mhz / 18GB Ram / GTX 480

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

eu ieri am cautat o adresa de mail de la yahoo sa ma plang de chestia asta ... dar fara succes. stie cineva vre=o adresa sa ne plangem de treaba asta la yahoo? poate fac si ei ceva daca cineva vrea..poate am zis

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

YM pe mac nu merita banii…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

... chiar pe asa pe gratis cum e. smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

You get what you paid for…. smile sau “ce platesti aia primesti”.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

de ce sunteti negativisti? inca mai am sperante…

1 din 3
1

‹‹ Adium 0.86 & Y! mess      Soft Calatorii ››