Deci, pe termen lung afectează bateria.. Mi s-a stricat adaptorul de mufă US la priza noastră, aveți idee unde găsesc niște adaptare de calitate, de ceramica??
Eu folosesc de cca 2 ani un incarcator auto Griffin cu mufa de iPhone 3G/3GS/4/4S si cu adaptor pentru Lightning iPhone 5/5C/5S…si incarc iPhone si iPad fara probleme si NU am sesizat probleme la baterii!!!
Cine este îngrijorat/interesat de modul de încărcare a bateriei, să-și ia un Charger Doctor - îl înfingi în portul USB in încărcător, înfingi cablul în el și îți arată tensiunea (V) de pe fir și curentul consumat (A).
Un iPhone se încarcă normal la 1 A (5 volți CC × 1 Amper = 5 Wați). Dacă este “pe gol” și are de unde trage mai mult (adică dacă este conectat la un alimentator de iPad, de 10W), el va trage. Dar încărcarea mai rapidă, la putere mai mare, afectează structura cristalină din baterie.
Sfatul meu personal - dacă puteți, încărcați și iPhone și iPad la 0.5A - 2.5W. Va dura ~7 ore să se încarce un iPhone și ~15 ore să se încarce un iPad, dar veți observa că va ține bateria mai mult.
Confirm: iPhone incarcat la USB-ul Mac-ului, peste noapte, tine clar mai mult.
Asta fac eu acasa!!!
dispozitivele Mac scot pe usb cca. 1A (x5V = 5W) deci exact cat un incarcator standard original apple; iar daca vine vorba de dispozitive care se incarca prin cablu lightning (8pin) curentul (amperajul) este controlat de microcipul din cablu (mufa 8pin), deci tot 1A max, fie ca ii ia din incarcatorul iPhone-ului fie din USB port mac fie din incarcator apple iPad.
E simplu.
bateria de iphone e gandita sa se incarce la un curent debitat de alimentator de 1A.
Alimentatorul de ipad scoate 2A. Ca urmare, sigur ca va incarca bateria dar o forteaza, caldura degajata de baterie la incarcare e mai mare, procesele chimice din baterie mai intense etc.
Drept urmare, n timp uzezi bateria mai intens. Acum, ca are un efect vizibil sau nu pe durata de viata a unui iphone, habar n-am.