Sfat pt. un incepator
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 25.02.07

Am primit de la un prieten un iMac G3, 500 MHz, 192 MB cu CD-uri originale 4 x iMac Software “Restore” - Mac OS 9.1, 1 x Software “Install” si 1 x Applications (in ITALIANA toate!!!). Pare interesant, dar ... am mare nevoie de ajutor. Vreau sa-l folosesc ca un calculator secundar pt. Internet + Office.

1. Ce SO imi recomandati pt. aceasta configuratie?
2. De unde pot face download la imaginile SO-ului recomandat, ver. Eng? Poate cineva sa ma ajute cu ele? Schimb cd-uri: vers. italiana pt. cea in engleza.
3. Am si un CD cu Mac OS X ver. 10.0.3 (eng) dar nu am aplicatii (multimedia, office, internet)!!! Ma ajuta cu ceva acesta?

Multumesc.
P.S. Sunt din Iasi.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
Rank
Newbie
Din: 
radupi - 25 Februarie 2007 09:23 PM

Am primit de la un prieten un iMac G3, 500 MHz, 192 MB cu CD-uri originale 4 x iMac Software “Restore” - Mac OS 9.1, 1 x Software “Install” si 1 x Applications (in ITALIANA toate!!!). Pare interesant, dar ... am mare nevoie de ajutor. Vreau sa-l folosesc ca un calculator secundar pt. Internet + Office.

2. De unde pot face download la imaginile SO-ului recomandat, ver. Eng? Poate cineva sa ma ajute cu ele? Schimb cd-uri: vers. italiana pt. cea in engleza.
3. Am si un CD cu Mac OS X ver. 10.0.3 (eng) dar nu am aplicatii (multimedia, office, internet)!!! Ma ajuta cu ceva acesta?

Multumesc.
P.S. Sunt din Iasi.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Masinuta ta, desi e destul de veche, poate duce Tiger fara probleme! (doar daca ii mai pui RAM). Vei fi surprins cit de bine se mai poate misca. Deci HDD: min. 40GB 7200 r/min; memorie: 512 MBRAM. Din Iasi e si mediaconvertor. Vorbeste cu el, cred ca te va ajuta, daca are timp!
10.0.3 e de aruncat. De tinut ar fi fost 10.3.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

da, vorbeste cu mine! smile
ca taman mi-am achizitionat o frumusete de ibook clamshell cu o configuratie asemanatoare (366 mhz si 320ram) si saptamana viitoare voi primi cd-urile cu OS X 10.3.9

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

Multumesc. Astept un semn ...

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
radupi - 25 Februarie 2007 09:23 PM

Multumesc.
P.S. Sunt din Iasi.

Este o mașinuță super, încă puternică, dacă nu-i ceri mai mult decît poate duce. Cu 256 ram va duce binișor și Tiger, chiar și așa poate rula Tiger, sub 256, cu condiția să-i faci un șpil la instalare, altfel va zice că nu vei putea instala Tiger dacă nu ai 256 ram. Îți trebuie însă un al doilea mac cu minim 256 ram și cablu firewire. Oricum, dacă poți, du-i memoria la minim 256 și nu vei regreta.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

‹‹ placa Ethernet TAM      Memorie placa video ››